L'Ajuntament presenta la imatge gràfica i avança els trets principals de la 48a Festa de la Verema
Presentació Cartell Festa Verema

La Festa de la Verema comença a escalfar motors. Manquen tres mesos, per a la inauguració, però l'Ajuntament ja ha començat a fer bullir l'olla perquè la ciutadania estigui preparada per a una edició molt especial d'aquesta festa, perquè suposa la recuperació del principal esdeveniment que se celebra al poble i que durant dos anys no s'ha pogut festejar com cal a causa de la pandèmia. 

Per començar a obrir boca, aquest dimecres 8 de juny s'ha presentat la imatge gràfica de la 48a Festa de la Verema, amb la instal·lació d'una gran pancarta a l'Empedrat del Marxant amb la imatge guanyadora del concurs convocat per l'Ajuntament amb el suport de l'ADG-FAD, Foment de les Arts i del Disseny. El treball és obra de l'estudi de disseny Grande, que va ser un dels tres finalistes del concurs entre els 23 equips professionals que es van presentar a la convocatòria. En l'elecció de la imatge guanyadora s'ha valorat l'originalitat i la presència d'un element que no s'havia utilitzat abans en les edicions anteriors. 

Abans de la descoberta del cartell, l'alcalde Marc Almendro ha donat una pinzellada de programa de la festa que s'està acabant d'enllestir, insistint en el fet que suposa una fita molt important per recuperar una festa que uneix tradició i innovació. Seran deu dies, del 8 al 18 de setembre, d'intensa activitat en què, a més de posar en relleu la identitat vitivinícola i el patrimoni cultural d'Alella, s'afavorirà el retrobament de veïns i veïnes del poble i es donarà impuls al municipi com a capital i motor de la Denominació d'Origen. 

L'alcalde ha destacat els quatre pilars principals del programa:

  • L'enogastronomia, amb la recuperació de la Mostra de Vins i Gastronomia a l'Hort de la Rectoria i la consolidació de la proposta tapes+vi.
  • El vi i la vinya, present amb els tastos amb personalitat amb Audrey Doré, sommelier del Celler de Can Roca, Iolanda Bustos, xef biodinàmica, i el reconegut sommelier César Cánovas, amb activitats tradicionals com la tallada de raïm o les visites als cellers i altres de noves com el tast de vins sota les estrelles.
  • Les activitats festives. La Festa de la Verema és també un reclam festiu, un pol d'atracció per a persones del poble i de fora del municipi amb activitats com la fira, la mostra d'oficis i els músics de carrer i els tradicionals correfocs, cercaviles, concerts... Enguany com a novetat s'estrena la proposta Vinema, que uneix una mostra de curts amb tasts de vins i gastronomia.
  • La identitat. La Festa de la Verema és identitat i cultura. Coincidint amb la celebració es presentarà un llibre que recull les experiències i el testimoni d'alellencs i allenques, vinculats amb el món del vi, que han jugat un paper destacat en el manteniment d'aquesta activitat. La publicació d'aquest llibre estarà acompanyada d'una exposició que es podrà visitar a Can Lleonart. Una altra novetat serà l'estrena del Premi de la Verema, una nova proposta amb la qual es vol reconèixer cada any persones rellevants que han ajudat a créixer i difondre la cultura i la identitat del poble. 

A la presentació també ha participat la Regidora de Cultura, Equitat, Turisme i Identitat, Elisabet Vilaró Gea, que ha explicat els detalls del concurs de la imatge gràfica de la Festa de la Verema, que es convoca des de 2005 i que des de 2012 està gestionat per l'ADG-FAD.    

Més informació en aquest enllaç

Publicat el 8 de juny de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Plaça de l'Ajuntament, 1, 08328 Alella
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
alella.ajuntament@alella.cat
NIF. P0800300F
Logo Alella talent i vinyes
Biosphere
Enoturisme Alella
Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
Turisme Catalunya
Logo DIBA
logo consell regulador DO Alella
PSL
Pujar al principi de la pàgina