Aquesta és la imatge de la 50a Festa de la Verema, obra del dissenyador Enric Satué
Presentació imatge 50a Festa de la Verema

La Festa de la Verema i el disseny gràfic fa anys que caminen plegats. Any rere any, el cartell que anuncia la Festa sorgeix d’un concurs que s’organitza amb el FAD, l’Associació de professionals i empreses vinculades al disseny.

Per a aquesta edició, però, l’encàrrec s’ha fet especialment a l’alellenc Enric Satué i Llop (Barcelona, 1938),  un dels màxims representants del disseny gràfic al nostre país, raó per la qual li serà atorgat el premi Laus d’Honor 2024 per part de l’Associació de Disseny Gràfic i Comunicació Visual (ADG-FAD). Aquest reconeixement se suma a molts altres que ha aconseguit al llarg de la seva carrera: l’any 1988 el Ministeri d’Indústria li va atorgar el Premi Nacional de Disseny i l’any 2012 la Generalitat va guardonar-lo amb el Premi Nacional de Cultura i Disseny. Satué és el creador d’identitats gràfiques d’entitats com ara el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), l’Institut Cervantes o la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, així com el responsable del disseny del cartell oficial dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. 

Amb el cartell de la 50a edició, la Festa de la Verema d'Alella forma part del gruix de creacions d’aquest gran dissenyador. 

La imatge es va donar a conèixer el 18 d'abril de 2024 amb el desplegament de la gran pancarta a l'Empedrat del Marxant. Seguidament, l'autor va fer una explicació de la seva obra a l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella, en la qual també ha intervingut Jordi Farrús, el fotògraf que ha fet la fotografia del gra de raïm en la qual es basa el cartell.

Satué va agrair l'encàrrec de l'Ajuntament i va destacar que la seva intenció ha estat crear una imatge "original, explícita i seductora", tres qualitats que l'artista ha tingut molt presents a la seva obra. Fent referència a la contradicció que suposa anomenar en singular una fruita que sempre es presenta en grup, Satué ha optat per "independitzar-la" i mostrar-la sola perquè es vegi bé. Per fer el seu cartell, Satué ha comptat amb la col·laboració del fotògraf Jordi Farrús, qui va reconéixer que captar la imatge de gra de raïm i fer-la tan gran ha estat una tasca difícil i quasi artesanal, per a la qual ha necessitat "molta paciència i molta concentració". 

Durant l'acte de presentació, l'alcalde d'Alella, Marc Almendro, acompanyat de la regidora de Turisme, Elisabet Vilaró,  va agrair el treball realitzat per dos professionals de tan reconegut prestigi. Almendro va remarcar que una edició tan especial requeria una imatge especial i per això es va decidir fer l'encàrrec a Enric Satué, que enguany també celebra els seus 50 anys de vida en aquest municipi. L'alcalde va avançar algunes de les novetats d'aquesta edició singular i acabat la seva presentació demanant la implicació del poble en aquesta celebració.  

Galeria d'imatges

×  
L'Ajuntament d'Alella presenta el cartell i algunes novetats de la 50a Festa de la Verema L'Ajuntament d'Alella presenta el cartell i algunes novetats de la 50a Festa de la Verema

×  
Presentació de la imatge de la 50a edició de la Festa de la Verema, obra d'Enric Satué Presentació de la imatge de la 50a edició de la Festa de la Verema, obra d'Enric Satué


CARTELLS D'EDICIONS ANTERIORS

Caption
Ignasi Portales
Ignasi Portales
Ignasi Portales
Ignasi Portales
Ignasi Portales
Ignasi Portales
Insòlit
Insòlit
Insòlit
Insòlit
Ignasi Portales
Ignasi Portales
El Senyor Cargol
El Senyor Cargol
La Japonesa
La Japonesa
David Torrents
David Torrents
Mucho
Mucho
Atipus
Atipus
Bisgràfic
Bisgràfic
Pilar Górriz
Pilar Górriz
JuarezCasanova
JuarezCasanova
Práctica
Práctica
Cartell Festa Verema
Crowd

Cartell 48a Festa Verema
Grande

       
Cartell 49a Festa Verema
Templao
 
Versió per imprimir
Plaça de l'Ajuntament, 1, 08328 Alella
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
alella.ajuntament@alella.cat
NIF. P0800300F
Logo Alella talent i vinyes
Biosphere
Enoturisme Alella
Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
Turisme Catalunya
Logo DIBA
logo consell regulador DO Alella
PSL
Pujar al principi de la pàgina