Notícies
Publicat el 26 d'abril de 201926.04.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament promou una Ordenança per regular la verificació d'habitatges buits
Pisos

 L'Ajuntament ha iniciat la tramitació per tal d'elaborar una Ordenança Municipal Reguladora del Procediment sobre Verificació d'Habitatges Buits, amb l'objectiu principal de poder detectar l'existència d'habitatge buit i aconseguir la seva mobilització en el mercat per part de la propietat o titular d'un dret real d'atribució del dret d'ús sobre l'immoble.

La nova ordenança, que haurà de ser aprovada pel Ple municipal, tindrà en compte la regulació que fa la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l'habitatge, i concretarà el que cal fer en cadascuna de les fases establertes per aquesta normativa, fixant uns criteris per al programa d'inspeccions que regirà l'actuació municipal, amb la voluntat de mobilitzar habitatge buit en funció de la demanda existent. 

La nova normativa respon a la voluntat municipal d'incidir de forma clara en la funció social de l'habitatge, tenint present que les necessitats habitacionals d'una part de la població i la manca de recursos públic per fer-hi front, fan necessari i urgent mobilitzar habitatge buit que es troba en mans de les entitats financeres i grans empreses. 

Per al de conèixer les inquietuds i recollir les aportacions de la ciutadania a aquesta Ordenança, l'Ajuntament ha obert un procés de consulta prèvia. Les aportacions es poden fer fins al 7 de maig, a través d'aquest FORMULARI.
Pujar al principi de la pàgina