Riera Fosca, 2
T. 935 554 650 - alella.ofturisme
Diumenges de vins
Cada últim diumenge de mes, excepte juliol i agost, tens una cita al pati de l'Oficina de Turisme d'Alella. A cada sessió comptarem amb un o una sommelier que pertanyi al territori DO Alella o en sigui bon coneixedor/a.
Tastarem dos vins DO Alella maridats amb tastets gastronòmics elaborats per diferents restauradors del municipi.
Es tracta d'una activitat reduïda a un màxim de 40 persones, per tal que es pugui gaudir amb comoditat dels vins, els maridatges i de les pautes i explicacions dels sommeliers que dinamitzen cada sessió.
L'objectiu d'aquesta activitat és, per una banda, donar a conèixer els vins de la denominació d'origen DO Alella i fomentar la cultura vitivinícola tan arrelada al nostre municipi. Per l'altra, activar l'economia local i donar a conèixer la gastronomia que ofereixen els bars i restaurants d'Alella.
Diumenges de Most
En paral·lel als Diumenges de Vins, l'Oficina de Turisme d'Alella ofereix una activitat enoturística creada especialment per la canalla.
Es tracta de tallers adreçats a transmetre als infants la cultura vitivinícola tot jugant, aprenent i tastant el most. L'objectiu d'aquesta experiència és que els infants creixin amb sentiment de pertinença al territori i esdevinguin futurs ambaixadors de la cultura vitivinícola i del territori de la DO Alella.
Aquest mes de gener, gaudirem tastant els vins del celler Can Roda, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant Can Duran. El tast el conduirà Pepi Milà.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Can Roda
Sommelier: Pepi Milà
Resturant: Can Duran
Tastet 1: Ensaladilla russa amb gambes
Tastet 2: Mini trinxat de col i patata amb ou de guatlla i botifarra negra
Aquest mes de febrer, gaudirem tastant els vins del celler Roura, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant Bar del Casal. El tast el conduirà Eli Vidal.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Roura
Sommelier: Eli Vidal
Resturant: Bar del Casal
Tastet 1: Torrada d'escalivada i formatge de cabra
Tastet 2: Empanada argentina de vedella
Aquest mes de març, gaudirem tastant els vins del celler Quim Batlle, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant La Companyia d'Alella. El tast el conduirà Eli Vidal.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Quim Batlle
Sommelier: Eli Vidal
Resturant: La Companyia d'Alella
Tastet 1: Barqueta de Tou de Tilers amb mel i nous
Tastet 2: Barqueta de salmó fumat amb salsa nòrdica
Aquest mes de abril, gaudirem tastant els vins del celler Bouquet d'Alella, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant Can Balcells. El tast el conduirà en Joan Lluis Gomez.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Bouquet d'Alella
Sommelier: Joan Lluis Gomez
Resturant: Can Balcells
Tastet 1: Xupito de burrata, tomàquet confitat i alvocat
Tastet 2: Ensalada russa amb sardina fumada
Aquest mes de maig, gaudirem tastant els vins del celler Bouquet d'Alella, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant Can Balcells. El tast el conduirà en Joan Lluis Gomez.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Bouquet d'Alella
Sommelier: Joan Lluis Gomez
Resturant: Can Balcells
Tastet 1: Xupito de burrata, tomàquet confitat i alvocat
Tastet 2: Ensalada russa amb sardina fumada
Aquest mes de juny, gaudirem tastant els vins del celler Testuan, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant La Nau. El tast el conduirà en Quim Colomer.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Testuan
Sommelier: Quim Colomer
Resturant: La Nau
Tastet 1: Croqueta de pollastre i croqueta de pernil iberic
Tastet 2: Amanida de cranc amb albocat, salmó i "huevas" de tomaquet
El Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, ubicat a Teià i gestionat per la Mancomunitat d'Alella, El Masnou i Teià, és un complex que engloba un jaciment arqueològic de l´època romana, on neix l'origen del vi de la terra de la Pansa Blanca.
Visitarem el jaciment, contemplarem les majors premses romanes reconstruïdes d'Europa i coneixerem la història de la cultura i l'elaboració del vi dels avantpassats de la zona. En finalitzar farem un tast de vins de la DO Alella.
Dins de la programació La Primavera de la Gent 6.0
Inscripcions en aquest FORMULARI
Aquest mes de setembre, gaudirem tastant els vins del celler Can Matons, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant La Do Tastets d'Alella. El tast el conduirà la sommelier Eli Vidal.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Can Matons
Sommelier: Eli Vidal
Resturant: La Do Tastets d'Alella
Tastet 1: Truitetes de patates i tòfona
Tastet 2: Amanideta de tonyina amb encurtits en crackers
Vine a gaudir de la unió de dos productes frescos de gran qualitat, com els vins DO Alella que elaborem a Can Roda i els deliciosos formatges de la terra.
Amb aquesta experiència gourmet al nostre celler descobriràs com s'elaboren els nostres vins ecològics, la nostra història i gaudiràs d'un maridatge de vins i formatges catalans.
Compra d'entrades AQUÍ
Participa en el nostre concurs de tast de vi per parelles! Trenta parelles d'aficionats degustaran i reconeixeran els vins de la terra de la pansa blanca. Demostra les teves habilitats en enologia i competeix per ser la parella guanyadora d'aquesta emocionant i deliciosa experiència vinícola. No t'ho perdis!
Consulta aquí les bases del concurs
Compra d'entrades AQUÍ (el preu d'una entrada és per parella)
Un cop tingueu la vostra entrada, rebreu un enllaç a un formulari per completar la inscripció de les dues persones participants.
No cal tenir experiència.
1r Premi: 400 euros
2n Premi: 200 euros
3r Premi: 100 euros
L'AFA Escola Fabra ofereix un tastet de vi per pares i mares conduït per Elisabet Vidal i Òscar Pallarès. Al mateix temps, els infants (a partir de 3 anys) podran gaudir d'activitats i jocs relacionats amb el món del vi.
Places limitades. Inscripcions des del dimecres 28/08 fins al dimecres 11/09 a través del següent FORMULARI
Amb la col·laboració del Consell Regulador de la DO Alella i dels cellers de la Denominació d'Origen d'Alella es parlarà de les diferents elaboracions que es realitzen amb la varietat Pansa Blanca. Es situaran aquestes diferents elaboracions en una línia temporal de passat, present i futur.
Compra d'entrades AQUÍ
Enguany el tast de vi jove aposta per una sommelier dona i jove, Maria Pont, amb l'objectiu de potenciar i referenciar figures femenines i joves dins del món del vi.
Dirigit a persones de 18 a 30 anys.
Compra d'entrades AQUÍ
Amb un parell de nassos
Què fem i que fèiem? com és i com érem? cap on ens portarà? Farem un tast amb la mirada d'avui intentant recordar i donar valor a què fèiem, que és el constant aprenentatge de què som ara. Amb un tast de vins que han pogut marcar una manera de fer, i que han evolucionat cap als gustos d'avui, amb característiques globals que són capaços de mantenir el caràcter del territori.
Compra d'entrades AQUÍ
El cacau i el vi, maridatges excepcionals i d'origen sagrat
En aquest tast coneixerem les similituds en l'ús ritualistes i cultural d'aquestes dues espècies, malgrat la seva llunyania en l'origen a través de maridatges no convencionals del vi i el cacau i degustacions sorprenents.
Compra d'entrades AQUÍ
En el 50è aniversari de la Festa de la Verema d'Alella, tindrem l'honor de comptar amb Josep Roca del Celler de Can Roca, que dirigirà un tast exclusiu. Gaudirem d'una selecció especial de vins de la Terra de la Pansa Blanca. Una experiència única per als amants del vi!
