Remoda't, una proposta per promoure la reutilització de roba
Remoda't

L'Ajuntament torna a afegir-se enguany a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 19 al 27 de novembre, organitzant diferents activitats per fomentar accions sostenibles i reduir la producció de residus. En aquesta 14a edició, es posa el focus en els tèxtils i l'impacte que suposen pel medi ambient.  

Amb relació a aquesta temàtica, les regidories de Medi Ambient i Sostenibilitat, Cooperació al Desenvolupament, Adolescència, Joventut i Promoció Econòmica organitzen de forma conjunta, dues activitats que es duran a terme els dies 18 i 19 de novembre, sota el paraigua de Remoda't.

Taller de costura creativa

Uns texans convertits en totebag, en bossa o part d'una samarreta. Un vestit, en una faldilla o una granota. Les peces de roba s'han dissenyat amb una funció, però, amb una mica d'imaginació i temps les podem reconvertir en una altra peça o complement. Reaprofitant els tèxtils per evitar que acabin esdevenint residus, donant-li una segona vida i portant peces úniques.

Si mai t'has plantejat que t'agradaria crear-te les teves peces, reutilitzar tèxtils que tens per casa o explorar la teva creativitat, divendres 18 de novembre a les 18 h pots venir a l'Àgora i participar del taller guiat per aprendre tècniques per transformar peces de roba amb @Solidanca_treball 

Pots portar peces de roba per transformar i kit de costura. Sigui la primera vegada que agafes una agulla o ja en sàpigues, és el teu espai.

Mercat de roba i calçat de segona mà

La indústria tèxtil és de les més contaminants del planeta. La producció de tèxtil mundial generar major nombre de gasos efecte hivernacle que els vols internacionals i de comerç marítim.

Si li sumem el factor fast fashion, encara incrementa l'impacte ambiental, però també el valor econòmic. Ara que s'apropen dates de compres per fer regals, us proposem participar del mercat de roba de segona mà per contribuir a disminuir l'impacte ambiental.

L'objectiu és poder potenciar l'economia circular, que puguis intercanviar o vendre roba que ja no fas servir i adquirir-ne de nova, sense incrementar les conseqüències ambientals i econòmiques. Com ho veus?

Apunta't el dissabte 19 de novembre de 10 a 14 h a la Plaça de l'Ajuntament. La participació es gratuïta.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ A LES ACTIVITATS DEL REMODA'T 

Consulta les bases del mercat de segona mà

Normes mercat segona mà Remoda't

Normes mercat segona mà Remoda't

Fitxer: Bases_mercat_roba_de_segona_ma.Actualitzat.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 115.08 kB

EcoXerrada

Per acabar la jornada, comptarem amb un vermut de proximitat per escoltar a la Natàlia Möller i la Raquel Roca. Creadores de contingut sobre natura i moda sostenible a Canal Malaia. Elles portaran el debat sobre com vivim les joves la situació d'emergència climàtica actual, les pressions sobre els canvis i l'ecoansietat, de quina manera cadascú pot trobar com sentir-se còmode amb la seva aportació. També, l'impacte del nostre consum de roba, d'on provenen els tèxtils i quines conseqüències tenen. Obrint així reflexions i debats per compartir amb totes les persones que vulguin estar a la plaça de l'Ajuntament i contribuir a repensar la nostra quotidianitat. 

×  
Vídeo promocional EWWR 2022 Vídeo promocional EWWR 2022

Publicat el 8 de novembre de 202208.11.2022
Avinguda Ferran Fabra, 1
08328 Alella
T. 93 540 72 45
agora@alella.cat

HORARI
De dilluns a divendres
Tardes, de 16 a 20 h (espai de trobada)
Matins, de 10 a 14 h (cita prèvia)

Pujar al principi de la pàgina