Notícies
Publicat el 5 de maig de 202005.05.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Actuacions a l'àmbit comercial i d'emprenedoria

La Diputació de Barcelona ha publicat una guia adreçada als sectors minoristes de l'alimentació i la restauració comercial on indica quines mesures de seguretat alimentària, així com de distanciament social, han de seguir a partir d'ara per garantir un servei òptim i lliure de contagi de la Covid-19. 

A l'actualitat, no està provat que el coronavirus es pugui contagiar a través dels aliments. Però, tot i així, es recomana que tant els bars  com els restaurants implementin sistemes eficaços de gestió de la seguretat alimentària, inclosa la higiene freqüent i exhaustiva, i sumar-los a unes mesures de distanciament social per evitar-ne el contagi.  I això és, precisament, el que s'iindica en aquesta guia, que es pot consultar en aquest mateix enllaç.
La Regidoria de Promoció Econòmica segueix traslladant  al teixit comercial de proximitat  les recomanacions i obligacions oficials per lluitar contra la propagació del Covid 19.

  • Com cada divendres el Mercat no sedentari segueix donant servei als consumidors amb les mesures de prevenció adequades.

    


   Mercat sedentari
  •  S'ha contactat via telefònica i per correu electrònica amb els comerços que poden restar oberts, amb el Mercat Municipal i amb els bars i restaurants d'Alella. 
  • A tots aquests establiments se'ls ha informat de les mesures sanitàries d'autoprotecció, de les millors pràctiques possibles per atendre la seva clientela amb el mínim risc possible i se'ls ha facilitat cartells i infografies per ajudar-los a comunicar totes aquestes bones pràctiques higièniques i recomanacions.
  • A més a més, s'ha fet una relació d'establiments que presten, segons permet el context d'alarma actual, serveis i repartiment a domicili. S'ha contactat amb altres establiments que no fan aquest servei per veure si, de manera excepcional i per evitar desplaçaments dels compradors, podrien implementar el servei a domicili durant el temps de les restriccions de la mobilitat. 
  • S'ha informat als establiments de la disposició publicada aquest diumenge per la Generalitat en la qual s'estableix una distància mínima de 1,5 metres entre les persones treballadores i les persones usuàries de l'establiment o empresa. 
  • S'ha publicat a la pàgina www.alella.cat/coronavirus la nova guia de recomanacions que ha publicat la Generalitat per a persones treballadores i empreses en relació al coronavirus 
  • La regidoria de Promoció Econòmica informa de les Recomanacions per al repartiment a domicili d'aliments.
  • S'ha actualitzat el llistat d'establiments d'Alella que fan comandes des del domicili, sense necessitat de fer desplaçaments. Alguns ho fan de manera habitual i d'altres de forma excepcional durant les restriccions de mobilitat establertes per la declaració d'estat d'alarma i s'ha fet una imatge amb tots els establiments per difusió del servei de repartiment a domicili.

Consells per a les persones que han de tornar a la feina

Pujar al principi de la pàgina