Notícies
Publicat el 15 de setembre de 202215.09.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament senyalitza la xarxa de camins del municipi
Senyalització turística

Aquest dijous, 15 de setembre, han començat els treballs per senyalitzar la xarxa de camins d'Alella. L'objectiu d'aquesta acció és l'adequació d'un itinerari pels elements patrimonials i naturals de major valor del municipi, com diferents fonts, arbres monumentals, miradors sobre el Maresme i Barcelona i altres punts d'interès. El finançament de l'actuació, que ha tingut un cost de 10.793 euros, ha anat a càrrec de la Diputació de Barcelona mitjançat un recurs del Catàleg de Serveis sol·licitat per l'Ajuntament d'Alella.

Aquesta senyalització connecta Alella amb la xarxa de camins dels pobles veïns permetent desplaçar-se de forma contínua al llarg del territori. Amb la senyalització es pretén destacar elements que no estan senyalitzats i que poden passar desapercebuts pels caminants, alhora que s'augmenta l'oferta de Turisme Actiu (itineraris familiars, rutes BTT, passejades saludables i senders locals). La senyalització de la xarxa de camins d'Alella permetrà la creació de rutes i itineraris dins d'aquesta per tal d'augmentar l'oferta turística i atraure nous visitants al municipi.

Una quarantena de punts

S'han instal·lat una quarantena de punts, el primer dels quals parteix de l'inici de la Riera d'Alella, al Masnou, i segueix fins a Can Lleonart, des d'on es distribueix per la xarxa de barris als diferents punts d'interès del municipi. Aquesta quarantena de punts inclouen dues plaques informatives: la primera situada a Can Lleonart on es pot veure tot el mapa de la xarxa i els diferents elements i itineraris d'interès així com codis QR per a difondre itineraris senyalitzats, passejades guiades i visites guiades concertades. La segona placa informativa es troba a l'inici del Torrent del Fonoll, aquesta vol realçar l'itinerari de les fonts, mitjançant un mapa i una descripció de cadascuna d'elles. El projecte també inclou les millores realitzades al voltant de la Font del Fonoll i a la Font de l'Eucaliptus.

El disseny del recorregut i els elements a destacar són fruit d'un treball transversal i multidisciplinari realitzat de manera conjunta per la Diputació de Barcelona, el Parc de la Serralada Litoral i les regidories de Turisme i Identitat, Medi Ambient i Sostenibilitat i Esports i Promoció de la Salut de l'Ajuntament d'Alella. La senyalització de la xarxa de camins forma part del Pla d'Actuació Municipal (PAM) 2019-2023. 

Plafó informatiu Can Lleonart

Plafó Can Lleonart

 

Pujar al principi de la pàgina