Notícies
Publicat l'11 de maig de 202211.05.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Oficina de Turisme renova el certificat Biosphere
Lliurament distintius Biosphere

L'Oficina de Turisme d'Alella ha renovat, per quart anys consecutiu, la certificació Biosphere que acredita el seu compromís amb la sostenibilitat. El segell, impulsat per la Diputació i la Cambra de Comerç, reconeix les empreses, serveis i destinacions que segueixen un manual de bones pràctiques en gestió sostenible.

Enguany han rebut aquest distintiu 95 empreses, serveis i destinacions turístiques del Maresme. Del total d'entitats reconegudes, 80 renoven la certificació i 15 la reben per primer cop. A més de l'Oficina de Turisme d'Alella, també han assolit el reconeixement el Consorci per a la Promoció Enoturística del Territori DO Alella i el Centre d'Enoturístic i Arqueològic de Vallmora. Pel que fa als agents privats, han aconseguit el distintiu els cellers Alta Alella i Bouquet d'Alella. L'acte de lliurament de les certificacions va tenir lloc el passat 5 de maig a Santa Susanna.

Les empreses i serveis turístics que reben la certificació s'han adherit al programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere, impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics basant-se en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L'objectiu final és estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses, serveis turístics i destinacions de les comarques de Barcelona.

Enguany, l'antic distintiu Biosphere Committed Entity del programa Biosphere evoluciona cap a la certificació Biosphere Sustainable, disponible per a empreses i serveis, que permet millorar el posicionament amb relació al turisme sostenible. Les destinacions turístiques i ens locals que treballen el programa reben el Biosphere Committed Destination. Ambdós segells permeten a les entitats desenvolupar plans de sostenibilitat personalitzats a través d'activitats i accions vinculades a l'Agenda 2030 i als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona impulsen aquest reconeixement des de l'any 2017, però a la comarca el projecte el gestiona el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.

Més informació en aquest enllaç

Pujar al principi de la pàgina