Notícies
Publicat el 12 de maig de 202112.05.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament posa al dia el web i el material promocional de turisme
Turisme al dia

La pandèmia ha obligat a l'Ajuntament a fer una aturada de més d'un any a les activitats turístiques obertes al públic, però aquests mesos han estat ben aprofitats per la Regidoria de Turisme per dur a terme una renovació complerta de la pàgina web i editar nous materials per promocionar la destinació i els seus serveis. 


Des de finals d'abril està operativa la nova plataforma digital de turisme, www.alella.cat/turisme, desenvolupada per l'empresa Ample 24 —la mateixa empresa que gestiona el web corporatiu i l'agenda cultural— i dissenyada per Creativos en la Playa. S'ha actualitzat la imatge gràfica, els continguts i les principals seccions per promocionar la destinació d'una manera més visual i atractiva. 

Per a l'elaboració d'aquest aparador turístic, s'ha realitzat un banc de fotos professionals i s'ha treballat amb xarxa amb els agents públics i privats per a fer  i la validar els continguts. La nova web mostra el compromís que l'Ajuntament té amb els ODS (Objectius per al Desenvolupament Sostenible) promocionant mitjans de transport sostenibles per arribar al municipi, l'oferta cultural i fomentant la compra de productes locals i artesanals entre d'altres.

L'objectiu principal del nou web és ampliar i diversificar l'oferta turística per tal d'aconseguir allargar l'estada dels visitants al municipi, per això, a la pàgina d'inici, el web es divideix en quatre grans apartats: planifica, enoturisme, natura i cultura.

A l'apartat planifica s'ofereix informació sobre els serveis de la destinació: restauració, allotjament o plànols d'ubicació dels aparcaments per cotxes, bicicletes  o dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Dins l'apartat enoturisme s'explica de forma gràfica i senzilla les característiques de la DO Alella, es promocionen els cellers del municipi i l'oferta enoturística. A l'apartat natura trobem els itineraris senyalitzats, les visites guiades o el Parc de la Serralada Litoral, a més de mapes geolocalitzats per arribar als diferents punts d'interès. Per últim, a l'apartat cultura, s'ha volgut posar en valor el nou Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella, promocionant la seva programació estable i la seva oferta de lloguer d'espais. L'Espai d'Art i Creació Can Manyé també passa a formar part de la nova web amb la seva oferta d'exposicions i activitats culturals. 

El cost de la nova pàgina web ha estat de 8.820 € i s'ha extret de la partida Gestió i promoció turística del pressupost municipal. Aquest import inclou els següents treballs: disseny i programació del site, creació i correcció de continguts, documentació, recopilació i recerca per a l'elaboració de continguts, recerca i triatge d'imatges, creació de diferents tipologies de mapes, reunions amb els diferents agents per a la creació i validació dels continguts.

Nous materials de promoció turística
Un dels nous materials de suport a la promoció és el nou mapa turístic, que mitjançant il·lustracions i un disseny totalment renovat,  servirà per ubicar i promocionar d'una manera atractiva els principals punts d'interès del municipi.
A la contra, es promociona l'oferta turística de forma segmentada: natura, cultura i enoturisme. També s'inclou un apartat per promocionar els establiments que venen productes locals o  artesanals, a més d'un espai amb les activitats que “no et pots perdre” o un calendari anual amb tots els esdeveniments d'interès turístic. S'han imprès un miler d'exemplars que es poden recollir gratuïtament a l'Oficina de Turisme o també es pot descarregar a través del web de turisme. 

Amb l'objectiu d'atraure el turisme de grups i reunions s'han editat catàlegs promocionant l'oferta de visites guiades concertades que es poden fer, tant pel patrimoni cultural del nucli d'Alella, com per la natura, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada Marina o la Vall de Rials. 

Per últim, s'ha aprovat la Carta de Serveis de l'Oficina de Turisme com a eina de millora contínua d'aquest equipament i per oferir informació detallada dels serveis que s'ofereixen.

Pujar al principi de la pàgina