Notícies
Publicat el 16 de juliol de 202116.07.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La Fil·loxera reapareix amb cita prèvia
La Filoxera logo2021

Ha estat un any especialment complicat per als i les joves i mereixen desconnectar i gaudir de nou de la vida. La festa de La Fil·loxera és un bon moment per compartir espais, recuperar el ritme i retrobar-se amb amics i amigues. L'estiu passat va visitar quasi de puntetes el poble, perquè només es van poder fer dues o tres activitats, i enguany recupera forces i es presenta amb un programa més llaminer i amb propostes pensades per a les diferents edats. 

La cita és el cap de setmana 23, 24 i 25 de juliol. Arrenca divendres amb dos dels actes més destacats del programa: la inauguració del LandArt i la Festamorfosi. La cita artística és la proposta del grup de joves artistes alellenques, coordinada per l'artista Isabel Sabaté, que es podrà seguir i anirà evolucionant en diferents punts del municipi durant els tres dies de festa. El treball es basa en el diàleg amb la natura, les plagues, la petjada i les relacions humanes. La inauguració del Landart, donarà pas a la primera Festamorfosi, una vesprada cultural al pati de Can Gaza plena d'ingredients per passar una bona estona: tasts de vins naturals, sopar, espectacle, concurs...

Dissabte hi ha propostes per matí, tarda i nit. Al matí competició d'skate i xerrada sobre habitatge al Bosquet. A la tarda taller de ceràmica, bubblet footbal i lasertag i a la nit espai foodtrucks i música a l'Escola Fabra amb PD Marranes, Santa Salut i The Tyets. 

El matí de diumenge, La Fil·loxera convida a visitar la fira d'artesania i gaudir d'un vermut musical a la plaça d’Antoni Pujadas. A la tarda, en aquest mateix espai es proposa participar en una activitat d'scaperoom. La Fil·loxera s'acomiada amb una vesprada de dansa i música a Can Gaza

El programa  inclou les aportacions realitzades en les diferents trobades que la Regidoria d'Adolescència i Joventut ha realitzat els darrers mesos amb grups de joves interessats a participar en l'elaboració del contingut de la festa. 

Inscripcions i entrades 
Totes les activitats, amb excepció del sopar de la Festamorfosi, són gratuïtes però per poder participar cal reservar entrada o fer la inscripció, segons cada cas.  Els aforaments són limitats i cal reserva prèvia. A més caldrà extremar les precaucions i mantenir les distàncies de seguretat.

Tot i que quan es va elaborar el programa s'havien flexibilitzat algunes de les restriccions vigents durant els darrers mesos, les dades de contagis dels últims dies han obligat la Generalitat a incrementar novament les limitacions per tal d'evitar la propagació de la Covid-19. L'Ajuntament ha adaptat el programa a les noves mesures, avançant el tancament de les activitats, i s'anirà modificant en funció de les necessitats de cada moment. 

Les entrades es poden adquirir presencialment a l'Oficina de Turisme a partir del 13 de juliol i a partir del 15 de juliol també per Internet des dels enllaços que trobareu a la pàgina www.alella.cat/lafiloxera.

Prevenció i festa responsable
En aquesta edició es torna a promoure la festa segura amb un servei de transport nocturn gratuït per facilitar la tornada la nit de dissabte, amb sortida des de la zona del Bosquet a les 00.30h i recorregut pels barris d'Alella. 

A més, la nit dels concerts s'instal·larà un servei d'informació i prevenció (La Base) que vetllarà per evitar situacions de risc i un Punt Lila de prevenció i abordatge de violències sexuals i lgtbifòbiques. També hi haurà agents cívics a l'espai per controlar que es respecten les mesures preventives. 

El programa es pot veure afectat per les restriccions i cal estar al cas dels canvis a www.alella.cat/lafiloxera

PROGRAMA RESUMIT

Divendres 23 de juliol

INAUGURACIÓ LANDART. Diferents espais, 18.30h 

FESTAMORFOSIS. Pati de Can Gaza, de 19.30 a 24h
Tast de vins naturals
Sopar
Espectacle improshow
Concurs per equips 

Dissabte 24 de juliol

COMPETICIÓ D'SKATE. Skatepark, 10h 

XERRADA SOBRE HABITATGE. Bosquet d'Alella, 11h

TALLER DE CERÀMICA. Antigues Escoles Fabra, de 18 a 20h 

BUBBLET FOOTBAL I LASERTAG. Pavelló Municipal d'Esports, de 17.30 a 20.30h

NIT DE CONCERTS. Escola Fabra, a partir de les 20.30h
Espai foodtrucks
PD Marranes
Santa Salut
The Tyets 

Diumenge 25 de juliol

FIRA D'ARTESANIA I VERMUT MUSICAL. Plaça d'Antoni Pujadas, de 11.30 a 13.30h

SCAPEROOM. Plaça d'Antoni Pujadas, de 17 a 18.30h

VESPRADA DE DANSA I MÚSICA. Can Gaza, 19h 

Pujar al principi de la pàgina