Notícies
Publicat el 15 de maig de 202015.05.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Atenció a les persones vulnerables i altres accions solidàries

Actuacions realitzades del 7 al 14 de maig:

 • S'han repartit 14 lots d'aliments (145 lots d'aliments a 44 domicilis amb dades acumulades).
 • S'han repartit 7 comandes de farmàcia (57 en 39 domicilis acumulats).
 • S'ha realitzat ronda de 300 trucades a persones vulnerables.
 • Aquest divendres  es farà repartiment de Càrites a 87 famílies.
   

Actuacions realitzades del 30 d'abril al 6 de maig: 

 • S'han repartit 12 lots daliments (131 lots d'aliments a 44 domicilis amb dades acumulades).
 • S'han portat 3 comandes de farmàcia (50 comandes de medicació a 39 domicilis acumulades).
 • S'ha realitzat la ronda de 300 trucades a persones vulnerables.
 • El divendres es farà el repartiment d'aliments frescos de Càrites a 86 famílies.
 • Comença la formació online en e-commerce amb 17 comerciants i autònoms del municipi.Actuacions realitzades el 30 abril:

L'Ajuntament ha rebut aquest dijous, 30 d'abril, el primer lot de les 10.000 mascaretes que ha de començar a repartir entre la població a partir del proper dilluns. El consistori té previst repartir-les casa per casa. De moment, està estudiant el procediment per fer el seu repartiment a domicili.Actuacions realitzades del 23 al 29 d'abril:

 • S'han repartit 19 lots d'aliments (119 lots d'aliments 43 domicilis amb dades acumulades).
 • S'han portat 3 comandes de farmàcia (47 comandes de medicació a 39 domicilis acumulades).
 • S'ha realitzat la ronda de 300 trucades setmanals a pesones vulnerables.
 • S'ha derivat un passavolant a l'alberg de persones sense llar que organitza el Consell Comarcal del Maresme al Masnou.
 • S'ha aprovat un crèdit suplementari de 4.500€ per al Programa d'Atenció Terapèutica per poder fer front a necessitats que estaven en llista d'espera i noves necessitats emergents a causa de la situació d'emergència i confinament. Aquesta setmana començaran les derivacions i s'iniciaran els serveis.
 • S'han repartit lots de Càrites a 86 famílies vulnerables del municipi. Fruit de l'emergència, s'ha incrementat la demanda d'aliments. Aquest mes s'hi ha afegit 15 lots més.
 • S'ha signat el conveni i iniciat el Servei d'Acompanyament al Dol amb el Grup Temps.
 • S'ha avançat, en coordinació amb Comerç, en la formació online per a ecommerce per a persones i empreses del municipi. En coordinació amb els altres Serveis Locals d'Ocupació del Maresme  s'està preparant una oferta de cursos adaptats a les necessitats derivades de l'emergència i el confinament on es podran inscriure usuaris de tots els ajuntaments.

 

Actuacions realitzades el 23 d'abril:

L'Ajuntament d'Alella ha repartit aquest dijous, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, unes 300 roses entre el personal laboral i els usuaris i usuàries de les sis residències del municipi.

La brigada municipal ha estat l'encarregada de fer el lliurament de les flors. D'aquesta manera, ha contribuït a fer una mica més especial aquesta Diada de Sant Jordi marcada pel coronavirus.

Les residències que han rebut les roses són la Fundació Aymar Puig, Can Torras, Les Hortènsies, Llar La Gavina , Els Rosers Lantus i El Mas Coll. Algunes d'elles poden veure's a la imatge. 

