Anar a la plana de números del butlletí
Ajuntament d'Alella TwitterFacebookInstagram
Recull informatiu publicat a alella.cat
 
El Full Setmanal. Núm.393
El Full Setmanal
NOTíCIES
L'Ajuntament presenta el projecte Àgora Alella-La Miralda

El projecte Àgora Alella-La Miralda, un espai d'innovació, formació i recerca i l'emprenedoria impulsat conjuntament per l'Ajuntament d'Alella, el Campus Can Ruti i el TecnoCampus Mataró-Maresme, es presentarà públicament el proper 16 de març, a les 19.30 h,  a l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella. 

 
La ciutadania tria les set actuacions dels pressupostos participatius

La prova pilot dels pressupostos participatius, la primera experiència d'aquestes característiques que es fa a Alella, arriba al final de trajecte amb el llistat d'actuacions que s'executaran al llarg d'aquest exercici. L'Ajuntament destinarà, com estava previst als criteris de funcionament del procés, un total de 100.000 euros a la realització de set de les dotze propostes finalistes en aquest procés. 

 
Llista provisional d'admesos als habitatges socials de Ferran Fabra

La Junta de Govern Local va aprovar el 2 de març la llista provisional de persones admeses i excloses per participar al procés d'adjudicació de tres habitatges de lloguer social promoguts per l'Ajuntament a l'avinguda Ferran Fabra, 3, a l'edifici conegut popularment com "les cases dels mestres".  Segons les bases de la convocatòria, aquesta nova promoció d'habitatges socials està destinada a famílies nombroses o monoparentals amb dos o més descendents a càrrec, amb ingressos moderats.

 
Una vintena de persones formaran part del Consell de Poble

Una vintena de persones, 6 en representació de l'Ajuntament, 6 d'associacions, 2 de col·lectius i 6 de la ciutadania,  formaran part del nou Consell de Poble, que celebrarà la seva primera sessió el proper 22 de març. Aquest òrgan consultiu i deliberatiu de les temàtiques que afecten l'interès general del poble que ara es renova seguint els criteris establerts al nou Reglament de Participació de la Ciutadania. 

 
Fins al 23 de març es poden sol·licitar les subvencions ordinàries per entitats
L'Ajuntament ha obert aquest mes de març les convocatòries de subvencions de caràcter ordinari i extraordinari per a les entitats d'Alella. Poden optar a les subvencions les entitats, associacions i organismes públics o privats, sense ànim de lucre, legalment constituïdes dins de l´àmbit del terme municipal. El termini per sol·licitar les subvencions ordinàries és de l'1 al 23 de març. 
 
L'Ajuntament i l'Associació de Gent Gran renoven el conveni de col·laboració amb la Fundació "La Caixa"

L'Ajuntament d'Alella, la Fundació "La Caixa" i l'Associació de la Gent Gran d'Alella van signar el passat 3 de març el conveni de col·laboració a través del qual es pretén millorar el benestar i fomentar la participació activa d'aquest col·lectiu, mitjançant una oferta d'activitats. 

 
Alella aconsegueix el distintiu Biosphere de destinació turística sostenible

Donant compliment als objectius del Pla estratègic de Turisme d'Alella 2021-2025, la Regidoria de Turisme i Identitat ha dut a terme diferents accions adreçades a fomentar el desenvolupament turístic sostenible del municipi. Una d'aquestes accions ha estat l'obtenció de la certificació Biosphere, que des de fa anys ja té l'Oficina de turisme, a tot el municipi. 

 
Una trentena de participants al concurs per a la imatge de la Festa de la Verema

El concurs per dissenyar la imatge gràfica de la Festa de la Verema, convocat per l'Ajuntament amb la col·laboració de l'Associació d'Art i Dissenyadors Gràfics (ADG-FAD), desperta any darrere any més interès per part dels professionals del sector. En aquesta 49a edició s'han presentat un total de 31 professionals i equips de disseny, entre els quals han estat triats pel jurat com a finalistes Fase Studio, León Romero i Estudio Templao.

 
L'Espai acull les sessions de teatre educatiu en anglès

L'Espai d'Arts Escèniques acull durant tres dies les sessions de teatre educatiu en anglès organitzades per les escoles Fabra i La Serreta. Un total de 680 alumnes de primària dels dos centres educatius assisteixen a les tres sessions programades per als dies 8, 9 i 14 de març.

 
Del 2 al 22 de març es poden demanar els ajuts agroambientals
L'Ajuntament ha obert la convocatòria d'ajuts al desenvolupament turístic del món rural. Són subvencions destinades a finançar projectes que afavoreixin la recuperació, el manteniment i la dinamització de l'activitat agrària. El termini de presentació de sol·licituds és del 2 al 22 de març, ambdós inclosos.
 
