Diumenges de vins

Diumenges de vins

Cada últim diumenge de mes, excepte juliol i agost, tens una cita al pati de l'Oficina de Turisme d'Alella. A cada sessió comptarem amb un o una sommelier que pertanyi al territori DO Alella o en sigui bon coneixedor/a.

Tastarem dos vins DO Alella maridats amb tastets gastronòmics elaborats per diferents restauradors del municipi.

Es tracta d'una activitat reduïda a un màxim de 40 persones, per tal que es pugui gaudir amb comoditat dels vins, els maridatges i de les pautes i explicacions dels sommeliers que dinamitzen cada sessió.

L'objectiu d'aquesta activitat és, per una banda, donar a conèixer els vins de la denominació d'origen DO Alella i fomentar la cultura vitivinícola tan arrelada al nostre municipi. Per l'altra, activar l'economia local i donar a conèixer la gastronomia que ofereixen els bars i restaurants d'Alella.

Diumenges de most

Diumenges de Most

En paral·lel als Diumenges de Vins, l'Oficina de Turisme d'Alella ofereix una activitat enoturística creada especialment per la canalla.

Es tracta de tallers adreçats a transmetre als infants la cultura vitivinícola tot jugant, aprenent i tastant el most. L'objectiu d'aquesta experiència és que els infants creixin amb sentiment de pertinença al territori i esdevinguin futurs ambaixadors de la cultura vitivinícola i del territori de la DO Alella.

Vins Most
30 de gener de 2022

Un esdeveniment conduït per la Pepi Milà, propietària del celler Can Roda amb la col·laboració de la Sílvia Duran, propietària del restaurant Can Duran. No us ho perdeu!

Tastet 1: Ravioli de gamba farcit de bolets
Tastet 2: Ravioli de bleda farcit  de mascarpone amb panses i pinyons

Diumenges de Vins
Comprar entrada
30 de gener de 2022

La creativitat ens permet experimentar, imaginar i crear. Posarem tots els nostres sentits en descobrir què s'amaga darrera de la nostra pròpia creativitat. Els dissenyadors fan una feina molt important en l'elaboració final dels productes. Nosaltres pensarem quines són aquestes tasques: pensar en un nom, un logotip i un disseny per fer la nostra pròpia etiqueta d'una ampolla de vi.

Gener
Comprar entrada
27 de febrer de 2022

En aquesta ocasió, tastarem els vins del viticultor Mario Rovira, de la mà del sommelier Carles Puñet, maridats amb tastets que ens prepararà i comentarà el Manel Pujol, propietari del Celler Jordana.


Tastet 1:
Empedrat de bacallà fumat
Tastet 2: Barqueta de sobrassada i gorgonzola

Febrer
27 de febrer de 2022

Heu vist alguna vegada ceps de ben a prop? Els ceps poden ser molt diferents degut a molts factors i un d'aquests factors que influeix és el procés pel com han sigut podats. En aquesta sessió observarem imatges de vinyes de la nostra denominació d'origen i com han canviat amb el pas del temps. En acabat farem una manualitat amb sarments natural.

nostfebrer petit
27 de març de 2022


Tastet 1: Torradeta amb foie micuit
Tastet 2: Croqueta d'espinacs i ametlles

Gener
27 de març de 2022

Sabíeu que el vidre te moltes propietats úniques? El vidre és fràgil però també és translúcid i permet el pas de la llum. Farem un collage artístic amb altres materials que deixen passar la llum i aprendrem a calcar dibuixos i imatges gràcies a la tècnica de dibuixar a contrallum.

Diumenges de Most Abril
24 d'abril de 2022

Aquest mes d'abril, gaudirem tastant els vins del celler Bouquet d'Alella, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant la DO Tastets d'Alella. El tast el conduirà el Joan Lluís Gómez, sommelier al Restaurant Sant Pau, de Carme Ruscalleda, i l'acompanyarà Raul Moya, propietari del restaurant.

Tastet 1: Parmigiana d'albergínia
Tastet 2:
Asmarris de peix blau (guisat antic de barca)

abril 2022
24 d'abril de 2022

El vi té tants colors com vins i varietats hi ha en el món, algunes d'elles estan enregistrades en els pantone de colors.

Observarem quins són alguns dels colors cromàtics més coneguts, com podem crear colors secundaris amb els tres colors primaris i pintarem un llenç amb les nostres pròpies games de colors.

abril 2022
29 de maig de 2022

Sabíeu que un vermut és un vi? En aquesta edició, tastarem els dos vermuts que elabora el celler Alella Vinícola i els acompanyarem amb tapetes del restaurant del propi celler. Un esdeveniment conduït per l'Ester Bachs autora del llibre "Guia del Vermut" de l'editorial geoPlaneta.

