Anar a la plana de números del butlletí
Ajuntament d'Alella TwitterFacebookInstagram
Recull informatiu publicat a alella.cat
 
El Full Setmanal. Núm 429
El Full Setmanal
NOTíCIES
L'Ajuntament promou una nova campanya de sensibilització ambiental i civisme

Coincidint amb les festes nadalenques i l'augment de generació de residus que comporta aquesta celebració, l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, ha impulsat una nova campanya d'informació i sensibilització ambiental i civisme amb l'objectiu de millorar el comportament de la ciutadania amb relació amb la reducció i la correcta recollida de residus.

 
La Policia recorda els consells de seguretat als comerços

La regidoria de Seguretat Ciutadana està duent a terme aquest mes de desembre la campanya anual de seguretat als comerços, coincidint amb l’època de major activitat comercial amb les compres nadalenques. La mesura té l'objectiu de prevenir els actes delictius que s'accentuen amb l'augment de l'activitat comercial i l'afluència de gent al carrer.

 
Alella recapta 7.355 euros per a La Marató de TV3

Alella ha incrementat enguany àmpliament les seves aportacions a La Marató de TV3 dedicada en aquesta ocasió, i per primera vegada, a la investigació de la salut sexual i reproductiva (SSIR). La recaptació de les diferents entitats i de l'Ajuntament ha estat de 7.355 euros, una xifra molt superior a la de les darreres convocatòries

 
Els Reis d'Orient instal·laran a Alella una de les seves fàbriques de joguines
Els Reis d'Orient tornaran a passejar pels carrers d'Alella en cavalcada la nit del 5 de gener. Dos dies abans, el 3 i 4 de gener, Ses Majestats instal·laran una de les seves fàbriques de joguines a Can Lleonart perquè els infants puguin veure de primera mà com són els preparatius. 
 
El Casal d'Alella signa el Llibre d'Honor de l'Ajuntament

Una representació de la Junta directiva de l'associació Casal d'Alella, encapçalada per la presidenta Antònia de Gràcia, ha signat avui el llibre d'Honor de l'Ajuntament d'Alella, una distinció que es dóna a les persones i/o entitats que han estat pregoneres de la Festa Major.  L'entitat va ser pregonera de la passada Festa Major amb motiu dels seus 50 anys de servei al poble. L'alcalde, Marc Almendro, ha agraït la dedicació i la feina feta per aquesta entitat durant tots aquest anys.

 
Els aparadors guanyadors del concurs d'aparadors nadalencs

Un total de 21 establiments han participat en el quart Concurs d'Aparadors de Nadal convocat per l'Ajuntament per tal de promocionar el comerç i afavorir l'ambient nadalenc als carrers del poble. Sweet Soul va obtenir el premi a l'aparador que transmet un missatge més nadalenc, el més original va ser per a Casa Librada i el d'aparador més sostenible per a Koke Garden.

 
Resultats dels concursos de carrers i façanes nadalenques
El jurat ja ha fet públic els guarniments guanyadors dels concursos de façanes i carrers nadalencs. En aquesta quarta edició s'han presentat una quinzena de propostes, 13 de façanes i 3 de carrers. El jurat les va visitar l'11 de desembre i va fer la seva valoració tenint en compte quatre criteris de puntuació: la creativitat i originalitat, l'adequació a la temàtica festiva, els materials utilitzats i la il·luminació.
 
Flotats obrirà la nova temporada a l´Espai d´Arts Escèniques

Amb el fil conductor #acordança, la programació de l'Espai Alella s'inicia amb un convidat de luxe. L'any arrenca amb la residència i immediata preestrena de la nova adaptació de La Disputa, una obra escrita pel francès Jean-François Prévand, de la mà d'un dels grans del nostre teatre, Josep Maria Flotats, encarregat d'adaptar i dirigir aquest text que ell mateix protagonitza. Serà divendres 12 de gener a les 20h.

 
Can Lleonart acomiada l´any amb un bon balanç

Can Lleonart s'ha refermat aquest curs 2022-2023 com un centre cultural de referència dins i fora d'Alella. L'any es tanca amb més de 900 usuaris i usuàries, dels quals entre un 50 i 60% —depenent de les diferents programacions— són d'Alella. Les inscripcions als cursos i tallers d'hivern s'obren el 19 i 20 de desembre per a l'antic alumnat i veïns i veïnes d'Alella i el 21 per a tothom. Trobareu tota la informació de cursos, tallers, sortides, tertúlies i exposicions actualitzada a alella.cat/canlleonart

 
El Consultori Local tancarà a la tarda del 27 de desembre al 5 de gener

Amb motiu de la reorganització del servei per les festes de Nadal, el Consultori Local d'Alella modifica l'horari d'obertura habitual.  Concretament, del dimecres 27 de desembre de 2023 al divendres 5 de gener de 2024, ambdós inclosos, el centre obrirà de 8 a 15h.

