Riera Fosca, 2
T. 935 554 650 - alella.ofturisme
Diumenges de vins
Cada últim diumenge de mes, excepte juliol i agost, tens una cita al pati de l'Oficina de Turisme d'Alella. A cada sessió comptarem amb un o una sommelier que pertanyi al territori DO Alella o en sigui bon coneixedor/a.
Tastarem dos vins DO Alella maridats amb tastets gastronòmics elaborats per diferents restauradors del municipi.
Es tracta d'una activitat reduïda a un màxim de 40 persones, per tal que es pugui gaudir amb comoditat dels vins, els maridatges i de les pautes i explicacions dels sommeliers que dinamitzen cada sessió.
L'objectiu d'aquesta activitat és, per una banda, donar a conèixer els vins de la denominació d'origen DO Alella i fomentar la cultura vitivinícola tan arrelada al nostre municipi. Per l'altra, activar l'economia local i donar a conèixer la gastronomia que ofereixen els bars i restaurants d'Alella.
Diumenges de Most
En paral·lel als Diumenges de Vins, l'Oficina de Turisme d'Alella ofereix una activitat enoturística creada especialment per la canalla.
Es tracta de tallers adreçats a transmetre als infants la cultura vitivinícola tot jugant, aprenent i tastant el most. L'objectiu d'aquesta experiència és que els infants creixin amb sentiment de pertinença al territori i esdevinguin futurs ambaixadors de la cultura vitivinícola i del territori de la DO Alella.
Aquest mes de gener, gaudirem tastant els vins del celler Can Roda, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant Can Duran. El tast el conduirà Pepi Milà.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Can Roda
Sommelier: Pepi Milà
Resturant: Can Duran
Tastet 1: Ensaladilla russa amb gambes
Tastet 2: Mini trinxat de col i patata amb ou de guatlla i botifarra negra
Aquest mes de febrer, gaudirem tastant els vins del celler Roura, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant Bar del Casal. El tast el conduirà Eli Vidal.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Roura
Sommelier: Eli Vidal
Resturant: Bar del Casal
Tastet 1: Torrada d'escalivada i formatge de cabra
Tastet 2: Empanada argentina de vedella
Aquest mes de març, gaudirem tastant els vins del celler Quim Batlle, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant La Companyia d'Alella. El tast el conduirà Eli Vidal.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Quim Batlle
Sommelier: Eli Vidal
Resturant: La Companyia d'Alella
Tastet 1: Barqueta de Tou de Tilers amb mel i nous
Tastet 2: Barqueta de salmó fumat amb salsa nòrdica
Aquest mes de abril, gaudirem tastant els vins del celler Bouquet d'Alella, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant Can Balcells. El tast el conduirà en Joan Lluis Gomez.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Bouquet d'Alella
Sommelier: Joan Lluis Gomez
Resturant: Can Balcells
Tastet 1: Xupito de burrata, tomàquet confitat i alvocat
Tastet 2: Ensalada russa amb sardina fumada
Aquest mes de maig, gaudirem tastant els vins del celler Bouquet d'Alella, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant Can Balcells. El tast el conduirà en Joan Lluis Gomez.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Bouquet d'Alella
Sommelier: Joan Lluis Gomez
Resturant: Can Balcells
Tastet 1: Xupito de burrata, tomàquet confitat i alvocat
Tastet 2: Ensalada russa amb sardina fumada
Aquest mes de juny, gaudirem tastant els vins del celler Testuan, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant La Nau. El tast el conduirà en Quim Colomer.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Testuan
Sommelier: Quim Colomer
Resturant: La Nau
Tastet 1: Croqueta de pollastre i croqueta de pernil iberic
Tastet 2: Amanida de cranc amb albocat, salmó i "huevas" de tomaquet
El Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, ubicat a Teià i gestionat per la Mancomunitat d'Alella, El Masnou i Teià, és un complex que engloba un jaciment arqueològic de l´època romana, on neix l'origen del vi de la terra de la Pansa Blanca.
