Notícies
Publicat el 22 de març de 202022.03.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Dia 5. #Actuem per minimitzar els efectes del coronavirus
l'ajuntament actua

Sota la coordinació del Comitè Municipal d'Emergències, les diferents àrees de l'Ajuntament estan treballant, presencial o telemàticament, per tal de tractar que la gestió municipal es pugui veure afectada el menys possible i  donar resposta a les necessitats de la ciutadania derivades de la situació excepcional d'alerta sanitària i les restriccions decretades per evitar la propagació del coronavirus COVID-19. 

Tot i els canvis en el funcionament de treball per evitar la mobilitat i la propagació del coronavius, tot el personal municipal està dedicant els seus esforços per tractar de minimitzar els efectes que aquesta situació pot provocar a la nostra població.

ACTUACIONS DE PREVENCIÓ, CONTROL I ASSISTÈNCIA DE LA POLICIA LOCAL
 • El dia 19 de març la policia ha fet les següents intervencions relacionades amb l'Estat d'Alarma:
  • S'acorda deixar sense efecte, fins a nou avís, el canvi de d'estacionament trimestral que s'havia de fer a final de març als carrers Bellaterra, Bellavista, Miraflors, Via Gandesa, Berlin, Londres, Cervantes, Canonge i  Catalunya, per tal d'evitar la mobilitat dels conductors. 
  • 9 inspeccions a despatxos d'immobiliàries. Tots es troben tancats 
  • 3 punts estàtics de control i vigilància per evitar desplaçaments indeguts 
  •  inspeccions de comerços  per verificar si els que es troben oberts compleixen les mesures de seguretat i per verificar si els que han de ser tancats es troben efectivament tancats. Des de l'inici de les restriccions s'han 72 inspeccions. 
  • 3 actuacions amb persones que incomplien el que estipula el Real Decreto sobre confinament als quals se'ls ha informat.

   Des de l'inici de les restriccions s'han fet 42 actuacions d'informació i s'han denunciat 9 persones per  infraccions a la Llei 18/2009 de Salut pública per trobar-se en espais públics trencant el confinament i una persona més ha estat denunciada per per la Llei Orgànica 4/2015  sobre protecció de la seguretat ciutadana per desobediència agents de l'autoritat.
  • 1 serveis d'ajut a persones amb vulnerabilitat. Des de l'inici de les restriccions s'han fet 8 serveis d'ajut. 
  • S'han precintat 9 espais públics més que se sumen als 26 parcs que es van precintar el dia anterior, per evitar-ne l'entrada. 
ATENCIÓ A LES PERSONES VULNERABLES
 • Segueixen en marxa les dues iniciatives que es van posar en marxa dilluns per tal de donar recolzament a les persones més vulnerables:
  • Promoure la creació d'una xarxa de voluntariat social per donar suport logístic i acompanyament a allò que sigui necessari. En tres dies  s'han apuntat a aquesta xarxa més  d'un centenar de persones.
  • Habilitar un número de telèfon 627069628  i una adreça electrònica (alella.participació@alella.cat) perquè les persones que requereixen suport per fer les seves tasques habituals perquè són del grup de risc i no poden sortir de casa, ho comuniquin a l'Ajuntament, per tal de poder atendre les seves necessitats. 
 • Com a resultat de les trucades efectuades a usuaris i usuàries del servei de teleassistència que es va inicis de setmana, s'han detectat 10 persones en situació de vulnerabilitat que requereixen suport per les seves tasques habituals perquè no poden sortir de casa. La setmana vinent es tornarà amb contactar a totes les persones per fer un seguiment de la seva situació i comprovar que no requereixen cap suport logístic. 
 • El grup de voluntaris i voluntàries  va començar a ahir 19 de març, el lliurament de les lots d'aliments a les 10 persones que requereixen un suport logístic, i que s'ha detectat a partir de les trucades realitzades. Les persones voluntàries han estat degudament acreditades amb l'autorització corresponent per poder circular pel carrer. A més, abans de començar a fer el servei han signat un compromís de confidencialitat i han rebut instruccions sobre el protocol que cal seguir en el repartiment d'aliments i material de farmàcia a les persones en risc.
 • D'acord amb Càritas d'Alella, avui divendres el grup de voluntaris i voluntàries ha començat el repartiment d'aliments  a domicili al mig centenar de persones que habitualment reben aquests tipus d'ajut. El repartiment es fa domicili seguint el protocol establert perquè no hi hagi contacte. 
 • S'ha notificat l'arribada el proper dilluns de les targetes moneder per a les famílies de menors que reben beques menjadors. L'Ajuntament està estudiant la manera fer fer-les arribar a les famílies evitant desplaçaments i riscos de contagi.
 • S'ha fet la comanda del material necessari per als Serveis d'Assistència Domiciliària al Consell Comarcal del Maresm i la Diputació de Barcelona.  
 • Es notifica que la Diputació de Barcelona ha posat a disposició de les persones majors de 65 anys un servei temporal de teleassistència. S'està estudiant la manera d'obtenir el llistat de contactes per informar-los d'aquest servei. 

