Notícies
Publicat el 16 de març de 202016.03.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La Generalitat aprova noves mesures preventives al transport públic
Bus

El Govern de  la Generalitat aprova noves mesures de funcionament dels serveis de transport públic derivades de l'emergència del coronavirus.

Així, les principals mesures acordades són les següents:

  • Serveis públics de transport de viatgers per carretera i serveis ferroviaris que transcorren íntegrament pel territori de Catalunya, tant interurbans com urbans, inclosos els prestats en l’Àrea Metropolitana de Barcelona: aplicaran una reducció de la freqüència horària de servei en dia feiner d'entre un 33% i un 67%. Aquesta forquilla de reducció es concretarà atenent a les necessitats de cada operador i, molt especialment, a la demanda en hora punta. En aquest moment de màxima afluència l'oferta es podrà reforçar respecte aquests percentatges, per complir amb l'objectiu d'assolir una ocupació de només un terç de la capacitat màxima.

   Les alteracions s'aplicaran a partir de demà dimarts, 17 de març, en la majoria de casos. Per a més informació, les persones usuàries poden consultar els canals d'informació de cada operador. 

Pel que fa al transport urbà d'Alella, segons ha informat l'empresa Segalés, encarregades del servei, la reducció s'aplicarà a partir de dimecres, 18 de març i fins a nou avís, al conjunt de les línies 690 Alella-El Masnou, 646 Alella-Circumval·lació i 647 Alella-Can Ruti. ( A partir del 18/03/2020, la línia e19 circula amb horari d'agost. Les línies 644, 648, 646 circulen amb horaris habituals, les línies 641, 647 i 690 resten sense servei) Consulteu les afectacions al transport públic d'Alella a www.sagales.com 

  • Serveis de transport per carretera nocturns tant urbans com interurbans, inclosos els prestats en l’Àrea Metropolitana de Barcelona: dins d'aquest marge d'entre el 33 i el 67%, podran oferir un percentatge diferent al dels serveis diürns.
  • Excepcionalment, i comunicant-ho prèviament del Departament de TES, es podran suprimir línies que tinguin una demanda gairebé nul·la, especialment si existeixen alternatives de desplaçament.
  • Les empreses prestadores dels serveis de transport públic, han de vetllar perquè en cap cas l'ocupació dels vehicles superi un terç de la seva capacitat, per tal de mantenir les distàncies mínimes entre persones fixades per les autoritats sanitàries.
  • Correspon a les autoritats territorials de mobilitat o, en el seu defecte, al Departament de TES, determinar les mesures específiques en el seu àmbit territorial per a l'assoliment dels objectius. En qualsevol cas, les pàgines web de cada operador hauran d'oferir la concreció dels serveis que es prestaran.
  • En el cas que venguin bitllets online, hauran d'incloure un missatge que desaconselli viatjar, tret de casos inajornables.
  •  Serveis de transport discrecional de les empreses per al trasllat del seus empleats als centres de treball: Les empreses de transport han de vetllar per complir les distàncies mínimes entre persones fixades per les autoritats sanitàries. 

Font: Generalitat de Catalunya 

Més informació en aquest enllaç

Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina