Notícies
Publicat l'1 de març de 202101.03.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Obertura parcial grans comerços i flexibilització activitats esportives
Mesures fins al 7 de març

Aquest dilluns, 1 de març, han entrat en vigor les noves mesures aprovades per la Generalitat per la qual es modifiquen algunes de les restriccions que estaven vigents a Catalunya des del 7 de gener. La principal novetat de la resolució del 26 de febrer és l'obertura de dilluns a divendres del centres comercials i les botigues de més de 400 m2 i la flexibilització d'algunes mesures a les activitats esportives i recreatives. la represa de les activitats extraescolar i de lleure amb grups reduïts. 

Les mesures s'allarguen, inicialment, durant una setmana, fins al 7 de març.

Les novetats de la setmana:

  • Els centres comercials poden obrir de dilluns a divendres amb un aforament limitat del 30%.
  • Els establiments de més de 400 m2 hauran de delimitar la superfície d'atenció al públic als 400 metres quadrats i mantenir el 30% d'aforament respecte aquests 400m2.
  • La restauració dels centres comercials seguirà tancada.
  • D'aquesta manera, entre setmana podran obrir tots els comerços però el cap de setmana només ho podran fer els comerços considerats essencials.

Altres mesures: esport i educació

  • En l’àmbit de l'esport, s'amplia l'aforament d'activitats grupals al 30% en espais tancats i ventilació adequada, i s'amplia l'aforament de les piscines al 50%.
  • En l’àmbit de l'educació, es permetran les sortides escolars amb pernoctació amb el mateix grup bombolla.

Afectacions a les activitats programades i als equipaments d'Alella:

  • Les activitats escolars: es permetran les sortides amb pernoctació amb el mateix grup bombolla. 
  • Les activitats als centres esportius es podran fer amb el compliment dels aforaments (30% de l'aforament a l'interior i 50% a l'exterior) i no estaran limitades a grups de sis persones com fins ara.  
  • El Complex Esportiu Municipal amplia l'aforament al 30% en espais tancats i al 50% a la piscina i a les activitats exteriors. 
  • Les activitats de Can Lleonart es mantenen seguint els requeriments de les normes sanitàries. Alguns tallers es fan telemàticament, altres s'han ajornat, igual que les sortides. Les tertúlies es fan a l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella, amb reserva prèvia.  
  • L'Espai Jove l'Espai 12·16 i de l'Espai 16·30 fa activitats telemàtiques i manté obert el servei d'assessorament amb cita prèvia del GIRA (gira@alella.cat / 935407245/ 615844715)
  • L'Ajuntament demana a tota la població que tingui molt present les mesures aprovades i que actuï amb responsabilitat i prevenció per tal d'evitar al màxim el risc de transmissió de la Covid-19.

Recordeu que des de l'enllaç www.alella.cat/alertacoronavirus podeu seguir les informacions municipals i les resolucions oficials sobre la pandèmia. 

Seguiu totes les afectacions a Catalunya en aquest ENLLAÇ

Pujar al principi de la pàgina