Notícies
Publicat el 15 de juny de 202315.06.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
ERC+SxA i AP-PSC governaran junts el proper mandat
Acord govern

ERC+SxA i Alella Primer-PSC han signat aquest dijous, 15 de juny, un acord programàtic per governar junts l'Ajuntament d'Alella els pròxims quatre anys. Amb aquest pacte es recupera una relació que les dues formacions ja havien mantingut des de 2004 i fins a l'octubre de 2017, quan l'aplicació de l'article 155 per part de l'Estat va provocar la ruptura del govern. L'entesa dona una folgada majoria absoluta al nou govern amb 10 dels 17 càrrecs electes: 8 d'ERC+SxA i 2 d'AP-PSC. 

En un context molt diferent, l'actual acord posa de manifest una nova entesa en la vida municipal que, segons el document signat per les dues formacions, "dona continuïtat als governs progressistes del període 2004-2017 amb la voluntat de continuar desplegant polítiques socials posades al servei de les persones i de la millora de la seva qualitat de vida i benestar, del desenvolupament sostenible del territori i de la gestió eficient dels recursos municipals". 

A l'acte de signatura, que s'ha fet a la Sala Carquefou de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella, l'alcalde en funcions, Marc Almendro, ha destacat que "el valor de les persones, la capacitat de crear una relació de confiança i lleialtat i de compartir principis i uns valors és tan important com el programa". "Sabem que hi haurà debats que enriquiran la política del poble, però també que serà possible arribar a acords i crear consensos", ha dit Almendro.

El regidor en funcions i alcaldable d'AP-PSC, Cristóbal Zueras, s'ha mostrat molt satisfet amb el procediment de negociació que han seguit les dues formacions "no ha estat fàcil, però hem arribat a bon port". Zueras ha reconegut que alguns temes no estan tancats, fent referència a Alella Vinícola, La Miralda o la Fàbrica de Pintures dels que ha dit cal valorar les diferents opcions de forma participada i participativa, escoltant la ciutadania i la visió tècnica i professional.  

Les dues formacions obren la porta a la col·laboració amb la resta de formacions polítiques de l'Ajuntament, al mateix temps que es comprometen a treballar de manera transversal, fomentant la participació ciutadana i la transparència i buscant el màxim consens entre el grups municipals de l'oposició. El nou futur govern també es compromet a optimitzar els recursos municipals i a establir línies de col·laboració amb altres administracions. 

Fora de l'àmbit local, els dos partits es comprometen a respectar l'expressió majoritària de la ciutadania en eleccions o referèndums acordats entre les institucions competents i a posar-se a disposició del Parlament de Catalunya, de la Presidència i del Govern de Catalunya i de totes les administracions escollides democràticament "per continuar servint al poble de Catalunya refermant el compromís amb la democràcia". 

Amb l'acord, Marc Almendro serà elegit, per segona vegada, alcalde d'Alella dissabte vinent amb el vot de les dues formacions. La Junta Local estarà presidida per l'alcalde i formada per quatre electes d'ERC+SxA i una d'AP-PSC. Pel que fa a les tinences d'alcaldia ERC+SxA tindrà quatre (1a, 2a, 4t i 5a) i AP-PSC una (3a). 

A més del programa, l'acord inclou també el codi ètic de l'equip de govern i el cartipàs municipal que és el següent:

  • Marc Almendro i Campillo: alcalde i regidor de Comunicació i Transparència, Serveis Generals, Obres Públiques i Urbanisme. (ERC+SxA)
  • Mercè Vizern i López: regidora delegada de Ciutadania, Gent Gran, Participació i Associacionisme, Festes i Espai Agrari. (ERC+SxA)
  • Gemma Grau i Huelves: regidora delegada  d'Educació i Infància, Adolescència i Joventut i regidora adjunta a Obres Públiques. (ERC+SxA)
  • Israel Payà i Todolí: regidor delegat de Seguretat Ciutadana i Serveis Municipals. (ERC+SxA)
  • Elisabet Vilaró i Gea: regidora delegada de Cultura i Identitat i Turisme. (ERC+SxA)
  • Roser Ollé i Llobet: regidora delegada d'Equitat i Feminismes i Salut Emocional. (ERC+SxA)
  • Oscar Zabia i Bargues: regidor delegat de Medi Ambient i Sostenibilitat. (ERC+SxA)
  • Sandra Serrahima i Artiga: regidora delegada d'Esports. (ERC+SxA)
  • Cristóbal Zueras Rosales: regidor delegat de Serveis Socials i Cooperació al desenvolupament. (AP-PSC)
  • Montserrat Gismero Elvira: regidora delegada de Promoció Econòmica, Comerç, Emprenedoria i Ocupació. (AP-PSC)

Veure el document de l'acord

Acord ERC+SxA- AP-PSC

Acord ERC+SxA- AP-PSC

Fitxer: Acord_de_govern_ERC_SxA_i_AP_PSC.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 13
Mida: 560.39 kB

 

Signatura acord signatura acord Acord govern Acord de govern

Pujar al principi de la pàgina