Compra d'entrades AQUÍ
12h Découverte d'une cave, d'un vin. (Sessió en francès: Un celler, un vi)
Chaque cave, viticultrice ou viticulteur de la AOC Alella est unique et possède son propre style de vinification, mais ils partagent la même passion, le terroir où ils se trouvent: La Terre de la Pansa Blanca.
Venez découvrir un vin que chacun d'eux vous fera connaitre pendant cette 48ème fête de la vendange, de manière à comprendre la philosophie qui se cache derrière chaque verre de vin. Laissez-vous surprendre par le vin de ce terroir!
Achetez vos tickets ICI
Gaudeix dels vins i caves del celler a la terrassa del nostre centre d'enoturisme, amb vistes a la vinya i al mar, amb Diddi DJ.
Compra d'entrades AQUÍ
Compra d'entrades AQUÍ
Each winery, winemaker or grape grower in the DO Alella is unique and has their own winemaking style, but they share the same context, the territory where they are located: The land of the Pansa Blanca.
Com and tate a wine from each of them participating int the 50th Haverst Festival to better understand the philosophy behind each glass. You will be positively surprised by the wines os our territory!
Buy your tickets HERE
Cada celler, viticultora o viticultor de la DO Alella és singular i té el seu propi estil de vinificació, però comparteixen un mateix context, el territori on es troben: La Terra de la Pansa Blanca. Vine a tastar un vi de cadascun dels que participen en la 50a Festa de la Verema per poder entendre millor la filosofia que hi ha al darrera de cada copa. Deixa't sorprendre pels vins del nostre territori!
Amb la sommelier Eli Vidal
Compra d'entrades AQUÍ
20 a 23 h Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia
A la Mostra, ubicada a l'Hort de la Rectoria, el pati de Can Viló i la Plaça de l'Ajuntament, podreu tastar vins de cellers i vinyaters del territori DO Alella i enguany, com a novetat, també vins francesos de Carquefou, a la regió del Loira.
També podreu degustar gran varietat de propostes gastronòmiques de restaurants del territori.
Les degustacions i tastos es pagaran directament als estands corresponents
ELS TIQUETS DE DEGUSTACIÓ DE MENJAR I VINS DE LA MOSTRA DE VINS DO ALELLA I GASTRONOMIA S'HAN D'ADQUIRIR ALS MATEIXOS ESTANDS DE LA MOSTRA
Venda de copa i material de marxandatge
Més informació www.festaverema.alella.cat
Cellers i vinyataires
ALTA ALELLA MIRGIN – CELLER DE LES AUS
Al bell mig del Parc Natural de la Serralada de Marina, es troba la finca noucentista Can Genís, el somni de la família Pujol-Busquets. Un projecte d'agricultura ecològica amb vocació de transparència i compromís natural.
Alella
BOUQUET D'ALELLA
Finca familiar amb més de 5 segles d'història que actualment elabora vins amb varietats locals i en agricultura ecològica i sostenible amb l'entorn. Al mateix temps realitzen activitats enoturístiques en un entorn privilegiat amb vistes al poble d'Alella i al mar Mediterrani. Un espai únic que et farà connectar amb la natura i gaudir d'un moment inoblidable.
Alella
CAN RODA - SERRALADA DE MARINA
Can Roda és la casa pairal que la família Bonaplata, de Barcelona, es va fer a Santa Maria de Martorelles cap al 1864.
Santa Maria de Martorelles
ROURA
El Celler Roura neix al principi dels anys 1980 a la vall de Rials, a Alella, de la mà de Joan Antoni Pérez Roura.
Alella
CAN MATONS
Celler situat entre les vinyes velles i boscos de l'interior de la Serralada Litoral que divideix la DO Alella. Des de la primera anyada, elaborada al celler modern al 1981, la filosofia ha estat l'extracció de les màximes possibilitats a la varietat genuïna de la zona: la pansa blanca.