 
El Ple es compromet a seguir millorant les instal·lacions de la Biblioteca

El Ple de novembre va aprovar una moció transaccionada pels grups municipals Per Alella Junts-CM, ERC+SxA i Alella Primer-PSC en la qual l'Ajuntament es compromet a adequar l'horari a la plantilla actual i continuar fent millores a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia. En el debat de la moció tots els grups municipals van fer un reconeixement al personal de la biblioteca per l'àmplia oferta d'activitats i totes les propostes que duen a terme malgrat la manca d'espai de les instal·lacions.

 
L'Àgora obre la sala d'estudis de l'11 de desembre al 14 de gener
L'Àgora torna a posar a disposició del jovent d'Alella una sala d'estudis per preparar els seus exàmens i fer treballs. La sala d'estudis romandrà oberta de l'11 de desembre al 14 de gener i es complementa amb les sales disponibles a Can Llaurador de Teià.
 
Curs de suport vital bàsic al Pavelló Municipal d'Esports

Amb l'objectiu de millorar la capacitació de les persones que formen part dels diferents àmbits de l'esport, el Consell Esportiu del Maresme, amb el suport de l'Ajuntament d'Alella, organitzarà un curs de Suport Vital Bàsic i desfribril·lació automàtica (DEA) aquest mes desembre.

 
L'Ajuntament reclama la reforma del sistema de finançament local

El Ple de l'Ajuntament del 30 de novembre va aprova una moció presentada per ERC+SxA, Alella Primer-PSC i Per Alella Junts-CM, per reclamar una millora del sistema de finançament local per garantir la solvencia econòmica dels municipis. A la moció s'insta el Congrés, el Senat, el Parlament de Catalunya i els Governs de l'Estat i de la Generalitat, a una reforma estructural del finançament dels ens locals que asseguri el compliment del principi de suficiència financera.

 
AGENDA
Cinexic. Operació Pare Noel 

Data: DIVENDRES 22 DESEMBRE 2023 18:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Tipus d'actes: Cinema, Agenda cultural
 

Data: DISSABTE 23 DESEMBRE 2023 12:00 h
Lloc: Espai social del Casal d'Alella
Durada: de 12h a 13h
Tipus d'actes: Música, Agenda entitats, Agenda cultural
 
Dansa. Alba, recital de dansa i piano

Data: DISSABTE 23 DESEMBRE 2023 20:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Tipus d'actes: Espectacles, Música, Agenda cultural
 
Torrada - Festa oberta Aniversari dels Diables del Vi d'Alella

Data: DIUMENGE 24 DESEMBRE 2023 23:55 h
Lloc: Plaça de l'Ajuntament
Durada: de 23.59 a 4.00
Tipus d'actes: Música, Festes i fires, Joves, Agenda entitats
 
Classe oberta de tango

Data: DIMECRES 27 DESEMBRE 2023 19:00 h
Lloc: Espai social del Casal d'Alella
Durada: de 19:00h a 21:00h
Tipus d'actes: Cursos, Agenda entitats
 
Fàbrica de joguines, Cartera Reial i taller de fanalets

Data: DIMECRES 3 GENER 2024 17:00 h
Lloc: Can Lleonart i Antigues Escoles Fabra
Tipus d'actes: Festes i fires, Infantils, Agenda cultural, Agenda de turisme
 
Fàbrica de joguines, Cartera Reial i taller de fanalets

Data: DIJOUS 4 GENER 2024 17:00 h
Lloc: Can Lleonart i Antigues Escoles Fabra
Tipus d'actes: Festes i fires, Infantils, Agenda cultural
 
Cartera Reial

Data: DIVENDRES 5 GENER 2024 11:00 h
Lloc: Can Lleonart
Tipus d'actes: Festes i fires, Infantils, Agenda cultural, Agenda de turisme
 
Cavalcada dels Reis d'Orient

Data: DIVENDRES 5 GENER 2024 18:00 h
Lloc: Riera Coma Fosca
Tipus d'actes: Festes i fires, Infantils, Agenda cultural
 
Directe amb l'Alcalde
Directe amb l'Alcalde

Data: DIMECRES 10 GENER 2024 20:00 h
Lloc: Sessió telemàtica des del canal de facebook i d'Instagram personal.
 
Teatre. La disputa. Jean-François Prévand

Data: DIVENDRES 12 GENER 2024 20:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Durada: divendres 12 de gener a les 20h
Tipus d'actes: Espectacles, Agenda cultural

Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
ajuntament@alella.cat

 

Vull donar-me d'alta
Vull donar-me de baixa
Consulta la política de protecció de dades