Portada|Adolescència i Joventut|Tria la via. Setmana de l'orientació educativa a l'Espai Jove
 
Versió per imprimir
Tria la via. Setmana de l'orientació educativa a l'Espai Jove

L'Ajuntament organitza la segona setmana de l'orientació educativa, tria la via, amb l'objectiu de facilitar al jovent i les seves famílies informació de tot el ventall de itineraris formatius que tenen a l'abast per tal de continuar el camí formatiu i professional. Es tracta d'un conjunt d'activitats —xerrades, tallers, conferències— programades del 16 a 18 de març de 2020, pensades per resoldre els dubtes sobre el futur acadèmic i professional.

Els tallers i xerrades seran gratuïts. Alguns són oberts a tothom i altres només als alumnes de l'Institut o del PFI-PTT.  Per participar cal fer la inscripció prèvia emplenant el FORMULARI 

CARTELL TRIA LA VIA

SETMANA DE L'ORIENTACIÓ EDUCATIVA. TRIA LA VIA

📌Dilluns 16 de març de 2020


 • ⌚10.30h a 10.40h Espai d'arts escèniques Casal d'Alella
Inauguració a càrrec de l'alcalde d'Alella, Marc Almendro, i la regidora d'Adolescència i Joventut, Mercè Vizern. 
 • 10:40h a 11:40h Espai d'arts escèniques Casal d'Alella

Xerrada: Les competència per a la vida, avui. 

Inauguració a càrrec d'Eduard Vallory, doctor en Ciències Polítiques i Socials, màster en Ciències Socials, llicenciat en Filosofia i en Periodisme, president del Centre UNESCO de Catalunya i director d'Escola Nova 21.

Primer desenvolupem competències i a través de desenvolupar-les, adquirim coneixements. Per això, per adquirir coneixements necessitem desenvolupar habilitats, actituds o valors a través d'experiències diferents de les estrictament comunicatives.  Avancem cap a un futur competencial i no de coneixements, com ens adaptem des de l'àmbit educatiu formal? Com donem valor a l'educació no formal i a l'activisme?

Oberta a tothom

 • 11:50h a 12:50h Espai d'arts escèniques Casal d'Alella

Xerrada. Com superar els robots del futur: els súper-humans ja estan aquí

A càrrec de Miquel Nadal, cofundador de Mornings4, expert en neuromàrqueting, psicòleg i conferenciant internacional en neuroproductivitat.

Davant d'un entorn cada cop més robotitzat, és vital que les persones coneguin el seu màxim potencial per no convertir-se en actors secundaris de la tecnologia. En quines competències les persones són molt superiors als robots? De debò la tecnologia és capaç de reproduir a la perfecció les mateixes habilitats que les professionals? Com ens ajudarà la neurociència a predir les competències professionals que vindran?

Oberta a tothom

 

📌Dimarts 17 de març de 2020


 • 9:15h a 10:15h Sala d'actes de l'Institut Alella

Xerrada: Les experiències de l'exalumnat de l'Institut Alella

A càrrec d'alumnat que ha finalitzat els estudis a l'Institut Alella. Antigues alumnes explicaran quina ha estat la seva experiència un cop acabada la seva etapa a l'institut. Una bona oportunitat per fer preguntes i conèixer diferents trajectòries i experiències.

 • 10:40h a 12:40h Sala d'actes de l'Institut Alella

Saber voler  i fer. Tres impulsos d'èxit 

A càrrec de Roman Castro, Doctor i llicenciat en Sociologia i Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Anàlisis Polític pel Departament de Ciència Política i Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona i Gestor Administratiu. 

Un nàufrag en una illa deserta amb aptituds i coneixements tècnics per a construir una embarcació, però, alhora, depressiu, sense esma, ni actitud per fer-ho, serà pitjor que un altre nàufrag sense aquests coneixements però amb una ferma voluntat per superar obstacles.

No n'hi ha prou amb saber fer coses, cal voler fer-les i tenir habilitats per a superar obstacles.