Roses Sant Jordi residènciesActuacions realitzades del 14 al 17 d'abril:

 • L'equip de voluntariat ha repartit 21 lots de compra, 7 comandes de farmàcia a domicili, ha tret la brossa de 3 llars i ha donat suport telefònic a 3 persones que volien companyia.
 • La Generalitat ha recarregat amb 40€ més, corresponents a la tercera i quarta setmana de confinament, les targetes moneders que es van facilitar a les famílies que tenen atorgada una beca de menjador del Consell Comarcal. Us adjuntem també un link on les famílies poden accedir per conèixer l'estat de la seva targeta  i els moviments realitzats. https://moneytopay.com/gestion-tarjeta-regalo
 • Com cada semana, s'han fet les 300 trucades a persones vulnerables. Han augmentat les demandes.
 • S'han acordat amb el Servei d'Atenció a Domicili (SAD) els serveis indispensables que es segueixen prestant.
  53 persones s'han mostrat interessades per rebre el servei temporal i gratuït de Teleassistència pel coronavirus per a majors de 65 anys de la Diputació de Barcelona. Les noves altes s'estan gestionant des del mateix servei de Teleassistència.
 • S'augmentarà en uns 4.000€ el pressupost destinat al Programa d'Atenció Terapèutica (PAT). S'iniciarà l'atenció a famílies que estan en llista d'espera, es cobriran algunes de les problemàtiques sobrevingudes o agreujades pel confinament.

Reducció del 50% del cànon de l'aigua per a abril i maig  

Sorea, l'empresa que gestiona el servei hidràulic municipal, cobrarà la meitat del consum d'aigua durant els mesos d'abril i maig, d'acord amb un decret de la Generalitat aprovat per ajudar les famílies més vulnerables durant l'estat d'alarma. 

Aquests dos mesos, Sorea farà estimacions de consum basades en el mateix període de l'any anterior, atendrà possibles avaries i en cap cas realitzarà talls de subministrament d'aigua per manca de pagament. A més, ha aturat els venciments dels informes de vulnerabilitat i d'exclusió residencial per mantenir la protecció especial d'aquest col·lectiu.  

Pel que fa al subministrament i sanejament d'aigua, l'empresa assegura que tots dos serveis estan plenament assegurats amb les mateixes garanties, qualitat i seguretat que fins ara. 

Distribució entre els comerços de 1.000 mascaretes donades per Si·Som·Dos

Aquest divendres s'han començat a repartir entre els comerços d'Alella el lot de 1.000 mascaretes tèxtils que l'empresa Si·Som·Dos ha donat a l'Ajuntament per evitar el contagi del coronavirus. Els comerços on es poden trobar aquestes mascarete són Can Jana, Xarel.lo, Librada, el Súper Alejandro, el Forn de la Plaça, La Pili, el Quiosc de la Porxada i Can Jordana. 

Les mascaretes han estat dissenyades per aquesta jove empresa barcelonina, especialitzada en roba de llit de textures suaus i transpirables. Aquest lot de mascaretes es suma al que ja van confeccionar i facilitar als establiments del municipi les anomenades Puntades d'esperança del Grup Social de Voluntariat d'Alella.  

 

Mascaretes Sisomdos

 

Preparació i repartiment de més aliments bàsics a unes 80 famílies d'Alella 

Voluntaris i treballadors de la brigada municipal s'han encarregat aquest dijous, 16 d'abril, de la preparació de lots d'aliments bàsics recollits per Càritas i la Creu Roja i comprats pel consistori.

L'entrega dels aliments s'ha fet aquest divendres al 🏠 domicili d'una vuitantena famílies d'Alella, seguint els protocols de seguretat per evitar desplaçaments i situacions de risc durant l'estat d'alarma.

Moltes gràcies al més de centenar de veïns i veïnes que s'han ofert ja per ajudar totes aquestes famílies.