Visitarem el jaciment, contemplarem les majors premses romanes reconstruïdes d'Europa i coneixerem la història de la cultura i l'elaboració del vi dels avantpassats de la zona. En finalitzar farem un tast de vins de la DO Alella.
Dins de la programació La Primavera de la Gent 6.0
Inscripcions en aquest FORMULARI
20 a 23 h Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia
A la Mostra, ubicada a l'Hort de la Rectoria, el pati de Can Viló i la Plaça de l'Ajuntament, podreu tastar vins de cellers i vinyaters del territori DO Alella i enguany, com a novetat, també vins francesos de Carquefou, a la regió del Loira.
També podreu degustar gran varietat de propostes gastronòmiques de restaurants del territori.
Les degustacions i tastos es pagaran directament als estands corresponents
ELS TIQUETS DE DEGUSTACIÓ DE MENJAR I VINS DE LA MOSTRA DE VINS DO ALELLA I GASTRONOMIA S'HAN D'ADQUIRIR ALS MATEIXOS ESTANDS DE LA MOSTRA
Venda de copa i material de marxandatge
Més informació www.festaverema.alella.cat
Cellers i vinyataires
ALTA ALELLA MIRGIN – CELLER DE LES AUS
Al bell mig del Parc Natural de la Serralada de Marina, es troba la finca noucentista Can Genís, el somni de la família Pujol-Busquets. Un projecte d'agricultura ecològica amb vocació de transparència i compromís natural.
Alella
BOUQUET D'ALELLA
Finca familiar amb més de 5 segles d'història que actualment elabora vins amb varietats locals i en agricultura ecològica i sostenible amb l'entorn. Al mateix temps realitzen activitats enoturístiques en un entorn privilegiat amb vistes al poble d'Alella i al mar Mediterrani. Un espai únic que et farà connectar amb la natura i gaudir d'un moment inoblidable.
Alella
CAN RODA - SERRALADA DE MARINA
Can Roda és la casa pairal que la família Bonaplata, de Barcelona, es va fer a Santa Maria de Martorelles cap al 1864.
Santa Maria de Martorelles
ROURA
El Celler Roura neix al principi dels anys 1980 a la vall de Rials, a Alella, de la mà de Joan Antoni Pérez Roura.
Alella
CAN MATONS
Celler situat entre les vinyes velles i boscos de l'interior de la Serralada Litoral que divideix la DO Alella. Des de la primera anyada, elaborada al celler modern al 1981, la filosofia ha estat l'extracció de les màximes possibilitats a la varietat genuïna de la zona: la pansa blanca.
Santa Maria de Martorelles
QUIM BATLLE
Quim Batlle expressa la seva visió del vi a través dels productes que fa. Són vins amb personalitat, amb molt de caràcter i fidel expressió del sauló que els veu néixer, responsable de la mineralitat i l'amargor final que busquen.
Tiana
CELLER MARFIL
Ubicat al centre d'Alella, a l'edifici modernista del 1906. Xavier Garcia, enòleg i propietari del celler, hi elabora diferents vins amb raïms procedents de 26 hectàrees de viña pròpia de varietats tradicionals mediterrànies com la Pansa blanca, Garnatxes i Garnella. Sense insecticides, herbicides ni adobs inorgànics.
Alella
TESTUAN
Testuan és el projecte iniciat fa 13 anys d'uns amics de Cabrils. Treballen vinyes de Pansa blanca en varis municipis de la DO Alella fent vinificacions diferents amb aquesta varietat.
Cabrils
DOMAINE DE PORT JEAN
Antigament hi havia centenars d'hectàrees de vinya a les ribes de l'Erdre, avui en dia només queden 12,5 d'hectàrees ubicades Port Jean i explotades por la família Bécavin. A Domaine de Port Jean conreen sis varietats diferents: chardonnay, cabernet, Folle Blanche, meló de Borgonya, Malvasia i Gamay. Produeixen vins negres, blancs i rosats, anomenats Fée de l'Erdre, Folie de l'Erdre o Douceur de l'Erdre.