 • 11:40h a 12:40h Sala d'actes de l'Institut Alella

Xerrada: Identifica i entrena les teves competències

A càrrec de Marta Colomer -docent i assessora en inserció laboral i en gestió per competències en les organitzacions empresarials- i Ivan Lara -màster en Arts Visuals i Educació, llicenciat en Comunicació Audiovisual, especilitat en Direcció de Cinema i diplomat en Educació Social.   

Què demanen les empreses avui?

- Persones versàtils coneixedores del context i coneixedores de si mateixes.

- Joves entusiastes que tenen la formació necessària.

Per tot això, valoren a l'alça les competències transversals (comunicació, disposició a l'aprenentatge, adaptabilitat, etc.), a més a més les llengües, la informàtica i xarxes socials. És important que cada persona conegui les pròpies competències i és necessari poder identificar-les i desenvolupar-les.

 • 13:00h a 14:00h Sala d'actes de l'Institut Alella

Gimnàs de competències

A càrrec de Marta Colomer -docent i assessora en inserció laboral i en gestió per competències en les organitzacions empresarials- i Ivan Lara -màster en Arts Visuals i Educació, llicenciat en Comunicació Audiovisual, especilitat en Direcció de Cinema i diplomat en Educació Social.   

Es treballa la importància de les competències transversals (comunicació, disposició a l'aprenentatge, adaptabilitat, etc.) i la necessitat de identificar-les i desenvolupar-les.

 • 19:00h a 20:00h Sala polivalent de l'Espai Jove d'Alella

Xerrada per a famílies

A càrrec d'EDUCAWEB, servei d'informació i d'orientació acadèmica i professional dirigit a la comunitat d'estudiants i a professionals de tots els àmbits.

 Conèixer els aspectes claus a tenir en compte en el moment de realitzar la tria de l'itinerari formatiu. Com escoltar i dialogar amb les nostres filles i els nostres fills per ajudar a identificar les seves motivacions, capacitats, habilitats, interessos... Hi ha múltiples itineraris formatius i professionalitzadors, i les notes i les assignatures no ho són tot.

Obtenint eines i recursos per aprendre a prendre decisions coneixent el sistema educatiu, les sortides professionals i fer una tria fonamentada.

Oberta a tothom

📌Dimecres 18 de març de 2020


 • 9:15h a 13:15h Institut Alella

Punt d'Orientació Personalitzada

 Es realitzarà amb cites programades.

Resolució de dubtes individuals o grupals sobre aspectes a tenir en compte abans, durant i després del procés de decisió, en l'àmbit de la tria d'estudis o professió.

 • 19:00h a 20:00h Sala polivalent de l'Espai Jove d'Alella

Què és la Mobilitat Internacional? Experiències de Joves d'Alella

A càrrec del Servei de Mobilitat Jove del Maresme i, de joves d'Alella.

Conèixer quines opcions formatives, laborals i de voluntariat hi ha fora de casa. Ho coneixerem a través de diferents experiències que han viscut i han fet créixer a joves del poble, però també disposant d'informació i orientació sobre els recursos, opcions i com s'ha de fer.

Oberta a tothom

📌Dijous 19 de març de 2020

 •  9:15h a 10:15h Sala polivalent de l'Espai Jove d'Alella

Re-enganxa't als estudis

A càrrec de Carme Martínez-Roca, Associació Fem Pedagogia per una vida digna per a tothom.

Sensibilitzar i motivar a l'alumnat per a que es matriculin en una formació que els proporcioni una titulació oficial i poder seguir fent recorregut per acabar trobant una professió que compleixi les seves motivacions, capacitats, habilitats i interessos.

 • 10:40h a 11:40h Sala polivalent de l'Espai Jove

Acredita competències

 A càrrec de l'Imma Rovira, tècnica del servei d'ocupació municipal.

La formació no formal és una eina ponent al teu abast. Conèixer com formar-se més enllà de les formacions formals i acreditar competències professionals i personals és una porta d'oportunitats al mercat laboral.

Pujar al principi de la pàgina