Tastet 1: Canapé de guacamole i salmó marinat
Tastet 2: Musclo escabetxat amb cítrics

Maig
29 de maig de 2022

Les flors silvestres són part de la nostra natura. El paisatge que ens envolta està ple de flors que ens aporten vida. En aquesta sessió farem un taller d'aromes en el que haurem d'identificar les olors d'algunes flors i herbes mediterrànies. Plantarem una petita llavor i ens l'emportarem a casa per tenir-hi cura, a l'espera de que floreixi. Tal i com succeeix a la vinya quan hi ha les primeres floracions durant la primavera.

maig
26 de juny de 2022

El darrer tast abans de l'estiu, de la mà de la sommelier alellenca Eli Vidal. Ella ens explicarà els vins del Celler de les Aus (Alella) acompanyats amb tapetes d'un dels bars més famosos del municipi, La Companyia d'Alella.

Tastet 1: Barqueta de tou de til·lers amb mel i nous.
Tastet 2: Barqueta de salmó fumat amb salsa nòrdica.

juny 2022
26 de juny de 2022

Quan es tracta de beure un líquid necessitem un recipient on poder-ho abocar. Els vasos i les copes tenen aquesta funció, contenir els líquids per consumir-los. Observarem les diferents formes i mides de copes, així com els diferents materials amb els que poden estar fetes: ceràmica, vidre, metall o plàstic. Parlarem de la diferencia entre unes i altres i prepararem una copa original com a record de la nostra experiència. 

juny
25 de setembre de 2022

Tornem de les vacances amb un tast de vins del celler Raventós d'Alella (Santa Maria de Martorelles) i tastets preparats per la Vermuteria Xavi Estrany. En Quim Casacuberta expert en els vins d'aquest celler, serà l'encarregat de conduir el tast.

Tastet 1: Hummus amb sardinetes en oli d'oliva i pebre vermell.
Tastet 2: Cuixetes de guatlla escabetxades.

setembre
25 de setembre de 2022

Les fulles omplen el paisatge de la vinya. Però com es diuen les fulles del cep? El pàmpol és la fulla del cep i segons la varietat la seva forma i mida te petites variacions. Observarem pàmpols i altres fulles que podem trobar en el nostre entorn i per aprendre a diferenciar unes de les altres farem un petit joc d'estampació.

setembre
30 d'octubre de 2022

Acabem el mes d'octubre amb vins del celler Roura, situat al cor de la Vall de Rials i les tapetes de Cal Barquer. Tot explicat per la sommelier Silvia Culell.

Tastet 1: Ensaladilla russa
Tastet 2: Croqueta de pernil

octubre
30 d'octubre de 2022

Per a què serveixen els taps de suro? D'on prové aquest suro?  Què podem fer amb suro? Resoldrem aquestes preguntes i més tot analitzant diferents taps de suro i quines són les seves propietats. Poden surar? Farem un experiment per verificar-ho i ho acabarem amb una divertida manualitat.

octubre
27 de novembre de 2022

Aquest mes ens presentarà els vins la Mireia Pujol Busquets, propietària del celler Alta Alella, acompanyada de la Roser del restaurant La Gravella. 

Tastet 1: Empanada argentina de carn de vedella
Tastet 2: Croqueta d'albergínia a la brasa

novembre
27 de novembre de 2022

Una bota és un recipient fet de fusta destinat a contenir begudes. Esbrinarem diferents mides de botes i barrils, quins tipus existeixen i quins aromes aporten al vi o al most mitjançant un taller d'aromes d'espècies. 

Per acabar parlarem de la fusta, un material molt útil i que ens permet donar-li molts serveis diferents. Nosaltres ho comprovarem, aprofitant la fusta per fer una composició artística.

novembre
18 de desembre de 2022

Acabem l'any amb vins elaborats entre amics. En Quim Colomer, un dels Testuan, ens farà aquest tast maridat amb tapetes del Restaurant Can Balcells. Bon Nadal!

Tastet 1: Vol-au-vent (pasta de full) farcit de crema de ceps i foie
Tastet 2: Tataki de salmó amb hummus i maionesa de sèsam

desembre
18 de desembre de 2022

Les xapes són molt necessàries durant el procés d'elaboració del cava o d'alguns vins d'agulla. Antigament les xapes es feien servir també per jugar o per intercanviar, i és que n'hi ha amb tants dissenys que fan que siguin un element molt col·leccionable. En aquesta sessió veurem diverses xapes de cava i ens emportarem una manualitat feta amb xapes autentiques.

desembre
Pujar al principi de la pàgina