X
Procés de participació de la diagnosi de la Festa Major
Filtrar esdeveniments
Notícies
 
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Un joc de geocerca anima a conèixer el Maresme de manera sostenible
Ruta Alella

El Geocaching o Geocerca és un joc a l'aire lliure de cerca de tresors al món real amb l'ajuda de dispositius GPS. Els participants en aquesta proposta lúdica i de coneixement del territori han d'anar a unes coordenades específiques i, un cop al lloc, intentar trobar-hi el geoamagatall  o contenidor amagat per altres jugadors. Les coordenades dels amagatalls es publiquen online.

La participació del Consorci de Promoció Turística del Maresme al Geocaching, que ja està activat, permet localitzar tresors en els geoamagatalls, seguint els 10 itineraris per la comarca de la Guia de la iaia del Maresme (www.laiaiadelmaresme.cat). Cal anar responent preguntes online i quan s'encerten, es van rebent les coordenades, fins aconseguir la ubicació final dels llocs.

Els indrets de les rutes de la iaia del Maresme, on estan amagats els “geotresors”, s'emplacen en el territori, a 10 dels 30 municipis de la comarca. S'han amagat un total de 10 “tresors”, un per cadascuna de les rutes de la iaia, que permeten descobrir el Maresme de manera lúdica i divertida. A Alella el tresor s'amaga al cor de la DO Alella, a la Riera Coma Fosca 2, on es troba situada la seu del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella i també l'Oficina de Turisme. Forma part de la ruta número 9, juntament amb el Parc del Llac del Masnou, el Museu Municipal de Nàutica del Masnou i el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora de Teià. 

Amb aquesta proposta, el Consorci ha vinculat dos dels projectes que ha treballat en els darrers anys: la promoció del turisme familiar a través de la Guia de la iaia del Maresme, amb el compromís per la sostenibilitat turística Biosphere, que vol promoure també una sensibilització ambiental i del territori.  Precisament, el turisme sostenible és un dels reptes de Pla d'Accions 2020 del Consorci Costa del Maresme, que es va aprovar el passat 18 de desembre i que properament es presentarà en un acte públic als ajuntaments, el sector i la premsa.

D'altra banda, el projecte d'impulsar el Geocaching a la comarca s'ha dut a terme amb una subvenció del Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona.

FONT: Consorci de Promoció Turística del Maresme 

Guia de la ruta número 9

Guia de la ruta número 9

Fitxer: guia_de_la_iaia_ruta_9_CA_EN.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 6
Mida: 779,61 kB

Oficina de Turisme d'Alella
Riera Fosca, 2
08328 Alella
T. (+34) 935 554 650
www.alella.cat/turisme
alella.ofturisme@alella.cat

Horari d'estiu (d'abril a octubre):
Dimarts, dimecres, dijous i diumenge, de 10 a 14.30h
Divendres i dissabte, de 10 a 14.30h i de 15.30 a 17.30h.
Dilluns tancat.

Horari d'hivern (de novembre a març):
De dimecres a diumenge, de 10 a 14.30h.
Dilluns i dimarts tancat

Escut Ajuntament d'Alella
Alella, talent i vinyes
Enoturisme DO Alella
Denominació d'origen Alella
Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de Turisme
Turisme Catalunya
Pujar al principi de la pàgina