HABITATGE JOVE - BUSCA LES CLAUS

Emancipar-se és un dels reptes de les persones joves actualment, per tal d'oferir acompanyament, des de l'Ajuntament s'ofereixen diferents recursos:Assessories d'habitatge Espai per atendre dubtes relacionats amb temes d'habitatge, des de com cercar  companyes de pis, a com demanar un ajut o inscriure's a una borsa de pisos de protecció oficial. Aquestes assessories poden ser online o presencials sempre amb cita prèvia que es pot sol·licitar enviant un correu electrònic a joventut@alella.cat o escrivint o trucant al 615844715.

Guia d'habitatge jove Un recull de tots els recursos, eines i recomanacions útils per trobar llar i poder-se emancipar. Està dividida en sis apartats:

  • Models tradicionals d'habitatge
  • Models alternatius d'accés i tinença d'habitatge
  • Drets i deures de les persones llogateres
  • Ajuts
  • On puc trobar pis?
  • Preguntes freqüents

Aquí teniu la guia

Guia de l'Habitatge Jove

Guia de l'Habitatge Jove

Fitxer: Fullet_VERSIO__769_WEB__2_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 20
Mida: 956.66 kB

Borsa d'habitatge jove

Una eina que pretén ajudar a posar en contacte persones joves que busquin habitatge i vulguin compartir-lo, com també ajudar a que persones que disposin d'una habitació lliure puguin contactar amb persones joves que n'estiguin cercant. 

Per apuntar-vos només cal emplenar aquest formulari.

Convocatòries d'interès per a joves 

Ajuts al lloguer per a joves

Des de 2018 l'Ajuntament atorga ajuts al lloguer per a joves. Enguany s'han aprovat unes noves bases per a la convocatòria d'ajuts al lloguer per a joves, de la qual es poden beneficiar persones menors de 36 anys empadronades a Alella. S'han introduït canvis per tal que pugui haver més persones beneficiàries.

  • S'amplien de 22.365 a 34.875 euros el nivell màxim d'ingressos requerits per  acollir-se a aquests ajuts quan és una única persona sol·licitant.
  • S'amplia de 900 a 1.000 les rendes mensuals de lloguer.

Les sol·licituds es podran presentar de l'1 de febrer al 31 d'octubre de 2021. 

Pisos de lloguer jove del Canonge

L'Ajuntament d'Alella va construir al 2015 un edifici amb tres habitatges de lloguer social per a joves al carrer Canonge número 52. Cada cinc any s'obre una convocatòria per tal de poder fer el sorteig. 

La durada del contracte és d'un màxim de 5 anys i el preu mensual de lloguer, sense comptar les despeses de serveis i l'IBI, oscil·la entre els 328 i els 259 euros, en funció de la superfície del pis. 

Consulteu les bases de la convocatòria

Modificació de les bases 

Llista provisional de persones admeses i excloses aprovades per la Junta de Govern l'11 de març (termini de presentació d'al·legacions, del 16 al 29 de març) 

Llista definitiva de persones admeses i excloses 

Acta del sorteig celebrat el 13 de maig de 2021 

 
Avinguda Ferran Fabra, 1
08328 Alella
T. 93 540 72 45
agora@alella.cat

HORARI
De dilluns a divendres
Tardes, de 16 a 20 h (espai de trobada)
Matins, de 10 a 14 h (cita prèvia)

Pujar al principi de la pàgina