Escrit ERC+SxA novembre de 2020. Gràcies!!!
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • Taxes de contagi, risc de rebrot, incidència acumulada, pcrs... Des de fa uns mesos tots aquestes paraules  s'han integrat al nostre dia a dia. Tothom hem de jugar a tenir estudis de matemàtiques i ciències intentant entendre xifres, conviure amb incerteses i fent hipòtesis de quines situacions futures haurem de superar. Però darrere de cada número hi ha una història, hi ha persones que estan patint problemes de salut i situacions econòmiques adverses.

    A Alella no som una excepció, ja fa uns dies que ens situem en un índex de risc de brot qualificat de molt alt i que els casos positius diagnosticats en les darreres setmanes se situen per sobre de 30 nous casos positius per setmana al poble. La tendència no és bona i de nou hem de prendre accions individuals i col·lectives per poder millorar la situació. Hem d'interioritzar el lema DISTÀNCIA, MANS, MASCARETA, així com reduir l'activitat social als grups de confiança, de màxim 6 persones, tot evitant menjar i beure fora del grup de convivència. És vital per protegir-nos entre nosaltres.

    La situació de l'activitat econòmica també és molt difícil. En aquestes darreres setmanes hem vist com, de nou, la nostra restauració i hostaleria ha hagut de reduir la seva activitat dràsticament amb l´única oportunitat de poder oferir servei a domicili o de recollida als establiments. I una situació pitjor en el sector d'estètica on s'ha hagut de baixar les persianes del tot arrossegant totes les inversions dutes a terme per poder realitzar l'activitat en espais lliures de COVID.

    I darrera de cada història, hi ha una família que pateix totes les incerteses i angoixes per tirar endavant. Des d'aquest Govern no volem deixar a ningú enrere i per aquest motiu hem creat els ajuts extraordinaris per a persones amb uns barems molts amplis perquè tothom hi pugui tenir cabuda: persones a l'atur, afectades per un ERTO, autònomes que hagin cessat l'activitat o reduïts els seus ingressos a causa de la pandèmia, combinades amb situacions socials i familiars.

    Per això, des del nostre col·lectiu volem demanar a la ciutadania una doble acció per combatre la COVID. D'una banda no abaixem la guàrdia en totes les mesures de prevenció i d'altra banda, recolzem el conjunt dels nostres establiments, donem-los visibilitat fent que segueixin treballant. Per a això cal quedar-nos a Alella per comprar a Alella, especialment en les compres nadalenques dels propers dies. 
    Com sempre, entre tots i totes ens en sortirem.

Pujar al principi de la pàgina