Voluntaris preparant els lots d'aliments bàsics

Més accions realitzades durant el confinament 

 • Aquest dijous 9 d'abril el personal de la Brigada Municipal ha anat a Corma a buscar una nova donació de flors tallades donades pels distribuïdors alellencs de flor tallada, Josep Ruiz i Clara Sebastià que s'han tornat a repartir a les residències del poble. 
Flors a les residències Flors a la residència Flors per a les residències 
 • L'Ajuntament d'Alella ha col·laborat a l'adequació del Complex Esportiu del Masnou com espai d'acollida per a una setantena de persones del Maresme que viuen al carrer. En concret s'ha cedit el revestiment del de protecció del paviment que ha estat instal·lat pel personal de la Brigada Municipal de l'Ajuntament d'Alella.   La previsió és que divendres puguin començar a arribar les primeres persones que, amb supervisió permanent de professionals, passaran les properes setmanes confinades en aquesta instal·lació. Ja s'està treballant en l'adequació de l'espai. A més de protegir el terra, amb material cedit per l'ajuntament d'Alella, perquè no pateixi desperfectes, s'estan habilitant diferents espais: dormitori amb capacitat per 70 llits, sala d'estar i menjador, espai d'higiene (lavabos i dutxes), magatzem, rober,  espai d'infermeria i una sala de coordinació. Més informació en aquests ENLLAÇ
Instal·lació del paviment al Pavelló del Masnou Col·locació del paviment al pavelló del masnou
 • S'informa de la resolució RESOLUCIÓ TSF/819/2020, de 7 d'abril, del Departament de Treball, Afers Socials i Família per la qual es prorroga la vigència del reconeixement i dels títols de família nombrosa i monoparental expedits per la Comunitat Autònoma de Catalunya. Es prorroguen per un any la validesa dels títols de família nombrosa i els títols de família monoparental que hagin caducat o caduquin entre l'1 de novembre de 2019 i el 31 de maig de 2020, i per sis mesos els que caduquin entre l'1 de juny i el 31 d'octubre de 2020, expedits o renovats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Més informació en aquest ENLLAÇ
 • Es fa una nova ronda de trucada a 300 persones del servei de teleassistència i persones vulnerables per comprovar la seva situació i veure si necessiten suport logístic. 
 • Es segueixen fem els repartiments d'aliments i lliurament de material de farmàcia a persones vulnerables 
 • S'ha notificat a totes les famílies beneficiàries de la beca menjador que s'ha fet una recàrrega de 40 euros a la targeta de beques menjador corresponents a la 3a i 4a setmana de confinament.
 • S'ha començat a treballar des de les àrees de Serveis a les Persones i Educació de quina manera es pot donar suport a les famílies d'alumnes amb dificultats per poder fer treball telemàtic a casa després de les vacances de Setmana Santa.
 • Gràcies a la donació realitzada pels distribuïdors alellencs de flor tallada, Josep Ruiz i Clara Sebastià, i a la col·laboració dels comerços d'Alella, els veïns i veïnes del poble podran recollir el seu prom de flors quan vagin a comprar. És una altra iniciativa solidària d'aquesta empresa alellenca, després que fa dues setmanes ja va donar 400 poms de flors tallades que es van repartir entre les residències i centres assistencials i l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.  La brigada ha anat a recollir-les avui a Corma i les ha repartit pels comerços. 
 • Fem difusió d'un servei que ha posat en marxa AECC- Catalunya Contra el Càncer de suport a les persones que han perdut un ésser estimat a causa del coronavirus per ajudar-les a viure el procés de dols. Es tracta d'un equip de professionals de psicologia al servei de totes aquestes persones per acompanyar-les en aquest procés de dol i ajudar a fer-lo d'una manera menys traumàtica. 

  Podeu trobar tota la informació de com accedir a aquest servei a la pàgina web https://www.aecc.es/es/atencion-duelo o al telèfon 900 100 036 (operatiu 24 hores al dia, 365 dies a la setmana). És un servei completament gratuït i adreçat a totes les persones que hagin patit una pèrdua en les circumstàncies actuals de confinament.

   

Accions realitzades durant la tercera setmana de confinament
 • Aquest divendres 3 d'abril els voluntaris han repartit els lots d'aliments del rebost de Càrites a i s'han repartit a 55 domicilis d'Alella. També s'han lliurat 15 lots a les oficines de Serveis a les Persones per fer distribució.  També s'han repartit producte fresc procedent de les cuines dels centres escolars. 

 • La passada setmana es van servir 11 comandes de farmàcia amb la xarxa de voluntaris i voluntàries. A partir de la setmana vinent es començarà amb les tres farmàcies, en rondes setmanals. 

