És l'hora de la 49a Festa de la Verema!
Cartell 49a Festa Verema

La tallada de raïm a la vinya testimonial de Can Magarola ha donat aquest dijous 7 de setembre el tret de sortida a la 49a edició de la Festa de la Verema, l'esdeveniment més important que se celebra al municipi al llarg de l'any. Durant mesos, diferents departaments de l'Ajuntament han treballat per dotar de contingut un programa molt esperat pels veïns i veïnes d'Alella i també per moltes persones que visiten el municipi en aquests dies, per gaudir de la festa, dels vins i la gastronomia, i el patrimoni cultural i natural que ofereix el poble. 

Prop d'una seixantena d'activitats
El compte enrere de la Festa de la Verema es va iniciar el 7 de juliol amb el desplegament de la imatge gràfica d'aquesta edició a imatge gràfica de la 49a Festa de la Verema a l'Empedrat del Marxant, obra de l’estudi Templao que va ser un dels tres finalistes en el concurs convocat per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació d’Art i Dissenyadors Gràfics (ADG-FAD). 

Des de fa uns dies, el programa complet de la festa ja ha arribat a totes les llars d'Alella. Són una seixantena d'activitats que es desenvoluparan en diferents espais del municipi del 7 al 15 de setembre. El programa inclou tots els ingredients habituals -la tallada de raïm, la Mostra de Vins i Gastronomia, les visites als cellers, el Tapes + Vi, la Fira, les propostes festives i populars com els correfocs, els concerts, la cercavila, la ballada de sardanes de colles veteranes, la sortida dels Trabucaires del Vi- i les noves incorporacions: els Premis Verema, la música al carrer, el tast al Mercat, el Vinema, el Tradivi i  l’espectacle inaugural, que es farà el 8 de setembre a partir de les 19 h.

Enguany l'acte inaugural canvia d'escenari i es trasllada de la Plaça de l'Ajuntament a la plaça d'Antoni Pujadas per facilitar la logística de muntatge de la celebració. Com a l'edició anterior, a més del parlament de l'alcalde d'Alella, Marc Almendro, l'acte inclourà un espectacle, en aquest cas, de teatre, humor i música a càrrec de la Companyia Art i Passió sota la direcció artística de Víctor Sancho i Bibiana Morales. L'espectacle integrarà la tradicional trepitjada de raïm dels hereus i les dames d’honor d’Alella, i que donarà el tret de sortida de la festa.

Mostra de Vins i Gastronomia
Després de la inauguració, s'obrirà oficialment la Mostra de Vins i Gastronomia a l'Hort de la Rectoria. Durant tot el cap de setmana 8, 9 i 10 de setembre, de 20 a 23 h, es podran degustar una bona varietat de vins de diferents cellers i vinyataires de la DO Alella, acompanyats de propostes gastronòmiques de diferents establiments. Els restaurants que hi participen enguany són:

  • Divendres 8 de setembre: Can Balcells, Celler Jordana, Charcuteria Coloma, La Magnolia i White Garden Streed Food.
  • Dissabte 9 de setembre: Can Balcells, Charcuteria Coloma, La Magnolia, La Magrana, La Masia de la Xesca i  White Garden Streed Food. 
  • Diumenge 10 de setembre: Charcuteria Coloma, La Nau d'Alella, Bar del Casal d'Alella, La Magnolia, El Mas Vell, La Masia de la Xesca i White Garden Streed Food. 

Com l'any passat, les degustacions de menjar de la Mostra es pagaran directament als estands dels restaurants en el moment d'adquirir la consumició.

Els tiquets de vins, de copa i bossa porta copa, es poden adquirir anticipadament a l'Oficina de Turisme i també els dies de la mostra a l'estand de l'Ajuntament instal·lat a la Plaça de l'Ajuntament, de 19 a 23 h. 

Tapes + Vi

Al llarg del dia també hi haurà ocasió de tastar els vins de la DO amb platets preparats per a l'ocasió amb la proposta Tapes+Vi. Enguany participen una dotzena de bars i restaurants que oferiran una tapa maridada amb vi DO Alella al preu de 5 euros. Les persones que tastint les tapes podran valorar-les a través d'un QR i participar en el sorteig de 2 experiències enoturístiques a la Terra de la Pansa Blanca i d'aquí sortirà la tapa guanyadora de l'any. Els establiments que hi participen són: Bar del Casal, Ca La Nena, Cal Barquer, Can Flo, Celler Jornada, Companyia d'Alella (Riera Principal), Companyia Alella (Riera Fosca), La DO Tastets d'Alella, La Gravella, La Magrana, La Plaça d'Alella i La Vinya.

Vinema 

Després de l'èxit de la primera edició, enguany torna de nou el Vinema: una experiència única que t’apropa al món del vi, la gastronomia i el cinema, posant èmfasi en el producte local i sostenible. Una proposta innovadora que busca un impacte emocional i sensorial a través del maridatge de novetats cinematogràfiques en format curtmetratge amb diferents vins de la DO Alella i tastos gastronòmics de la mà del xef Miquel Antoja.  El cicle de vi i cinema  és una idea original de Mireia Pujol-Busquets i Pau Sanclemente.

