Què són?
Són instruments mitjançant els quals es promouen debats amb la ciutadania, a través de dinàmiques participatives, i també la recollida de propostes sobre aquelles actuacions o plans municipals d'especial rellevància.
Qui hi participa?
Hi poden prendre part les persones físiques majors de setze anys. Tanmateix, si la naturalesa o l'objecte ho requereix o ho aconsella, pot reduir-se l'edat mínima de les persones participants, la qual cosa caldrà motivar en la convocatòria. També hi poden participar entitats, col·lectius, organitzacions, plataformes o xarxes
Consultes prèvies: El tràmit de consulta pública prèvia té per objecte conèixer l'opinió de la ciutadania i les associacions o col·lectius que es puguin veure afectades per la futura norma.
En l'elaboració o modificació d'ordenances o reglaments municipals, s'ha d'incorporar la participació de la ciutadania en forma de consulta pública prèvia. Es pot prescindir de fer consulta prèvia en els casos especificats a la Llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. La consulta ha de ser telemàtica i l'Ajuntament ha de facilitar els canals perquè la ciutadania i les associacions puguin fer les seves aportacions i ha de posar a disposició de la ciutadania tota la informació necessària per poder opinar sobre la matèria. Totes les aportacions es tindran en consideració i serviran per enriquir i millorar el procés d'elaboració de l'ordenança o reglament que es tracti, tot i que no tenen caràcter vinculant.
PROCESSOS PARTICIPATIUS EN ACTIU:
PROCESSOS PARTICIPATIUS REALITZATS:
ALTRES PROCESSOS REALITZATS