Santa Maria de Martorelles
QUIM BATLLE
Quim Batlle expressa la seva visió del vi a través dels productes que fa. Són vins amb personalitat, amb molt de caràcter i fidel expressió del sauló que els veu néixer, responsable de la mineralitat i l'amargor final que busquen.
Tiana
CELLER MARFIL
Ubicat al centre d'Alella, a l'edifici modernista del 1906. Xavier Garcia, enòleg i propietari del celler, hi elabora diferents vins amb raïms procedents de 26 hectàrees de viña pròpia de varietats tradicionals mediterrànies com la Pansa blanca, Garnatxes i Garnella. Sense insecticides, herbicides ni adobs inorgànics.
Alella
TESTUAN
Testuan és el projecte iniciat fa 13 anys d'uns amics de Cabrils. Treballen vinyes de Pansa blanca en varis municipis de la DO Alella fent vinificacions diferents amb aquesta varietat.
Cabrils
DOMAINE DE PORT JEAN
Antigament hi havia centenars d'hectàrees de vinya a les ribes de l'Erdre, avui en dia només queden 12,5 d'hectàrees ubicades Port Jean i explotades por la família Bécavin. A Domaine de Port Jean conreen sis varietats diferents: chardonnay, cabernet, Folle Blanche, meló de Borgonya, Malvasia i Gamay. Produeixen vins negres, blancs i rosats, anomenats Fée de l'Erdre, Folie de l'Erdre o Douceur de l'Erdre.
Carquefou, poble agermanat amb Alella des de 1997
Restaurants
Divendres 6 de setembre
Dissabte 7 de setembre
Diumenge 8 de setembre
20 a 23 h Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia
A la Mostra, ubicada a l'Hort de la Rectoria, el pati de Can Viló i la Plaça de l'Ajuntament, podreu tastar vins de cellers i vinyaters del territori DO Alella i enguany, com a novetat, també vins francesos de Carquefou, a la regió del Loira.
També podreu degustar gran varietat de propostes gastronòmiques de restaurants del territori.
Les degustacions i tastos es pagaran directament als estands corresponents
ELS TIQUETS DE DEGUSTACIÓ DE MENJAR I VINS DE LA MOSTRA DE VINS DO ALELLA I GASTRONOMIA S'HAN D'ADQUIRIR ALS MATEIXOS ESTANDS DE LA MOSTRA
Venda de copa i material de marxandatge
Més informació www.festaverema.alella.cat
Cellers i vinyataires
ALTA ALELLA MIRGIN – CELLER DE LES AUS
Al bell mig del Parc Natural de la Serralada de Marina, es troba la finca noucentista Can Genís, el somni de la família Pujol-Busquets. Un projecte d'agricultura ecològica amb vocació de transparència i compromís natural.
Alella
BOUQUET D'ALELLA
Finca familiar amb més de 5 segles d'història que actualment elabora vins amb varietats locals i en agricultura ecològica i sostenible amb l'entorn. Al mateix temps realitzen activitats enoturístiques en un entorn privilegiat amb vistes al poble d'Alella i al mar Mediterrani. Un espai únic que et farà connectar amb la natura i gaudir d'un moment inoblidable.
Alella
CAN RODA - SERRALADA DE MARINA
Can Roda és la casa pairal que la família Bonaplata, de Barcelona, es va fer a Santa Maria de Martorelles cap al 1864.
Santa Maria de Martorelles
ROURA
El Celler Roura neix al principi dels anys 1980 a la vall de Rials, a Alella, de la mà de Joan Antoni Pérez Roura.
Alella
CAN MATONS
Celler situat entre les vinyes velles i boscos de l'interior de la Serralada Litoral que divideix la DO Alella. Des de la primera anyada, elaborada al celler modern al 1981, la filosofia ha estat l'extracció de les màximes possibilitats a la varietat genuïna de la zona: la pansa blanca.
Santa Maria de Martorelles
QUIM BATLLE
Quim Batlle expressa la seva visió del vi a través dels productes que fa. Són vins amb personalitat, amb molt de caràcter i fidel expressió del sauló que els veu néixer, responsable de la mineralitat i l'amargor final que busquen.
