Notícies
Publicat el 12 de març de 202012.03.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament acorda mesures preventives davant l'alerta pel coronavirus
Ajuntament

Davant de l'activació per part de la Generalitat de Catalunya de la fase d'alerta provocada pel Coronavirus, i atenent a les instruccions donades des dels diversos departaments, l'Ajuntament d'Alella ha acordat, mitjançant decret d'alcaldia, prendre  mesures extraordinàries per tal de reduir el risc de propagació de la malaltia. Les mesures s'aplicaran a partir d'aquest dijous 12 de març i tenen per objectiu contribuir a la fase de contenció, i per tant, prevenir qualsevol contagi, especialment en la població de risc, i, en darrer lloc, prevenir una possible saturació del sistema públic de salut.


Les principals mesures acordades són les següents: 


 • Suspendre totes les activitats culturals i altres esdeveniments programats per l'Ajuntament per als propers 15 dies. 

 • Tancar al públic i suspendre les activitats als equipaments culturals Can Lleonart, Can Manyé i la Biblioteca Ferrer i Guàrdia durant els propers 15 dies. L'Espai d'arts escèniques Casal d'Alella romandrà obert, fins a nou avís tot i que no es realizaran les activitats culturals programades. 

 • Tancar al públic i suspendre les activitats de l'Oficina de Turisme. 

 • Tancar al públic i suspendre les activitats als equipaments esportius (Camp d'Esports Municipal i Pavelló Municipal d'Esports ) durant els caps de setmana 14 i 15 i 21 i 22 de març. Les activitats esportives d'entre setmana continuaran realitzant-se, per bé que l'Ajuntament, si s'escau, conjuntament a les entitats esportives, analitzaran individualment la conveniència de suspendre o no les activitats esportives. Es manté l'activitat al Complex Esportiu Municipal. 
 • Mantenir obert al públic en l'horari habitual l'Espai Jove, i ajornar les activitats extraordinàries com la Setmana de l'Orientació Educativa, Tria la Via , l'acampada a Osona prevista pels dies 6 a 8 d'abril i el taller de bodypaint.
 • Mantenir obert al públic en l'horari habitual el Mercat Municipal i el Mercat no Sedentari, de divendres. 


Equipaments educatius: 

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha determinat "la suspensió de tota activitat que organitzin els centres educatius del Servei Educatiu de Catalunya o qualsevol òrgan del Departament  que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Les sortides lectives que impliquin un sol centre es poden mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, etc”  

Aquestes indicacions afecten a totes les sortides dels centres fora del terme municipal.

A banda, l'Institut d'Alella ha suspès temporalment la realització de les activitats dels Serveis comunitaris que es desenvolupen a les escoles Fabra i la Serreta, a les llars d'infants El Campanar i Pinyons i al centre La Gavina.

Les activitats extraescolars i l'activitat lectiva continua sense cap altra afectació a tots els centres educatius del municipi, pendent de les noves indicacions que estableixi el Departament d'Educació de la Generalitat. 

 

Afectacions d'activitats i serveis de les entitats:

 • Lleure Alella (Esplai Guaita'l), es suspenen totes les activitats dels propers 15 dies. 
 • El Casal de Gent Gran Can Gaza supén totes les activitat dels popers 15 dies.
 • El Casal d'Alella romandrà tancat al públic i es suspenen totes les activitats dels propers 15 dies.
 • El Club Futbol Alella suspèn tots els entrenaments.
 • El Club Futbol Sala suspèn els entrenaments de les categories de benjamí a juvenil. Es mantenen els entrenaments de les categories sèniors.
 • El Club Volei Alella suspèn els entrenaments d'equips escolars. Es mantenen els entrenaments dels equips federats.
 • L'Associació Dones Montserrat Roig suspèn totes les activitats durant els propers 15 dies.
 • L'Associació Dones Solidàries suspèn totes les activitats durant els propers 15 dies i ajorna el sopar d'homenatge a Rosa Vila programat per al 20 de març. 

Atenció a l'actualització de les mesures preventives: 

 • S'aniran actualitzant les mesures preventives a prendre, en funció de les recomanacions que es facin des del CECAT o des dels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya. 
 • Es recomana a tota la ciutadania implementar totes les mesures de prevenció i evitar qualsevol situació de risc que no sigui imprescindible, amb espacial cura a les persones grans. En aquest sentit, és recomanable posposar tota activitat opcional pel període dels propers 15 dies. 

L'Ajuntament demana a la ciutadania la seva col·laboració i que prengui les mesures preventives recomanades per les autoritats sanitàries per tal de contribuir a recuperar la normalitat al més aviat possible. 

Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina