Notícies
Publicat el 27 de maig de 202227.05.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Xènia Matas renuncia a l'acta de regidora per motius professionals
Xènia Matas Castany ERC+SxA

Xènia Matas, regidora d'ERC+SxA i responsable de Medi Ambient i Sostenibilitat des de l'inici del mandat, ha renunciat al càrrec de regidora per motius laborals. Segons consta a la renúncia que va fer pública al Ple municipal celebrat aquest dijous, 26 de maig, la seva marxa respon a una decisió personal "condicionada per l'increment en les meves responsabilitats a nivell laboral que no em permeten continuar desenvolupant les tasques associades a la regidoria amb el rigor i la dedicació que requereixen. En el seu escrit de renúncia, Matas sol·licita que s'iniciïn els tràmits per fer efectiu el seu relleu amb la següent persona de la llista presentada a les eleccions municipals, per tal d'agilitzar el procés i la recollida de l'acta. 

Visiblement emocionada, en el seu comiat davant el plenari va tenir paraules d'agraïment per l'alcalde, per haver-la "enredat a acompanyar-lo en aquest vaixell",  i per a tot l'equip de govern i personal de l'Ajuntament.  Matas va reconèixer que la decisió de plegar "no ha estat gens fàcil" i que el seu pas per l'Ajuntament ha estat una experiència molt enriquidora, tot i les dificultats que s'han hagut de superar pels dos anys de pandèmia,  alhora que va destacar la seva voluntat d'intentar estendre els valors de la sostenibilitat a totes les àrees de l'Ajuntament. 

En nom de les seves companyes i companys d'equip, la regidora d'Educació i Cooperació, Teresa Vilaró, va agrair Matas el seu saber fer i l'impuls que ha donat a la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat en seus tres anys d'activitat municipal. També va tenir paraules d'elogi per a la seva feina, l'alcalde d'Alella, Marc Almendro, qui va reconèixer que el seu pas per l'Ajuntament ha deixat una forta empremta. 

Llicenciada en Ciències ambientals, Matas té una trajectoria de més de 20 anys d'experiència en la gestió ambiental dins l’àmbit industrial i en el sector serveis, realitzant, entre d'altres, projectes relacionats amb l’ús eficient dels recursos, la prevenció de la contaminació, la minimització dels corrents residuals, la petjada de carboni o la gestió del canvi climàtic. Es va incorporar com a independent a les llistes de ERC-SxA per a les eleccions municipals del 2019, assumint per primera vegada responsabilitat en l’àmbit polític.

×  
Sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de 26 de maig de 2022 Sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de 26 de maig de 2022

 

Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina