Escrit JuntsxCAT desembre de 2020. Els pressupostos de la vergonya (I)
 
Versió per imprimir
JxCAT-JUNTS
  • El Sr. Almendro i els seus han aprovat els pressupostos de les retallades pel proper 2021.

    Si en els seus primers pressupostos ens van regalar una pujada del 10% de l'IBI, aquests que han aprovat suposaran retallades en moltes àrees que sumaran una xifra superior als 600.000 euros, tot tenint en consideració que les previsions d'ingressos es compleixin, cosa que no serà gens fàcil veient la poca capacitat gestora que tenen.

    El govern va ordir un pla per quedar bé amb la ciutadania. I semblava una bona jugada: obrien les portes a que els grups de l'oposició els féssim propostes per retallar els pressupostos, d'aquesta manera involucraven a tothom en les retallades de drets i serveis, oblidàvem que ens havien pujat impostos innecessàriament la primera vegada i, fins i tot, podien arribar a dir que certes d'aquestes retallades (les que els hi convinguessin) no haurien estat una decisió seva sinó una imposició dels altres. Hem de retallar i quedar bé, pensa el govern.

    Però el pla era barroer i maldestra i tots ens vam adonar. I és que patim una majoria absoluta arrogant que menysprea sistemàticament qualsevol proposta amb qualsevol excusa: “no l'heu presentada en el fòrum o moment concret” ens diu el Sr. Almendro, o “no s'ajusta al que pensem” diuen sense immutar-se,... I així una llarga llista d'excuses per menystenir-nos.

    Veient el que pretenien, Junts per Alella, Gent d'Alella, Ciutadans Alella i Alella PrimerPSC ens vam repartir les tasques i estudiar en deteniment el pressupost que ens presentaven.

    Buscàvem la manera d'optimitzar el pressupost sense haver de retallar en àrees tan essencials com, per exemple,  educació, on ells ens proposaven reduir un 10%.
    I certament, ho vam aconseguir elaborant una proposta conjunta de debat molt abans del Ple de Novembre on s'havien d'aprovar inicialment.

    Continua a la secció de Gent d'Alella

Pujar al principi de la pàgina