voluntariat voluntariat


CAMPANYA DE DIFUSIÓ ALS COMERÇOS
 • La regidoria de Promoció Econòmica ha estat treballant intensament en les darreres jornades per traslladar al teixit comercial de proximitat  les recomanacions i obligacions oficials per lluitar contra la propagació del Covid 19.
  •  S'ha contactat via telefònica i per correu electrònica amb els comerços que poden restar oberts, amb el Mercat Municipal i amb els bars i restaurants d'Alella. 
  • A tots aquests establiments se'ls ha informat de les mesures sanitàries d'autoprotecció, de les millors pràctiques possibles per atendre la seva clientela amb el mínim risc possible i se'ls ha facilitat cartells i infografies per ajudar-los a comunicar totes aquestes bones pràctiques higièniques i recomanacions.
  • A més a més, s'ha fet una relació d'establiments que presten, segons permet el context d'alarma actual, serveis i repartiment a domicili. S'ha contactat amb altres establiments que no fan aquest servei per veure si, de manera excepcional i per evitar desplaçaments dels compradors, podrien implementar el servei a domicili durant el temps de les restriccions de la mobilitat. 
  • Es fa públic el llistat d'establiments d'Alella als quals poden fer comandes des del domicili, sense necessitat de fer desplaçaments. Alguns ho fan de manera habitual i d'altres de forma excepcional durant les restriccions de mobilitat establertes per la declaració d'estat d'alarma. COMERÇ


CASA LLIBRADA sl935552342
CELLER JORDANA931806678
DOG SHOW ALELLA935555212
LA BONA TECA935401894
MÁS QUÉ !! POLLOS651387878
PEIXATERIA MENUT JOSEP TEJEDOR93 5550177   
PRÒXIM ALELLA935559104
SUPERMERCAT SORLI935610604
COMPANYIA D'ALELLA935400341
LA NAU935552318
L'HORT D'EN PAU652531807


MERCAT MUNICIPAL


CARNS SELECTES TABARAS-VERDÚ935408242
PEIXATERIA ALELLA667910834
LLEGUMS I QUEVIURES ALELLA655998221
I LOVE BIO640354770
QUEVIURES SELECTES- ORÍGENS

655998221 //
610535246

FRUITES AYMAR935555553 //
685175951 només whatsapp  


RESTAURANTS


EL BODEGON DE ALELLA695937263
CAL BARQUER937505679
LA MAGRANA935556970  //  625899060
ELS GARROFERS

935401794  //
696407763 

ASSISTÈNCIA PER TRÀMITS TELEMÀTICS AMB L'AJUNTAMENT
 • S'ha reforçat la difusió de la posada en marxa del servei telefònic d'assistència per resoldre dubtes a la ciutadania respecte a la realització de tràmits telemàtics amb l'Ajuntament. Aquest servei. que funciona de 9 a 14h, es va posar en marxa des de l'inici de setmana, És el servei OAC 360. 
Truca'm
MESURES ECONÒMIQUES AL TEIXIT PRODUCTIU I COMERCIAL LOCAL
 • Es suspenen fins el 31 de maig el cobrament dels diferents impostos i taxes municipals.
 • S'establirà la reducció de la taxa d'escombraries comercials i la taxa de terrasses  per la part proporcional als comerços que no poden obrir al públic durant l'estat d'alarma decretat pel govern de l'Estat.
 • S'establirà una línia d'ajuts destinats a cobrir l'equivalent a la quota de l'IBI dels petits comerços que no poden obrir al públic durant l'estat d'alarma decretat pel govern de l'Estat.
 • Es compensaran en el proper rebut que es generi les quotes del mes de març dels diferents serveis municipals. Entre d'altres, les activitats de l'Escola de Dansa, la Coral Municipal, l'Escola d'Iniciació Esportiva, etc.
 • Es complementaran si fos necessari els recursos de l’àrea de Serveis a les Persones per tal de poder ajudar les famílies del municipi.

CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ A ADOLESCENTS I JOVES 
Des de la regidoria d'Adolescència i Joventut s'està  treballant en una campanya de sensibilitzacio que tindrà dos objectius:
 • El primer: sensibilitzar a adolescents i joves amb els efectes que pot tenir el coronavirus si no  respectem les recomanacions que es fan les autoritats sanitàries. a
 • El segon: donar recolzament a adolescents i joves fent arribar propostes per minimitzar els efectes d'aquests dies de confinament. Aquestes propostes tenen temàtiques:
  • Activitats culturals: com visites virtuals a museus o suggeriments de lectures, visualització d'audiovisuals, jocs didàctics
  • Activitats esportives: propostes de pràctiques d'esports i exercicis que es poden fer a casa
Tot i tractar-se d'una campanya que utilitza els mitjans telemàtics, atenent a les mesures preventives decretades per contenir el contagi, es vol fer incidir en el fet que cal tenir present que hi ha infinitat d'activitats que es poden fer a casa i que no requereixen cap suport virtual, ni cap pantalla i que són igual o més interessants.
Estigueu atents i atentes a les propostes, ja que aquests dies de confinament són un bon moment per despertar l'enginy i la creativitat!
MESURES PREVENTIVES AL TRANSPORT PÚBLIC
 • Des d'aquest dimecres 18 de març les línies de bus funcionen en horari reduït: la línia e19 circula amb horari d'agost, les línies 644, 648 i 646 circulen en el seu horari habitual i la 641, 647 i 690 resten sense servei.  Consultar els horaris a www.sagales.com 
 • El servei de taxi a demanda es manté, però només pot fer trasllats d'un únic passatger. 
 • La zona blava de l'Hort de la Rectoria és gratuïta des d'aquest dilluns, però es mantenen les restriccions a les zones d'estacionament amb limitacions horàries. 
INFORMACIÓ RECURSOS SANITARIS 
 • Per reorganització del servei, el Consultori Local d'Alella només obre pel matí, fins a nou avís, i el servei de pediatria es realitza únicament al CAP del Masnou.
 • Per tal de reduir les visites als centres sanitaris es recomana donar-se d'alta al servei La Meva Salut. El servei permet contactar directament amb el metge de família, descarregar receptes i fer altres tràmits i consultes de l'historial mèdic. Per donar-se d'alta només cal trucar al telèfon 900053723, de dilluns a divendres, de 8 a 20h.
 • Es recorda que demà hi ha banc de sang a Can Lleonart, de 9 a 14h, i que és més necessari que mai fer donacions davant de la situació d'emergència sanitària. Aquesta donació es farà amb totes les garanties sanitàries. Donar sang  Mesures donació de sang
S'AJORNEN LES PREINSCRIPCIONS ESCOLARS 
 • El Departament d'Educació ha ajornat tots els tràmits relacionats amb el procediment de preinscripcions i matriculació de l'alumnat de tots els ensenyaments, en totes les etapes. 
 • El Departament està treballant per tal que els diferents processos de preinscripció i matriculació es puguin dur a terme amb totes les garanties. Al mateix temps, es treball per al d'adequar els tràmits pensant en les circumstàncies actuals. 
 • De moment, la Generalitat no ha fet públic el nou calendari de preinscripcions. S'ha informat de les previsions que les Proves d'Accés a la Universitat puguin  realitzar-se entre el 30 de juny i el 9 de juliol. 
 • Es recorda des de la regidoria d'Educació la possibilitat de visitar Uniferia  una plataforma virtual a través de la qual es pot accedir a tota l'oferta universitària a  Catalunya. Estarà activa del 19 al 21 de març a www.graus.uniferia.org. A més de la informació, durant aquests dies, a través dels canals de xat es donarà atenció i orientació personalitzada als futurs universitaris i universitàries. 
SERVEI DE RESIDUS 

Podeu consultar tota la informació sobre l'emergència sanitària a 
Pujar al principi de la pàgina