X
Emergència sequera
Escrit Alella Primer-PSC juny de 2021. "Dia Mundial del Medi Ambient: És hora d´aixecar un país més verd"
 
Versió per imprimir
Alella primer PSC
  • L'activitat humana és la causant d'una crisi ambiental que està amenaçant l'equilibri natural i la vida en el Planeta. Especialment en els últims 150 anys, les societats humanes hem alterat significativament les tres quartes parts de la superfície terrestre i dos terços dels oceans; la cobertura d'esculls de coral vius s'ha reduït a la meitat; el gel glacial s'està fonent a un ritme accelerat; només entre 2010 i 2015 es van arrasar 32 milions d'hectàrees de bosc; i podem precipitar la desaparició d'1 milió d'espècies d'animals i plantes en les pròximes dècades.

    La biodiversitat és el complex sistema que assegura la nostra pròpia existència, tal com ha posat de manifest la irrupció de la COVID-19 en les nostres vides. Alterant l'equilibri de la natura en envair les àrees silvestres i reduir la diversitat genètica de les espècies, generem les condicions propícies per a la transmissió de virus que fins ara estaven confinats en poblacions d'animals. 

    El valuós patrimoni ambiental que tenim a Catalunya i a Espanya requereix un fort compromís per part de la societat i de les administracions públiques per a la seva preservació, qüestió que ha portat el PSC a posar la transició ecològica en el centre de la seva acció política en els diferents governs i institucions en què governem, ja sigui ajuntaments, diputacions, governs comarcals o Govern de l'Estat. 

    Creiem que en un dia com avui hem d'intentar sumar voluntats socials i polítiques per tenir una autèntica política de preservació de la Biodiversitat i dels espais naturals de Catalunya. Revertir la pèrdua de biodiversitat és l’única manera de restaurar la salut del Planeta, i això només serà possible quan entenguem i acceptem el funcionament de la xarxa de vida de la qual som part i no els seus amos. 

    Per aquesta raó, des del PSC reclamem amb urgència l'aprovació de la Llei de biodiversitat i patrimoni natural de Catalunya i la Llei de creació de l'Agència de la Natura de Catalunya, i el compliment de la Llei catalana de canvi climàtic de Catalunya, aprovada el juliol de 2017 i no desenvolupada.

    També reclamem recursos i la implantació de polítiques actives efectives que garanteixin la protecció de la biodiversitat i el medi natural de Catalunya, amb especial atenció als espais naturals més vulnerables, com el Delta de l'Ebre i la preservació de la biodiversitat vegetal i animal del nostre país.

Pujar al principi de la pàgina