Notícies
Publicat el 4 de maig de 202004.05.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El petit comerç reprèn l'activitat comercial amb condicions
Perruqueria

Aquest dilluns 4 de maig comença la fase 0 de desconfinament pel coronavirus i per tant aquesta setmana ja poden reobrir al públic determinats establiments comercials i de serveis d'Alella que havien aturat l'activitat comercial a causa de l'estat d'alarma per la Covid-19. 

Així, els petits comerços, com les perruqueries, les llibreries o les ferreteries de menys de 400 metres quadrats podran reprendre l'activitat, però sempre i quan compleixin unes condicions d'obertura i d'higiene. És a dir, hauran de donar donar atenció al públic amb cita prèvia, atendre un únic client per treballador, prioritzar l'accés a les persones majors de 65 anys  i, sobretot, extremar les mesures d'higiene, tant per al personal que hi treballi com per a la clientela.

En aquesta primera etapa cap a l'anomenada 'nova normalitat' iniciada aquest dilluns, també poden obrir els bars i restaurants però només per oferir menjar per emportar.  Com en el cas del petit comerç, aquests establiments també hauran de complir unes mesures de seguretat i higiene, tant per als seus treballadors com a per als seus clients.  

L'Ajuntament d'Alella ja ha contactat amb els establiments comercials i de serveis de la localitat per informar-los de les noves condicions d'aquesta primera fase cap al desconfinament. Està previst que aquest mateix dilluns personal municipal lliuri a aquests comerços un resum de la normativa aprovada pel govern espanyol, així com mascaretes i pantalles protectores.  El consistori està pendent de rebre una comanda de gel hidroalcohòlic també per distribuir.  

La Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç ha estat l'encarregada d'elaborar aquest document que resumeix tots els punts aprovats i recollits en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) d'aquest diumenge. Podeu consultar el document en aquest mateix enllaç.

Pujar al principi de la pàgina