Ajuntament d#39;Alella
Portada|Cooperació|Suport a projectes de cooperació al desenvolupament
 

L'Ajuntament d'Alella destina des de l'any 2006 el 0'7% dels seus ingressos ordinaris del pressupost municipal a la Cooperació Internacional. Aquest exercici és el resultat de la voluntat política de complir amb la resolució presa el 1970 per l'Assemblea de les Nacions Unides, que acorda la necessitat de destinar com a mínim aquest percentatge per tal d'erradicar la pobresa extrema.
Una part d'aquests diners es destinen cada any a donar suport a projectes de desenvolupament que s'atorguen en funció de la valoració que realitza la Comissió de Cooperació Internacional de l'Ajuntament d'Alella.
Des de 2011 que els projectes seleccionats formen part del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, entitat formada per ajuntaments catalans i d'altres institucions municipalistes que gestiona les qüestions de desenvolupament i solidaritat.

Els projectes de cooperació subvencionats l'any 2020

L'Ajuntament destina enguany 45.100€ a finançar set projectes de cooperació al desenvolupament que es duen a terme al Gàmbia, Moçambic, Senegal i Burkina Faso,  així com ajuts pels refugiats saharauís de Tindouf i projectes aprovats per l'assemblea anual de socis del Fons Català de Cooperació que treballin per superar les conseqüències de l'emergència generada per la Covid-19. Els ajuts procedeixen del 0,7% del pressupost d'ingressos ordinaris destinats a cooperació internacional.


Prevenció de la mutilació genital femenina

Apoderament i capacitació d'estudiants i professionals de la salut per a la prevenció de la MGF i l'atenció de les conseqüències per la salut a Gàmbia.

Descripció del projecte: El projecte pretén contribuir a la prevenció de la mutilació genital femenina tant a Gàmbia com a Catalunya i millorar l'atenció de les seves conseqüències, partint de la formació a tots els agents de salut del territori i incidint especialment en els homes gambians.

Fundació Wassu-UAB.

Import: 6.000€


Medicaments per als campaments de refugiats sharauís

Manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf. Poble Sahrauí.

Descripció del projecte: El projecte pretén enfortir el funcionament del laboratori de producció de medicaments que ja porta 22 anys funcionant.

Medicus _Mundi Mediterrània.

Import: 6.000€

Suport a l'educació de noies joves 

Extensió del dret a una formació superior i igualitària als joves procedents de zones rurals properes a Beira - 5a fase. Moçambic.

Descripció del projecte: El projecte té per objectiu fer els arranjaments i moblar l'edifici de residència d'estudiants per a noies joves a un preu assequible, contemplant beques per aquelles que no poden permetre-s'ho.

Amizade Junts amb Moçambic.

Import: 6.000€

Suport a l'autonomia econòmica de les dones en situació de vulnerabilitat

Establiment d'un perímetre agrícola per a la millora de la productivitat i dels ingressos d'un grup de dones i per la seguretat alimentària a la comuna de Tankanto Escale. Senegal.

Descripció del projecte: Aquest projecte busca contribuir a millorar l'autonomia econòmica de les dones en situació de vulnerabilitat per mitjà de la construcció d'un tancat, un pou i instal·lació d'un sistema de reg per tal que puguin mantenir els seus conreus amb major productivitat.

Daadéh Fouladou.

Import: 6.000€

Accés a l'aigua potable 

Abastiment d'aigua potable al Departament de la Todin, fase 1: dos forages i tres rehabilitacions. Burkina Faso.

Descripció del projecte: El projecte pretén construir dos pous i rehabilitar-ne tres en aquesta regió on encara la població no té accés a l'aigua potable.

Aigua pel Sahel.

Import: 6.000€

Descripció del projecte: El projecte pretén construir dos pous i rehabilitar-ne tres en aquesta regió on encara la població no té accés a l'aigua potable.


Campanya genèrica a projectes destinats a superar les conseqüències derivades de la Covid-19

Resposta d'emergència per fer front als efectes de la Covid-19 en projectes actius a països on la cooperació municipal és més present.

Descripció de la campanya: A proposta del FCCD es destinarà l'import a projectes aprovats per l'assemblea anual de socis del Fons que treballin per superar les conseqüències de l'emergència generada per la covid-19.

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Import: 15.100€

Coneix els projectes finançats en els darrers anys:

 

SEGUEIX-NOS AL Logo twitter Logo facebook