 • La setmana passada es van repartir 25 lots d'aliments a persones vulnerables a domicili. 
 • La setmana passada es van fer 300 trucades a persones vulnerables i les demandes de suport logístic ha anant augmentant. La setmana vinent es tornaran a repetir les trucades  per comprovar la situació de les persones i les seves necessitats. 
 • Els Serveis d'Atenció Domiciliària (SAD) es segueixen prestant amb normalitat aquells serveis que són indispensables.
 • La setmana passada es van fer 153 trucades a persones majors de 65 anys que viuen soles, de les quals 53 persones s'han mostrat interessaes a què els facin d'alta del servei temporal i gratuït de Teleassistència pel COVID-19.
 • La passada setmana es van lliurat a residències bates impermeables, mascaretes i pantalles protectores. El voluntariat segueix treballant en la confecció de mascaretes i ara també en la realització de pantalles protectores. 
pantalles protectores
 • Fem difusió de les reconamanacions per al gent gran durant el confinament.  En aquest enllaç podeu consultar tota la informació d'interès per aquest col·lectiu en relació amb el coronavirus.
  
Consells confinament gent gran
 
Accions durant les dues primeres setmanes de confinament 
 • Divendres, 17 de març, es va fer el repartiment a les residències i centres socio-sanitaris de les 500 mascaretes que ha confeccionat els voluntaris i voluntàries del Grup Local de Suport. La meitat s'han realitzat gràcies a la donació de roba i goma de l'empresa Robin Hat, gestionada a través de la Fundació Sant Francesc d'Assís i l'Ajuntament. El voluntariat cus la mascareta de tela i el personal del sòcio-sanitari hi introdueix una capa de cel·lulosa que aporta el filtre adequat. Volem agrair la col·laboració i implicació de tothom.  
 • La passada setmana es van repartir 400 poms de flors a les residències del municipi i a l'Hospital Germans Trias i Pujol, gràcies a la donació realitzada pels distribuïdors de flor tallada Josep Ruiz i Clara Sebastià. Des de l'Ajuntament es vol agrair la seva col·laboració i solidaritat que ha ajudar a aquest reconeixement a través de les flors de la labor que duen a terme cada dia el col·lectiu sanitari i tot el personal que treballa en aquests centres.
 • S'ha fet una segona ronda de trucades a totes les persones usuàries del servei de teleassistència, tal i com ja es va fer la passada setmana, per fer un seguiment de la seva situació i comprovar que no requereixen cap suport logístic. Com a resultat d'aquestes trucades cada vegade és detecten més casos de persones amb necessitats de suport logístics. 
 • S'han organitzat els grups de voluntaris i voluntàries per tal de preparar la compra i repartiment de lots d'alimentació i productes de farmàcia a les persones en risc que necessiten recolzament logístic. Ahir es va fer el lliurament de productes de farmàcia i avui  es lliuraran 12  lots d'aliments per a persones vulnerables. També s'està organitzant amb Càritas els grups de repartiment dels lots d'aliments a domicili que es farà a inicis d'abril al mig centenar de famílies alellenques que reben ajuts del rebots de Càritas, tal i com ja es va fer la passada setmana, i sempre seguint tots els protocols de seguretat. 
 • Dijous van acabar de lliurar les targetes moneder a les famílies de menors que reben beques menjadors. El lliurament s'ha fet a les oficines de Serveis a les Persones on han anat les famílies amb cita prèvia per evitar el contacte entre usuaris i usuàries i seguint tots els protocols de seguretat. 
 • Segueixen en marxa les dues iniciatives que es van posar en marxa dilluns per tal de donar recolzament a les persones més vulnerables:
  • Promoure la creació d'una xarxa de voluntariat social per donar suport logístic i acompanyament a allò que sigui necessari. En tres dies  s'han apuntat a aquesta xarxa més  d'un centenar de persones.
  • Habilitar un número de telèfon 627069628  i una adreça electrònica (alella.participació@alella.cat) perquè les persones que requereixen suport per fer les seves tasques habituals perquè són del grup de risc i no poden sortir de casa, ho comuniquin a l'Ajuntament, per tal de poder atendre les seves necessitats. 
 • Ja es disposa del llistat de persones majors de 65 que visquin soles i puguin acollir-se al servei temporal d'assistència que ofereix la Diputació de Barcelona. En breu es començarà a contactar amb elles. 

 

Pujar al principi de la pàgina