Carquefou, poble agermanat amb Alella des de 1997
Restaurants
Divendres 6 de setembre
Dissabte 7 de setembre
Diumenge 8 de setembre
20 a 23 h Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia
A la Mostra, ubicada a l'Hort de la Rectoria, el pati de Can Viló i la Plaça de l'Ajuntament, podreu tastar vins de cellers i vinyaters del territori DO Alella i enguany, com a novetat, també vins francesos de Carquefou, a la regió del Loira.
També podreu degustar gran varietat de propostes gastronòmiques de restaurants del territori.
Les degustacions i tastos es pagaran directament als estands corresponents
ELS TIQUETS DE DEGUSTACIÓ DE MENJAR I VINS DE LA MOSTRA DE VINS DO ALELLA I GASTRONOMIA S'HAN D'ADQUIRIR ALS MATEIXOS ESTANDS DE LA MOSTRA
Venda de copa i material de marxandatge
Més informació www.festaverema.alella.cat
Cellers i vinyataires
ALTA ALELLA MIRGIN – CELLER DE LES AUS
Al bell mig del Parc Natural de la Serralada de Marina, es troba la finca noucentista Can Genís, el somni de la família Pujol-Busquets. Un projecte d'agricultura ecològica amb vocació de transparència i compromís natural.
Alella
BOUQUET D'ALELLA
Finca familiar amb més de 5 segles d'història que actualment elabora vins amb varietats locals i en agricultura ecològica i sostenible amb l'entorn. Al mateix temps realitzen activitats enoturístiques en un entorn privilegiat amb vistes al poble d'Alella i al mar Mediterrani. Un espai únic que et farà connectar amb la natura i gaudir d'un moment inoblidable.
Alella
CAN RODA - SERRALADA DE MARINA
Can Roda és la casa pairal que la família Bonaplata, de Barcelona, es va fer a Santa Maria de Martorelles cap al 1864.
Santa Maria de Martorelles
ROURA
El Celler Roura neix al principi dels anys 1980 a la vall de Rials, a Alella, de la mà de Joan Antoni Pérez Roura.
Alella
CAN MATONS
Celler situat entre les vinyes velles i boscos de l'interior de la Serralada Litoral que divideix la DO Alella. Des de la primera anyada, elaborada al celler modern al 1981, la filosofia ha estat l'extracció de les màximes possibilitats a la varietat genuïna de la zona: la pansa blanca.
Santa Maria de Martorelles
QUIM BATLLE
Quim Batlle expressa la seva visió del vi a través dels productes que fa. Són vins amb personalitat, amb molt de caràcter i fidel expressió del sauló que els veu néixer, responsable de la mineralitat i l'amargor final que busquen.
Tiana
CELLER MARFIL
Ubicat al centre d'Alella, a l'edifici modernista del 1906. Xavier Garcia, enòleg i propietari del celler, hi elabora diferents vins amb raïms procedents de 26 hectàrees de viña pròpia de varietats tradicionals mediterrànies com la Pansa blanca, Garnatxes i Garnella. Sense insecticides, herbicides ni adobs inorgànics.
Alella
TESTUAN
Testuan és el projecte iniciat fa 13 anys d'uns amics de Cabrils. Treballen vinyes de Pansa blanca en varis municipis de la DO Alella fent vinificacions diferents amb aquesta varietat.
Cabrils
DOMAINE DE PORT JEAN
Antigament hi havia centenars d'hectàrees de vinya a les ribes de l'Erdre, avui en dia només queden 12,5 d'hectàrees ubicades Port Jean i explotades por la família Bécavin. A Domaine de Port Jean conreen sis varietats diferents: chardonnay, cabernet, Folle Blanche, meló de Borgonya, Malvasia i Gamay. Produeixen vins negres, blancs i rosats, anomenats Fée de l'Erdre, Folie de l'Erdre o Douceur de l'Erdre.
