Publicat el 17 de setembre de 202417.09.2024
Can Lleonart programa tardor

Can Lleonart comença el nou curs amb energies renovades i noves propostes. El programa de tardor del Centre Cultural inclou una vintena de cursos i tallers monogràfics i trimestrals i una seixantena de cursos que es desenvoluparan al llarg de tot l'any. Les inscripcions als cursos de tardor de Can Lleonart es van iniciar el 17 i 18 de setembre pel veïnat d'Alella i antic alumnat i a partir del 19 de setembre, per a tothom. 

El programa inclou cinc tertúlies i sis sortides, tres de natura i tres culturals. Les rutes proposades aquesta tardor són: Collsupina i Coves de Toll (23 octubre), de la Gleva a Tavèrnoles (6 de novembre) i Roques encantades al Collsacabra (20 de novembre). Les sortides culturals seran al Museu Arqueològic de Barcelona (16 d'octubre) i la Colònia Güell (27 de novembre i 11 de desembre). 

Els temes de les tertúlies són força variats i s'emmarca dins de les diferents jornades programades durant els mesos d'octubre i novembre. La primera, programada per al 3 d'octubre, està vinculada a l'esport: Roger Pallarols, autor del llibre Eduquem amb valors, parlarà de l'esforç i l'esport amb valors. La segona proposta, del 17 d'octubre,  s'emmarca en les Jornades de Cooperació Mirades al Món, dedicades enguany als drets humans. El grup d'Arpilleres de l'Ateneu de Sant Roc explicarà què és i què defensa aquesta tècnica tèxtil apareguda durant la dictadura de Pinochet a Xile als anys 70 com a una eian de denúncia política i social. La tercera tertúlia forma part del programa de les Jornades de Salut Mental. El 7 de novembre el psicòleg Isaac Lloveras parlarà sobre salut mental i gent gran. La quarta tertúlia està relacionada amb el 25N, el Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència Masclista. Júlia Vicent (A Pelo Alopècia), Violen Maroto i Carmen Durán (activistes) parlaran sobre diferents com sortir dels estàndards de bellesa imposats. Serà el 14 de novembre. La darrera tertúlia és musical i, com és habitual, té com a convidat al divulgador musical Joan Vives. Serà el 21 de novembre i en aquesta ocasió parlarà del músic austríac Franz Liszt. 

Aquesta temporada s'incorpora una novetat important: el tret de sortida a la nova proposta de Can Lleonart Jove. Un punt de partida, liderat des de les regidories de Cultura i Adolescència i Joventut, que té l'objectiu incrementar la participació juvenil  incorporant a la programació de Can Lleonart propostes que puguin engrescar a un públic més jove i introduir mecanismes que afavoreixen l'accés a la formació d'aquest col·lectiu i els espais intergeneracionals. 

Can Lleonart Jove neix del treball iniciat des de l’àrea d'Adolescència i Joventut per promoure la participació del públic adolescent i jove en els afers locals i la vida associativa i cultural del poble i de les propostes sorgides dins de l'elaboració del Pla d'Acció Cultural que està duent a terme l'Ajuntament. 

Aquesta nova mirada cap al públic jove, amb edats de 16 a 29 anys, es concreta en tres accions principals: programació de cursos i tallers anuals amb temàtiques que atreguin aquest col·lectiu; reserva del 50% de les places per a joves en aquelles activitats pensades per al públic jove i descompte del 25% a les quotes mensuals dels cursos anuals de Can Lleonart. 

Més informació i inscripcions a www.alella.cat/canlleonart