Diumenges de vins
Cada últim diumenge de mes, excepte juliol i agost, tens una cita al pati de l'Oficina de Turisme d'Alella. A cada sessió comptarem amb un o una sommelier que pertanyi al territori DO Alella o en sigui bon coneixedor/a.
Tastarem dos vins DO Alella maridats amb tastets gastronòmics elaborats per diferents restauradors del municipi.
Es tracta d'una activitat reduïda a un màxim de 40 persones, per tal que es pugui gaudir amb comoditat dels vins, els maridatges i de les pautes i explicacions dels sommeliers que dinamitzen cada sessió.
L'objectiu d'aquesta activitat és, per una banda, donar a conèixer els vins de la denominació d'origen DO Alella i fomentar la cultura vitivinícola tan arrelada al nostre municipi. Per l'altra, activar l'economia local i donar a conèixer la gastronomia que ofereixen els bars i restaurants d'Alella.
Diumenges de Most
En paral·lel als Diumenges de Vins, l'Oficina de Turisme d'Alella ofereix una activitat enoturística creada especialment per la canalla.
Es tracta de tallers adreçats a transmetre als infants la cultura vitivinícola tot jugant, aprenent i tastant el most. L'objectiu d'aquesta experiència és que els infants creixin amb sentiment de pertinença al territori i esdevinguin futurs ambaixadors de la cultura vitivinícola i del territori de la DO Alella.
Comencem l'any amb vins del celler Can Roda. La Pepi Milà ens farà aquest tast maridat amb tastets del Restaurant Can Duran.
Tastet 1: faves a la catalana
Tastet 2: Mandonguilles amb sèpia
En aquesta ocasió, tastarem els vins del Celler Roura, de la mà del sommelier Joan Lluís Gòmez, maridats amb tastets que ens prepararà el restaurant Can Balcells.
Tastet 1: Coca de recapte amb bonítol i mousse d'alvocat
Tastet 2: Paté de campanya trufat amb pa d'espècies
En aquesta ocasió, tastarem els vins del viticultor Mario Rovira, de la mà del sommelier Carles Puñet, maridats amb tastets que ens prepararà i comentarà el Manel Pujol, propietari del Celler Jordana.
Tastet 1: Pinxo d'straciatella de búfala amb tàrtar de tomàquet
Tastet 2: Pinxo de tàrtar de salmó fumat
Aquest mes d'abril, gaudirem tastant els vins del celler Bouquet d'Alella, acompanyats dels tastets que ens prepararà la Companyia d'Alella, Celler i Taverna. El tast el conduirà la Teresa Cerdà.
Vins: Celler Bouquet d'Alella
Sommelier: Teresa Cerdà
Restaurant: La Companyia c'Alella, Celler i Taverna
Tastet 1: Barqueta de tou de til·lers amb mel i nous
Tastet 2: Barqueta de salmó fumat amb salsa nòrdica
Aquest mes de maig, gaudirem tastant els vins del celler de les Aus, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant el Azahar. El tast el conduirà la Montse Velasco.
Vins: Celler de les Aus
Sommelier: Montse Velasco
Restaurant: Restaurant el Azahar
Tastet 1: Migas
Tastet 2: Callos
Aquest mes de setembre, gaudirem tastant els vins del celler Raventós d'Alella, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant La Magrana. El tast el conduirà en Quim Casacoberta.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Raventós d'Alella
Sommelier: Quim Casacoberta
Bar: Casal d'Alella
Tastet 1: Choripan Gourmet
Tastet 2: Empanada Argentina Gourmet
Aquest mes d'octubre, gaudirem tastant els vins del celler Alella Vinícola, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant La Magrana. El tast el conduirà Eli Vidal.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Alella Vinícola
Sommelier: Eli Vidal
Bar: La Magrana
Tastet 1: Mini taula de formatges
Tastet 2: Tartar de tonyina amb advocat
Més informació i inscripcions a www.alella.cat/canlleonart