DIJOUS
29
JUNY
2017
19:30 h
CompartirComparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Literatures amb sentits. Bob Dylan
Lloc Can Manyé. Espai d'art i creació
Organitza Ajuntament d'Alella

Dijous 29 de juny
19.30h Can Manyé
Literatures amb sentits. Trobada literària i tast de vins de la DO Alella. Bob Dylan, amb l'escriptor David Castillo, autor de diverses biografies de l'artista, i el cantautor Narcís Perich. Coordinat per Montserrat Serra, periodista. Gratuït. Cal inscripció prèvia a vinyaserra@gmail.com
 

Literatures amb sentits (36): Bob Dylan

Enguany el premi Nobel de Literatura concedit al cantant Bob Dylan ha portat cua. L'escriptor i periodista cultural David Castillo, autor de la biografia Bob Dylan (Edicions 62) ens parlarà del personatge i es posicionarà en la polèmica.

En el llibre, David Castillo escriu: «Nascut a Duluth, Minnesota, el maig del 1941, fill d'una família jueva que tenia una botiga de queviures a la localitat minera de Hibbing, Dylan recordava que havien d'anar a dormir abrigats perquè allà el fred sovint superava els 20 graus sota zero. Matriculat a la Universitat de Minneapolis, decideix al cap de poques setmanes –hi ha qui diu que s'hi va estar nou mesos– viatjar cap a Nova York per conèixer Woody Guthrie, llegendari representant de l'esquerra americana, famós pel fet de dur a la guitarra la inscripció “Això és una màquina per matar feixistes”.» 


«En els àmbits bohemis del Greenwich Village Dylan es mou entre els cercles folks, actua per primer cop amb John Lee Hooker i és fitxat pel cercatalents de Colúmbia John Hammond. També signa per set anys amb el seu mànager Albert Grossmann, amb qui tallarà. A partir d'aquí, la història la sap tothom. Qui no coneix Blowin'in the wind, Mr. Tambourine man, Masters of war, A hard rain's a-gonna i The times they are a-changin? Formen part del seu segon i tercer àlbum, que ja el converteixen en una gran estrella. També formen part de la consciència col•lectiva.»


Obrirà la sessió el cantant Narcís Perich interpretant algunes de les cançons de Bob Dylan que prefereix. I maridarem la sessió amb AA Parvus Chardonnay, un vi que ens transporta al moment d'influència del nou món, també en l’àmbit vinícola, a partir de la dècada dels setanta i vuitanta. Ens parlarà del vi i de la nova etapa d'Alta Alella Mireia Pujol-Busquets, segona generació del projecte.

La sessió és de franc. Es recomana inscripció prèvia a vinyaserra@gmail.com


Organitza: Ajuntament d'Alella.

Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.

Col•laboren: Celler Alta Alella, Can Manyé espai d'art i creació i Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella.

Pujar al principi de la pàgina