Carquefou, poble agermanat amb Alella des de 1997
Restaurants
Divendres 6 de setembre
Dissabte 7 de setembre
Diumenge 8 de setembre
20 a 23 h Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia
A la Mostra, ubicada a l'Hort de la Rectoria, el pati de Can Viló i la Plaça de l'Ajuntament, podreu tastar vins de cellers i vinyaters del territori DO Alella i enguany, com a novetat, també vins francesos de Carquefou, a la regió del Loira.
També podreu degustar gran varietat de propostes gastronòmiques de restaurants del territori.
Les degustacions i tastos es pagaran directament als estands corresponents
ELS TIQUETS DE DEGUSTACIÓ DE MENJAR I VINS DE LA MOSTRA DE VINS DO ALELLA I GASTRONOMIA S'HAN D'ADQUIRIR ALS MATEIXOS ESTANDS DE LA MOSTRA
Venda de copa i material de marxandatge
Més informació www.festaverema.alella.cat
Cellers i vinyataires
ALTA ALELLA MIRGIN – CELLER DE LES AUS
Al bell mig del Parc Natural de la Serralada de Marina, es troba la finca noucentista Can Genís, el somni de la família Pujol-Busquets. Un projecte d'agricultura ecològica amb vocació de transparència i compromís natural.
Alella
BOUQUET D'ALELLA
Finca familiar amb més de 5 segles d'història que actualment elabora vins amb varietats locals i en agricultura ecològica i sostenible amb l'entorn. Al mateix temps realitzen activitats enoturístiques en un entorn privilegiat amb vistes al poble d'Alella i al mar Mediterrani. Un espai únic que et farà connectar amb la natura i gaudir d'un moment inoblidable.
Alella
CAN RODA - SERRALADA DE MARINA
Can Roda és la casa pairal que la família Bonaplata, de Barcelona, es va fer a Santa Maria de Martorelles cap al 1864.
Santa Maria de Martorelles
ROURA
El Celler Roura neix al principi dels anys 1980 a la vall de Rials, a Alella, de la mà de Joan Antoni Pérez Roura.
Alella
CAN MATONS
Celler situat entre les vinyes velles i boscos de l'interior de la Serralada Litoral que divideix la DO Alella. Des de la primera anyada, elaborada al celler modern al 1981, la filosofia ha estat l'extracció de les màximes possibilitats a la varietat genuïna de la zona: la pansa blanca.
Santa Maria de Martorelles
QUIM BATLLE
Quim Batlle expressa la seva visió del vi a través dels productes que fa. Són vins amb personalitat, amb molt de caràcter i fidel expressió del sauló que els veu néixer, responsable de la mineralitat i l'amargor final que busquen.
Tiana
CELLER MARFIL
Ubicat al centre d'Alella, a l'edifici modernista del 1906. Xavier Garcia, enòleg i propietari del celler, hi elabora diferents vins amb raïms procedents de 26 hectàrees de viña pròpia de varietats tradicionals mediterrànies com la Pansa blanca, Garnatxes i Garnella. Sense insecticides, herbicides ni adobs inorgànics.
Alella
TESTUAN
Testuan és el projecte iniciat fa 13 anys d'uns amics de Cabrils. Treballen vinyes de Pansa blanca en varis municipis de la DO Alella fent vinificacions diferents amb aquesta varietat.
Cabrils
DOMAINE DE PORT JEAN
Antigament hi havia centenars d'hectàrees de vinya a les ribes de l'Erdre, avui en dia només queden 12,5 d'hectàrees ubicades Port Jean i explotades por la família Bécavin. A Domaine de Port Jean conreen sis varietats diferents: chardonnay, cabernet, Folle Blanche, meló de Borgonya, Malvasia i Gamay. Produeixen vins negres, blancs i rosats, anomenats Fée de l'Erdre, Folie de l'Erdre o Douceur de l'Erdre.
Carquefou, poble agermanat amb Alella des de 1997
Restaurants
Divendres 6 de setembre
Dissabte 7 de setembre
Diumenge 8 de setembre