Notícies
Publicat el 25 d'abril de 202025.04.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Els menors de 14 anys podran passejar una hora al dia acompanyats d'un adult
nens covid

L'Ajuntament d'Alella ha publicat un BAN sobre les condicions en què els menors que encara no hagin complert els 14 anys podran sortir al carrer a partir d'aquest diumenge, 26 d'abril. Les sortides es faran sempre en companyia d'un adult entre les 9 del matí i les 21h, per qualsevol carrer o espai d'ús públic, inclosos els espais naturals i les zones verdes autoritzades, i respectant el límit màxim d'1 km des del domicili.  

Per efectuar les sortides, es recomana evitar les hores de més afluència i sortir entre les 11 i les 13 hores quan es tracti d'acompanyar menors de 6 anys, i entre les 16 i les 18 hores, si tenen entre 6 i 13 anys. El consistori puntualitza que cada adult podrà passejar amb tres infants com a màxim i recorda que, en cap cas, podran utilitzar els espais recreatius infantils a l'aire lliure.

Durant el passeig diari, els més petits hauran de mantenir una distància interpersonal de dos metres i es recomana que si tenen més de 3 anys vagin amb mascareta. Els nens i nenes que presentin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari per Covid-19, o que es trobin en període de quarantena domiciliària, no podran realitzar aquestes sortides.

Els menors que ja tinguin els 14 anys no podran passejar per Alella, però podran sortir de casa com qualsevol altre adult durant l'estat d'alarma. Així els menors d'entre 14 i 18 anys podran desplaçar-se sols pel municipi si es tracta d'anar a comprar aliments i productes essencials. 

Totes aquestes mesures municipals han estat aprovades d'acord amb el darrer Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que recull en quines condicions podran sortir els infants a partir d'aquest diumenge. Els més petits d'Alella podran passejar per primera vegada pels carrers del municipi després de sis setmanes de confinament.  

Pujar al principi de la pàgina