X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 8 de maig de 202008.05.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La preinscripció escolar començarà el 13 de maig de manera online
Escola

Aquest any, a causa de la crisi del coronavirus, la preinscripció escolar del curs 2020/2021 es farà del 13 al 22 de maig, ambdós inclosos, i per Internet. Aquestes són les dates que ha escollit la Generalitat de Catalunya perquè les famílies puguin preinscriure els seus fills en aquells centres públics que imparteixin Educació infantil (escoles bressol i P3, P4 i P5), Educació Primària (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è) i Educació Secundària Obligatòria (1r, 2n, 3r i 4t d'ESO). Els centres privats tenen el seu propi calendari. 

La preinscripció dels ensenyaments postobligatoris s'ha programat per a més endavant. Així en el cas del Batxillerat, els alumnes que s'hagin de preinscriure podran fer-ho del 27 de maig al 3 de juny. Els que vulguin fer els cicles de grau mitjà de Formació Professional (FP) i d'Arts Plàstiques tindran aquesta opció del 2 al 8 de juny. I, finalment, la preinscripció dels cicles de grau superior d'FP i d'Arts Plàstiques i Disseny s'ha fixat del 10 al 17 de juny.


Les famílies sense Internet podran fer la preinscripció presencial 

Donada la situació excepcional causada pel coronavirus, el Departament d'Ensenyament vol prioritzar aquest any la preinscripció online. Els tràmits es podran fer a través del portal preinscripcio.gencat.cat. Només s'haurà d'omplir un formulari de forma telemàtica i enviar la documentació que es demani -escanejada o fotografiada-  per correu. En aquest cas, caldrà fer-ho a l'adreça electrònica oficial del centre escollit en primera opció.  

No obstant això, aquelles famílies que no puguin fer la preinscripció per Internet disposaran d'uns dies per lliurar la documentació de manera presencial en els mateixos centres. Aquest tipus de preinscripció presencial es podrà fer del 19 al 22 de maig, ambdós inclosos. Abans, però, s'haurà de demanar cita prèvia al centre triat en primera opció, per telèfon o per correu.


El període de matriculació començarà el 13 de juliol 

Després de la preinscripció, arribarà, com sempre, l'hora de matricular-se. Segons les noves dates fixades, els alumnes de 2n cicle d'Educació Infantil, Primària i ESO podran formalitzar la seva matrícula del 13 al 17 de juliol. La matriculació del primer cicle d'Educació Infantil, el que ofereixen les llars d'infants, serà, però, unes setmanes abans: entre el 17 i el 23 de juny.

Per la seva banda, els alumnes de Batxillerat podran matricular-se del 8 al 14 de juliol –els que suspenguin al juny, del 7 al 10 de setembre. Mentre que els de grau mitjà i superior d'FP, així com els d'Arts Plàstiques i Disseny podran fer-ho els dies 1 i el 7 de setembre.


Els quatre centres públics d'Alella ultimen la preinscripció

Alella disposa a l'actualitat de quatre centres educatius públics: la llar d'infants Els Pinyons, l’Escola Fabra, l’Escola Serreta, i l’Institut d'Alella. Els quatre centres estan ultimant a dia d'avui els detalls del procediment de preinscripció que començarà, doncs, aquest dimecres. De seguida que tinguem la informació de cada un d'aquests centres n'informarem al nostre web. 

Pujar al principi de la pàgina