Escrit ERC+SxA abril de 2022. "En política, no tot s'hi val"
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • Darrerament estem veient com alguns grups polítics del consistori i altres persones individuals que malden per tornar-hi a entrar, han iniciat ja la cursa de les municipals de l'any vinent. Això -del tot legítim per altra part- alguns ho estan fent a cop de mentides i tergiversant la realitat a consciència. Aquestes són unes pràctiques, la mentida i la tergiversació interessada, que avorrim de totes totes. 

    Aquesta manera de fer ara l'estan aplicant a l´àmbit urbanístic. El Pla Parcial de La Serreta, els sectors del c/ Lleida/Gaietana, la Crison, La Miralda, els “Plumeros”... tots ells estaven ja previstos al POUM que, no ho oblidem, va ser aprovat el 2014 pel Ple municipal amb 12 vots a favor i una abstenció, després de 10 anys de feina i amb els corresponents processos participatius. Ara alguns fan veure que no sabien res... El POUM incloïa uns objectius de poble a mitjà/llarg termini que continuen plenament vigents: preservar 2/3 parts del terme municipal com a no urbanitzable, preveure l'aparició de sòl per a equipaments, fer aparèixer oferta d'habitatge plurifamiliar, tan escàs al poble i, molt important, aconseguir habitatge social per donar opcions, entre d'altres, a que el nostre jovent no es vegi obligat a marxar del poble davant l'impossibilitat de trobar habitatge assequible. I aquests objectius no han canviat. Per més que alguns diguin que la pandèmia i la crisi obliga a repensar-ho tot, aquestes necessitats continuen existint i per això és responsabilitat de qui governa tirar endavant els mecanismes que permetin anar-les cobrint progressivament en els propers anys.   

    La darrera mentida té a veure amb La Vinícola. El nostre grup no hi vol construir pisos. El que volem fer com a govern municipal responsable és vetllar perquè l'edifici, patrimoni històric del poble, no acabi com la Torre del Governador, caient a trossos durant anys. Cal trobar-hi alternatives de futur i per això hem constituït un grup ciutadà multidisciplinari que n'estudiarà les opcions, essent així que en aquest mandat no s'aprovarà cap modificació i treballarem per buscar grans consensos. 

    En política local, fer una oposició constructiva i honesta requereix una feina continuada: treballar a fons, informar-se, participar, fer propostes constructives i treballades més enllà del titular... Pel que hem vist fins ara, no tothom està disposat a fer-ho, això de treballar. En canvi ara, a un any de les eleccions, alguns farien el que fos per esgarrapar un grapat de vots.

Pujar al principi de la pàgina