A punt les 6es Jornades d'Orientació Educativa Tria la Via

Tria la Via

La setmana del 27 de març se celebren les 6es Jornades d'Orientació Educativa, Tria la Via. Les jornades estan organitzades des de diferents àrees de l'Ajuntament amb coordinació amb l'Institut d'Alella i el PFI-PTT Baix Maresme. Tenen per objectiu oferir recursos educatius, formatius i acompanyaments personalitzats que ajudin a triar itineraris formatius o noves oportunitats laborals. 

Enguany, tenen com a eix principal l'art i la cultura. Per això, el dimecres 29 de març l'activitat inaugural és vivencial i gira entorn conèixer les opcions formatives i laborals al voltant de la cultura i l'art. Durant tot el matí l'alumnat coneixerà els diferents equipaments culturals del poble amb l'encàrrec de crear un vídeo promocional i poder explicar què s'hi fa. Tenint així l'oportunitat de conèixer diferents perfils dins un mateix equipament. Abans de l'inici de l'activitat es farà una breu presentació de les jornades. 

El dijous 30 de març, a les 12h, per seguir amb la part cultural, es farà una obra de teatre oberta a tothom. El treball Llums i ombres, de la caverna al rap, neix d'un procés d'autocreació del grup de teatre Tick6.0, del programa d'activitats de Gent Gran 6.0 que es fa a l'Espai d'Arts Escèniques dirigit per Susana-Eva Martínez. L'obra tracta de les transicions educatives i laborals, de les diferents decisions que es van prenent al llarg de la vida i de l'opció de canviar. 

El mateix dijous 30 de març, a les 19h, es farà la xerrada “Itineraris educatius després de l'ESO i el paper clau de les famílies” a la Sala Carquefou de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella i amb opció virtual. Està oberta a tothom i pensada per a les famílies o persones que estan acompanyant en el procés de tria formativa. 

Les dues activitats del 30 de març són obertes a tothom, però es recomana fer inscripció prèvia en aquest FORMULARI

Durant aquella setmana, l'alumnat de quart d'ESO i del PFI-PTT Baix Maresme gaudiran d'un taller sobre actituds i competències transversals i, “l'any vinent, què?” respectivament en horari lectiu. 

Assessorament tot l'any

Durant tot l'any, des de l’Àgora s'ofereixen assessories i acompanyaments personalitzats per qui té dubtes sobre quin itinerari formatiu fer o com continuar la seva trajectòria, però, durant la setmana de Tria la Via es veuen intensificats. Alhora, que és un bon moment per poder aprofundir més sobre les xerrades i tallers que s'han celebrat. Es pot demanar cita prèvia enviant un whatsapp al 615 844 715.

Publicat el 24 de març de 202324.03.2023
Avinguda Ferran Fabra, 1
08328 Alella
T. 93 540 72 45
agora@alella.cat

HORARI
De dilluns a divendres
Tardes, de 16 a 20 h (espai de trobada)
Matins, de 10 a 14 h (cita prèvia)

Pujar al principi de la pàgina