La Generalitat declara l'estat d'excepcionalitat per sequera

Després de constatar el descens de les reserves, l'Agència Catalana de l'Aigua de la Generalitat  ha activat la fase d'excepcionalitat del sistema Ter-Llobregat i de l'aqüífer del Fluvià Muga. La Generalitat ha publicat un decret llei, que ha entrat en vigor aquest dimarts 2 de març, segons el qual es declara l'estat d'excepcionalitat al sistema del Ter-Llobregat i a la conca de la Muga, que abasteix 202 municipis, entre els quals es troben Alella i la resta de municipis del Maresme i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. 

 
Balanç de robatoris a domicili i altres actuacions policials

L'any 2022 es va tancar amb un total de 73 denúncies per robatoris amb força a domicilis —68 consumats i 5 en grau de temptativa— un 5,2% menys dels 77 que es van enregistrar el 2021. És la xifra més baixa des de l'any 2014 quan es van disparar les xifres de robatoris, després d'un llarg període de calma. 

 
L'Ajuntament recupera la fase local de la Mostra Literària

Després d'un parèntesi de tres anys per la pandèmia i per l'actualització de les bases de la convocatòria, Alella recupera enguany la fase local de la Mostra Literària del Maresme. El certamen es va crear el 1983 amb l'objectiu de promoure la creació literària entre els escolars i difondre la cultura catalana. Els treballs es poden presentar fins al 30 d'abril de 2023.

 
Clara Nubiola proposa redescobrir territoris i paratges amb un treball participatiu a Can Manyé

“Trobaré la inspiració allà on sigui” és la proposta de l'artista Clara Nubiola que es podrà visitar del 17 de març al 30 d'abril a Can Manyé. Un viatge incert construït des de l'atzar, un transitar erràtic pels nostres territoris més propers que convida a redescobrir el paratges comuns. El treball situa en el mapa coordenades geogràfiques no sempre visibilitzades, localitzacions, des d'arreu i cap arreu, rebudes a partir d'una crida participativa que resta oberta i dialogant.

 
AGENDA
Trapped! en concert. Hard Rock

Data: DISSABTE 11 MARç 2023 22:00 h
Lloc: Seu social del Casal d'Alella. C. de Santa Madrona, 10. Alella
 
Cinema. Irati

Data: DISSABTE 11 MARç 2023 19:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Durada: Durada 111 min. Dissabte 11 de març a les 19:00h/ Diumenge 12 de març a les 18:45h/ Dilluns 13 de març a les 18:00h
 
Cinema. El asombroso Mauricio

Data: DISSABTE 11 MARç 2023 17:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Durada: Durada: 93 min. Dissabte 11 de març a les 17:00h/ Diumenge 12 de març a les 17:00h
 
Scrabble en família

Data: DIUMENGE 12 MARç 2023 17:30 h
Lloc: Espai social del Casal d'Alella
 
Visita guiada a la masia Mas Coll

Data: DIUMENGE 12 MARç 2023 10:30 h
Lloc: Oficina de Turisme
 
Parlem d'Educació. Xerrada: Comprensió i prevenció dels trastorns alimentaris

Data: DILLUNS 13 MARç 2023 18:00 h
Lloc: Institut Alella
 
Sortida. Ruta pels Cingles de Vilanova

Data: DIMECRES 15 MARç 2023 07:30 h
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
 
Dia Dones. Celebrem la festa de Santa Madrona 2023

Data: DIMECRES 15 MARç 2023 17:00 h
Lloc: Plaça de l'Ajuntament
 
Dia Dones. Lectures italianes: cinc escriptores del segle XX

Data: DIMECRES 15 MARç 2023 19:30 h
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
 
Presentació del projecte Àgora Alella-La Miralda

Data: DIJOUS 16 MARç 2023 19:30 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
 
Tast de vins de la mediterrània: Costa Catalana, Italiana i Francesa

Data: DIJOUS 16 MARç 2023 19:00 h
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
 
Trobada jove a Can Manyé

Data: DIVENDRES 17 MARç 2023 19:00 h
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
 
Inauguració de l'exposició "Trobaré la inspiració allà on sigui"

Data: DIVENDRES 17 MARç 2023 19:00 h
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
 
Dia Dones. Píndoles pel 8M

Data: DISSABTE 18 MARç 2023 19:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
 
Cinexic. El cargol i la balena

Data: DIUMENGE 19 MARç 2023 17:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
 
Parcs i biblioteques... Naturalment! Espectacle familiar

Data: DIMARTS 21 MARç 2023 17:30 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella

Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
ajuntament@alella.cat

 

Vull donar-me d'alta
Vull donar-me de baixa
Consulta la política de protecció de dades