Premis Verema

L’Ajuntament d’Alella fa un reconeixement a alellencs i alellenques que al llarg de la seva trajectòria han tingut o tenen un vincle estret emocional i vital amb la terra i el sauló, els ceps, el raïm… en definitiva la vinya i el vi. En aquest segon any s’atorga un doble premi a dues persones que s’han ben guanyat un gran reconeixement per la seva dedicació en el món vitivinícola d’Alella: l’Assumpció Lucas, estretament vinculada a la Vinícola, on va treballar més de trenta anys, i l’Alejandro García, que fa més de 50 anys que té cura d’una vinya a la Vall de Rials. L'acte de lliurament dels Premis Verema és obert a tothom i es farà el diumenge, 10 de setembre, a les 18 h a l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella. 

Tret de sortida al Consell Agrari Municipal

La Festa de la Verema serà el punt de partida del Consell Agrari Municipal, un nou òrgan de participació amb representació municipal i del món de la pagesia i el vi, que es constituirà el 12 de setembre a les 19 h a la Sala de Plens. Aquest nou òrgan de participació neix amb la finalitat de convertir-se en un espai de trobada i debat el món per sentir la veu dels diversos agents implicats i buscar el consens en les actuacions municipals per a la protecció del sòl agrari i el foment de la pagesia, potenciant les noves iniciatives agràries i les explotacions existents.

Tasts amb personalitat...

Passat el cap de setmana més festiu, el programa continua amb altres propostes més reposades com els tasts amb personalitat. Es faran els dies 12, 13 i 14 de setembre, a les 20 h a Can Lleonart. Enguany els convidats són la sommelier Mariona Rendé, segona generació del celler Rendé Masdeu; l'actor i sommelier David Janer; i el sommelier Bruno Tannino

Ricard Aymar torna a Can Manyé amb el projecte “(umbracle)”

L’artista alellenc torna a Can Manyé amb “(umbracle)”, un viatge personal a les penombres de l’ànima i a la recerca nostàlgica dels orígens, que es podrà visitar del 7 de setembre al 22 d’octubre. L’obra d’Aymar genera un recull de siluetes poètiques —tinta i vi sobre paper— i instal·lacions i escultures que donen volum a les ombres. És la proposta artística de l'espai d'art i creació per a aquesta Festa de la Verema i suposa el retorn a la sala de l'artista local amb projecció internacional que va obrir la nova etapa de Can Manyé fa 15 anys. 

Campanya de dinamització comercial

En aquesta edició el concurs d’aparadors serà substituït per una nova proposta de dinamització comercial que consistirà en el repartiment de marxandatge de la festa als establiments adherits a la campanya, perquè obsequiar la clientela que faci compres superiors a 10€.

L'escenari principal a la plaça Antoni Pujadas

L’escenari festiu s’instal·larà a la plaça d’Antoni Pujadas i acollirà l’acte inaugural, els concerts de Les Que Faltaband i l’Orquesta Mitjanit, les sessions de PD, les sardanes i el ball final de la trobada de gegants. 

Afectacions viàries i mesures de seguretat 

Amb motiu de la celebració es produiran diverses afectacions viàries que podeu consultar en aquest enllaç de la pàgina de la Festa de la Verema, juntament amb l'enllaç a la venda d'entrades i més informació d'interès.

50 anys de celebració

Alella celebra del 7 al 15 de setembre la 49a Festa de la Verema, amb la mirada posada en la preparació de l’edició número 50 que tindrà lloc l'any 2024.  L’Ajuntament ha posat fil a l’agulla per començar a preparar aquesta efemèride amb una edició especial de la festa, amb activitats que recullin la història i l’evolució que la celebració ha tingut al llarg d’aquests anys i el que significa per a la gent del poble.  Amb aquest objectiu,  té previst crear una comissió de preparació dels cinquanta anys de la Festa de la Verema oberta a la ciutadania, en la qual es podran fer propostes, debatre idees i crear grups de col·laboració per tirar endavant aquesta celebració.  Per participar en aquesta comissió cal apuntar-se en el formulari que estarà disponible properament a la pàgina www.alella.cat/50festaverema.

Consulteu tota la programació a www.festaverema.alella.cat  

 

49a Festa de la Verema

49a Festa de la Verema

Fitxer: FESTAVEREMA_PROGRAMA__DIGITAL__3_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 36
Mida: 4.88 MB

Publicat el 31 d'agost de 2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Plaça de l'Ajuntament, 1, 08328 Alella
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
alella.ajuntament@alella.cat
NIF. P0800300F
Logo Alella talent i vinyes
Biosphere
Enoturisme Alella
Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
Turisme Catalunya
Logo DIBA
logo consell regulador DO Alella
PSL
Pujar al principi de la pàgina