Notícies
Publicat el 30 d'agost de 201630.08.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'actriu Anna Sahun donarà avui el tret de sortida de la 42a Festa de la Verema
L'edició d'enguany serà més llarga: els actes centrals es concentren els dies 9, 10 i 11, però hi haurà activitats del 7 al 18 de setembre.

La púbilla, dames d'honor i l'hereu d'enguanyAlella comença a fer olor de verema i es prepara per viure l'esdeveniment festiu més important del municipi: la Festa de la Verema. Aquesta 42a edició serà una de les més llargues de la història perquè, tot i que els actes principals es mantenen en el segon cap de setmana (9, 10 i 11) de setembre, les activitats vinculades a la promoció del vi i del territori s'estendran al llarg d'11 dies, del 7 al 18 de setembre.

La pregonera
L'actriu catalana Anna Sahun, la maquiavèl·lica i calculadora Lídia Almeda, la dolenta de La Riera, serà la pregonera de la 42a Festa de la Verema. Ella serà l'encarregada de donar el tret de sortida a la Festa, a l'acte d'inauguració que se celebra el divendres 9 de setembre a partir de les 19h a la

Foto pregonera
Foto pregonera
Plaça de l'Ajuntament, en el qual també es farà la tradicional trepitjada de raïm per part de la pubilla de 2016, les dames d'honor i els hereus i la benedicció del primer most.

Venda anticipada de tiquets de la Mostra
Per facilitar la compra de tiquets de la Mostra Gastronòmica, enguany s'avança al 31 d'agost la venda anticipada. Es poden adquirir a l'Oficina de Turisme en l'horari habitual. Durant els tres dies de la Mostra, del 9 a l'11 de setembre, l'horari de compra és més ampli: a l'Oficina de Turisme,  de 10 a 20h, i a l'estand de l'Ajuntament habilitat a l'Hort de la Rectoria, de 18 a 23h. A la Mostra es podran degustar els vins i caves de vuit cellers de la DO i els plats elaborats per a l'ocasió per 20 restaurants del territori DO i de Barcelona.

El vi és el protagonista
Els vins de la DO estaran presents en bona part de les activitats programades, com el Tapes + Vi que ofereixen 12 bars del poble, la presentació de vins del 10 de setembre a la tarda a Can Lleonart, les visites als cellers i el tast jove de vins. El món del vi i de la vinya marca els colors i les olors de la Festa amb moltes altres propostes: la tallada de raïm infantil, la trepitjada familiar, la verema nocturna (l'Enotast matiner), les rutes patrimonials, la proposta artística de Can Manyé i les classes magistrals que oferiran Joan Lluís Gómez, sommelier del restaurant Sant Pau, l'alellenca Rosa Vila i Joan Gómez Pallarès, responsable del bloc DeVinis, els dies 12, 13 i 14 de setembre, respectivament.

Tercera Beca Verema
Per tal de fomentar la formació de professionals del vi, l'Ajuntament convoca la tercera Beca Verema, edició Rosa Vila, destinada a sufragar el 50% del cost acadèmic del curs 2016-2017 a quatre alumnes del cicle de Grau Superior de Màrqueting i Publicitat en el Sector Vitivinícola que s'imparteix a l'Institut Alella.


La verema festiva
La Festa té altres cites lúdiques i festives: la fira d'artesans, els concerts (de La Salseta del Poble Sec, l'Orquestra Europa i el grup d'havaneres Port Bo), els correfocs, la sortida dels Trabucaires del Vi d'Alella, la trobada de gegants, l'actuació castellera, la ballada de sardanes o la botifarrada popular.

Concurs d'aparadors
Per encomanar l'esperit de la Festa de la Verema i fer-la més present al poble a través dels seus establiments, l'Ajuntament convoca cada any el Concurs d'Aparadors. Enguany s'han presentat al concurs una desena de comerços d'Alella. Els guanyadors es donaran a conèixer a l'acte d'inauguració del 9 de setembre. Hi ha tres premis, escollits per un jurat, i un premi popular que decideixen els ciutadans i les ciutadanes a través del seu vot. Per a poder votar cal participar en el joc de la paraula secreta aconseguint les lletres que es donen a cadascun dels establiments participants. D'altra banda, ahir es va fer el sorteig del guanyador de la paraula secreta, que enguany era "vi DO Alella", entre els 160 persones que l'han encertat els premiat són: Ariadna Jiménez i Marc Pugès.

Olor de la vinya d'Alella, la proposta artística de la verema a Can Manyé
Can Manyé ha preparat enguany una interessant proposta artística per a aquesta verema. L'exposició “Olor de vinya d'Alella”, que es podrà visitar del 8 de setembre al 9 d'octubre, és un maridatge entre obres Nasevo i de la colección olorVISUAL que tracten de representar les propietats característiques dels vins d'un territori tan singular com és la DO Alella.
Nasevo és el nom artístic d'Ernesto Ventós, un reconegut creador d'essències i un col·leccionista molt particular: sord des de la infància, en lloc de mirar les obres d'art les olora.
A més de les obres de Nasevo, que conviden el públic a olorar-veure i veure-olorar, l'exposició reuneix peces de la colección olorVISUAL, íntimament lligada a l'artista. Creada l'any 1978, totes les obres de la col·lecció tenen com a denominador comú la transformació de l'olor a color, a llum, suggestió i somni.
A l'exposició s'hi podran veure obres de reconeguts artistes, com ara Christo, Jordi Cabestany, Perejaume, Antoni Muntadas, Pere Noguera i Güter Förg, entre d'altres. S'inaugurarà el dijous 8 de setembre, a les 20.30h, i es podrà visitar fins al 9 d'octubre.

Gravació del film “Olor de vinya d'Alella”
Coincidint amb la inauguració de l'exposició es rodarà el film Olor de vinya d'Alella”, de Jesús Etxarte, produït per Nasevo. Per poder participar en el rodatge, que es farà el dijous 8 de setembre a les 19.15h a la Plaça de l'Ajuntament, cal enviar un correu a  info@nasevo.com. El film pretén reivindicar la importància del sentit d'olorar.

Les dades de la Festa
La Festa de la Verema d'Alella és l'esdeveniment més important que se celebra en aquest municipi i una cita esperada del final d'estiu tant pels veïns del poble com a per a persones de fora de la localitat. S'estima que cada any atreu més de 25.000 visitants. A les darreres edicions s'han incrementat considerablement les degustacions, superant les 30.000 consumicions, de vi i menjar. El pressupost de la Festa de la Verema ascendeix enguany a 160.000  euros.

#Veremalella16
A més d'un centenar de cartells, venecianes i el gran mural instal·lat a l'Empedrat del Marxant, l'Ajuntament ha editat 5.000 programes que s'han repartit a totes les llars del municipi i als diferents equipaments municipals. La Festa de la Verema també serà present a la xarxa amb l'etiqueta #Veremalella16.

Els cartells
La imatge gràfica és obra de l'estudi de disseny Bisgrafic SL que va ser el guanyador del concurs convocat per l'Ajuntament. Són sis cartells diferents cadascun dels quals destaca algunes de les sensacions i experiències que caracteritzen a aquesta festa.

Festa VeremaFesta Verema 2 Festa Verema 3
Festa Verema 4Festa Verema Festa Verema 6

Entre en aquest enllaç per saber més coses de la Festa de la Verema.

Veure fotos de les edicions anteriors 

Pujar al principi de la pàgina