Tiana
CELLER MARFIL
Ubicat al centre d'Alella, a l'edifici modernista del 1906. Xavier Garcia, enòleg i propietari del celler, hi elabora diferents vins amb raïms procedents de 26 hectàrees de viña pròpia de varietats tradicionals mediterrànies com la Pansa blanca, Garnatxes i Garnella. Sense insecticides, herbicides ni adobs inorgànics.
Alella
TESTUAN
Testuan és el projecte iniciat fa 13 anys d'uns amics de Cabrils. Treballen vinyes de Pansa blanca en varis municipis de la DO Alella fent vinificacions diferents amb aquesta varietat.
Cabrils
DOMAINE DE PORT JEAN
Antigament hi havia centenars d'hectàrees de vinya a les ribes de l'Erdre, avui en dia només queden 12,5 d'hectàrees ubicades Port Jean i explotades por la família Bécavin. A Domaine de Port Jean conreen sis varietats diferents: chardonnay, cabernet, Folle Blanche, meló de Borgonya, Malvasia i Gamay. Produeixen vins negres, blancs i rosats, anomenats Fée de l'Erdre, Folie de l'Erdre o Douceur de l'Erdre.
Carquefou, poble agermanat amb Alella des de 1997
Restaurants
Divendres 6 de setembre
Dissabte 7 de setembre
Diumenge 8 de setembre
20 a 23 h Mostra del Vi DO Alella i Gastronomia
A la Mostra, ubicada a l'Hort de la Rectoria, el pati de Can Viló i la Plaça de l'Ajuntament, podreu tastar vins de cellers i vinyaters del territori DO Alella i enguany, com a novetat, també vins francesos de Carquefou, a la regió del Loira.
També podreu degustar gran varietat de propostes gastronòmiques de restaurants del territori.
Les degustacions i tastos es pagaran directament als estands corresponents
ELS TIQUETS DE DEGUSTACIÓ DE MENJAR I VINS DE LA MOSTRA DE VINS DO ALELLA I GASTRONOMIA S'HAN D'ADQUIRIR ALS MATEIXOS ESTANDS DE LA MOSTRA
Venda de copa i material de marxandatge
Més informació www.festaverema.alella.cat
Cellers i vinyataires
ALTA ALELLA MIRGIN – CELLER DE LES AUS
Al bell mig del Parc Natural de la Serralada de Marina, es troba la finca noucentista Can Genís, el somni de la família Pujol-Busquets. Un projecte d'agricultura ecològica amb vocació de transparència i compromís natural.
Alella
BOUQUET D'ALELLA
Finca familiar amb més de 5 segles d'història que actualment elabora vins amb varietats locals i en agricultura ecològica i sostenible amb l'entorn. Al mateix temps realitzen activitats enoturístiques en un entorn privilegiat amb vistes al poble d'Alella i al mar Mediterrani. Un espai únic que et farà connectar amb la natura i gaudir d'un moment inoblidable.
Alella
CAN RODA - SERRALADA DE MARINA
Can Roda és la casa pairal que la família Bonaplata, de Barcelona, es va fer a Santa Maria de Martorelles cap al 1864.
Santa Maria de Martorelles
ROURA
El Celler Roura neix al principi dels anys 1980 a la vall de Rials, a Alella, de la mà de Joan Antoni Pérez Roura.
Alella
CAN MATONS
Celler situat entre les vinyes velles i boscos de l'interior de la Serralada Litoral que divideix la DO Alella. Des de la primera anyada, elaborada al celler modern al 1981, la filosofia ha estat l'extracció de les màximes possibilitats a la varietat genuïna de la zona: la pansa blanca.
Santa Maria de Martorelles
QUIM BATLLE
Quim Batlle expressa la seva visió del vi a través dels productes que fa. Són vins amb personalitat, amb molt de caràcter i fidel expressió del sauló que els veu néixer, responsable de la mineralitat i l'amargor final que busquen.
Tiana
CELLER MARFIL
Ubicat al centre d'Alella, a l'edifici modernista del 1906. Xavier Garcia, enòleg i propietari del celler, hi elabora diferents vins amb raïms procedents de 26 hectàrees de viña pròpia de varietats tradicionals mediterrànies com la Pansa blanca, Garnatxes i Garnella. Sense insecticides, herbicides ni adobs inorgànics.
Alella
TESTUAN
Testuan és el projecte iniciat fa 13 anys d'uns amics de Cabrils. Treballen vinyes de Pansa blanca en varis municipis de la DO Alella fent vinificacions diferents amb aquesta varietat.
Cabrils
DOMAINE DE PORT JEAN
Antigament hi havia centenars d'hectàrees de vinya a les ribes de l'Erdre, avui en dia només queden 12,5 d'hectàrees ubicades Port Jean i explotades por la família Bécavin. A Domaine de Port Jean conreen sis varietats diferents: chardonnay, cabernet, Folle Blanche, meló de Borgonya, Malvasia i Gamay. Produeixen vins negres, blancs i rosats, anomenats Fée de l'Erdre, Folie de l'Erdre o Douceur de l'Erdre.
Carquefou, poble agermanat amb Alella des de 1997
Restaurants
Divendres 6 de setembre
Dissabte 7 de setembre
Diumenge 8 de setembre
Aquest mes de octubre, gaudirem tastant els vins del Celler de les Aus, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant Celler Can Jordana. El tast el conduirà la sommelier Montse Velasco.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Celler de les Aus
Sommelier: Montse Velasco
Resturant: Celler Can Jordana
Tastet 1: Guilda d'anxova del cantabric
Tastet 2: Coca de sardinetes amb mascarpone, pasta de full i confitura de pebrot
Gaudeix d'un vermut “rumbero” únic amb música en directe de la mà del grup Masamadre, al jardí de Can Viló, una de les cases històriques d'Alella.
De 12 a 14h, deixa't portar per la rumba mentre degustes vins de la DO Alella. Un esdeveniment perfecte per a “vilenials” que busquen combinar bon ambient, història i sabor. No t'ho perdis!
Dins de les activitats del Vi+
Degustarem els fantàstics formatges guanyadors del concurs de la Seu. Elaborats amb producte d'extrema qualitat (llet del Pirineu i del Prepirineu) i un sabor excepcional. Triats pel seu gran mèrit exigit (sabor, textura, estètica, qualitat).
Més informació i inscripcions www.alella.cat/canlleonart
Ex oriente Lux: un viatge mediterrani
Us proposem un tast per a oblidar-nos de la nostra posició “al sud d'europa” i veure Alella i el nostre litoral com el final d'un camí que s'inicia en el món fenici, o el que es va conèixer posteriorment com la gran Síria, tot passant per Grècia fins a fondejar la barca a casa nostra.
Un tast per agermanar-nos amb orient a través del vi i una petita mostra gastronòmica per delectar-nos de la bellesa de la diversitat.
Entrades AQUÍ
Dins de les activitats del Vi+
Aquest mes de Novembre, gaudirem tastant els vins del Celler Alta Alella, acompanyats dels tastets que ens prepararà el restaurant Ca la Nena. El tast el conduirà el sommelier Xavi Rubí.
Punt de trobada: Oficina de Turisme
Hora: 12:00h
Vins: Alta Alella
Sommelier: Xavi Rubí
Resturant: Ca la Nena
Tastet 1: Croquetes de berberechos
Tastet 2: Croquetes de bolets amb foie
La sommelier, Rebeca Ruiz, especialitzada en la DO Alella, ens donarà les pistes per maridar els plats típics del Nadal. Un vi per a cada plat.
Emmarcat dins de la programació: La Tardor de la Gent 6.0
Més informació www.alella.cat/gent60