Notícies
Publicat el 14 d'abril de 202014.04.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Actuacions de caràcter institucional

Resum de la reunió de govern del 29 d'abril

El govern municipal d'Alella s'ha reunit aquest dimecres 29 d'abril de manera telemàtica. En aquesta reunió, les diferents Regidories han exposat totes les actuacions realitzades per fer front a la Covid-19 des de l'inici de la crisi. També s'hi han avançat d'altres accions previstes o en les quals ja s'està treballant per minimitzar l'impacte de la pandèmia no només ara, sinó quan finalitzi l'estat d'alarma. En aquest document podeu consultar el resum de la reunió de govern.L'Ajuntament ha aprovat aquest dijous 16 abril el següent:
 

  • Comprar 10.000 mascaretes per repartir a la població d'Alella.
  • Anul·lar totes les activitats previstes al municipi fins al 31 de maig.
  • Adquirir aparells portàtils generadors d'ozó que permetran la desinfecció de vehicles i dependències municipals, especialment aquelles amb més afluència de persones. Es parlarà amb les residències del municipi que vulguin adquirir un d'aquests aparells per tal de contribuir-hi des de l'Ajuntament amb el 50% del seu cost. Els aparells s'adquiriran a l'empresa ArticWater, que els ha ofert al consistori a preu de cost, com a col·laboració en la seva gestió de la crisi.
  • Posar en marxa un servei telemàtic de suport al dol. L'Ajuntament i el Grup Temps estan ultimant un conveni per fer-lo efectiu la setmana que ve.
  • Convocar una comissió informativa per al proper 23 d'abril.     
 • Des del 2 d'abril  les banderes de l'Ajuntament onegen a mig pal amb senyal de dol per les víctimes del coronavirus i com a mostra de suport per a totes les famílies que estan vivint aquesta situació i especialment a aquelles que han perdut alguna persona estimada.

 • Aquest dimarts 31 de març es va de fer (de forma virtual) una reunió de la Comissió Informativa dedicada a parlar del tema del coronavirus, en la qual els membres del govern van compartir amb la resta de grups municipals les tasques realitzades des de les diferents àrees i la situació derivada de la crisi sanitària del coronavirus. A la reunió es van respondre les qüestions plantejades des del grups de l'oposició i es va posar de manifest la complicitat i determinació de tots els membres del Consistori de fer front comú per poder actuar de manera conjunta davant la difícil situació i els reptes que planteja per a les institucions  i  per a la ciutadania. A la trobada totes les forces polítiques van coincidir en què la prioritat en aquest moment és donar suport a totes les persones, especialment les més vulnerables, i també es va convenir en el compromís de treballar conjuntament per donar recolzament a l'àmbit econòmic del municipi un cop superada la fase més complicada i colpidora de l'emergència sanitària.  
 • L'Ajuntament es va adherir dilluns, 23 de març, mitjançant decret d'alcaldia al manifest dels ens locals, promogut per l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya en què es mostra el posicionament i les demandes del món local davant d'una situació sense precedents a Catalunya. Podeu accedir a la informació en aquest enllaç. 
Pujar al principi de la pàgina