Escrit ERC+SxA febrer de 2020. La seguretat ciutadana ens ocupa
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • La llar de cadascú és un dels béns més preuats de les persones, molt sovint només superat per la pròpia família. Per això, des del grup municipal d'ERC-SxA entenem i compartim el neguit de les persones víctimes de robatori a casa seva. Certament, com a grup de govern, la seguretat ciutadana ens preocupa, però també ens ocupa, i molt! Així ho mostren totes les accions i mesures de l'anterior i l'actual mandat encaminades a pal·liar i reduir els robatoris. Per citar-ne algunes: renovació dels vehicles de la Policia Local; serveis de notificació d'absència i de suport psicosocial a les víctimes de robatoris; tallers d'autoprotecció; visites porta a porta; instal·lació de 23 càmeres lectores de matrícules; aplicació mòbil de connexió directa amb Policia Local. Molt important també, treballem per a cobrir totes les places de plantilla de la Policia Local, cosa sovint dificultada per les restriccions pressupostaries legals dels últims anys degudes a la crisi. En els últims vuit mesos s'han convocat 6 places d'agents professionals.

    Hi ha persones i alguns grups municipals que consideren que l'ajuntament hauria de fer més  actuacions i en proposen algunes que, al nostre parer i amb l'assessorament de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, serien de dubtosa o nul·la efectivitat, com ara càmeres de videovigilància o seguretat privada. És el nostre deure com a gestors dels afers i diners públics valorar molt bé les accions abans de decidir si es duen a terme.

    L'increment de robatoris a domicilis és propiciat en part per la graduació de les penes que la legislació penal estableix per aquests delictes. Ni les penes ni l'aplicació que en fan jutges i fiscals són dissuasives per als delinqüents i moltes persones opinem que cal revisar les lleis. Això és competència del Congrés de Diputats i des del govern municipal creiem que el canvi de les lleis només s'entomarà si hi ha una demanda social clara i contundent. Per això, engegarem una campanya institucional que culminarà amb una proposta consensuada amb la ciutadania demanant canvis legislatius. Aquesta proposta haurà de ser aprovada pel Ple i, recolzada amb la signatura de les persones que ho vulguin, serà elevada a instàncies supramunicipals, amb l'objectiu que més municipis s'hi uneixin i es faci arribar a les instàncies competents per encarar aquests canvis.

    Com ja vàrem fer en l´últim Ple, estenem de nou la mà a tots els grups municipals per treballar conjuntament i amb la ciutadania en aquest tema tan important.

Pujar al principi de la pàgina