Notícies
Publicat el 13 d'octubre de 201613.10.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament recupera l'antic celler i rehabilita l'entorn de la Masia de Can Magarola
L'espai, que es podrà utilitzar per fer activitats culturals i enoturístiques, s'estrenarà el 5 de novembre amb el lliurament dels Premis Literaris i l'espectacle Esperit de Vinyoli

Can MagarolaCan Magarola tindrà un lloc destacat en el mapa de l'enoturisme de la DO Alella amb la recuperació de l'antic celler i l'arranjament dels espais exteriors de la masia. Amb aquesta darrera intervenció, l'Ajuntament dóna un pas més per a la recuperació de Can Magarola, un edifici catalogat com a d'interès patrimonial del municipi.

La instal·lació del mobiliari —la majoria objectes restaurats procedeixen de la pròpia masia—, i la reforma de les instal·lacions elèctriques i d'altres serveis, culmina una nova intervenció emmarcada dintre de les actuacions de recuperació de l'antiga masia, amb l'objectiu de protegir i evitar la degradació i posar en valor l'edifici. 

En aquest cas, les obres s'han materialitzat en tres àmbits diferents: l'arranjament de l'antic celler i la recuperació d'un espai exterior annex; la consolidació dels murs perimetrals; i el reforçament i l'estabilització de la façana nord de la masia. L'import d'aquesta actuació ascendeix a 54.800€, finançats majoritàriament amb una subvenció de 45.797€ del programa complementari de suport a l'economia productiva local de la Diputació de Barcelona. Cal afegir 37.000€ més de la reforma de la instal·lació elèctrica. 

A banda de l'arranjament de l'antic celler i la sala d'accés, els treballs han permès recuperar un pati extern situat al costat nord de la masia que estava en estat ruïnós i habilitar un nou accés i una zona exterior d'estada, complementària al de l'entrada principal. El conjunt es converteix, així, en un escenari molt adient per a la realització d'activitats enoturístiques i culturals.

Estrena el 5 de novembre 

L'estrena d'aquest espai es farà el 5 de novembre a partir de les 19h. L'acte començarà amb la presentació la presentació del treball guanyador de la tercera beca de recerca històrica, "Repressió a la rereguarda republicana: persecució i solidaritat amb els sacerdots alellencs (juliol de 1936-desembre de 1938)", de l'alellenc Ramon Anglada. Seguidament, es farà lliurament dels Premis Literaris Alella 2016, en el qual es lliuraran els guardons de la 20a edició del certamen de poesia Alella a Maria Oleart, al qual aspiren un total de 19 obres, i el de la 16a edició del certamen de contes Alella a Guida Alzina, que ha rebut un 76 treballs. L'estrena del celler rehabilitat s'acabarà amb l'espectacle Esperit de Vinyoli, un viatge a l'essència poètica de Joan Vinyoli amb Sílvia Bel i Sílvia Comes. 

Can MagarolaCan MagarolaCan MagarolaCan Magarola
Can MagarolaCan MagarolaCan MagarolaCan Magarola
Can MagarolaCan MagarolaCan MagarolaCan Magarola
Pujar al principi de la pàgina