Anar a la plana de números del butlletí
Ajuntament d'Alella TwitterFacebookInstagram
Recull informatiu publicat a alella.cat
 
El Full Setmanal. Núm.386
El Full Setmanal
NOTíCIES
L'1 de febrer es presenten les propostes finalistes dels pressupostos participatius

Finalitzada la fase de presentació de propostes, el projecte de pressupostos participatius avança pas a pas segons els terminis previstos. Ara arriba el moment de la valoració tècnica de les propostes presentades per part de la comissió de seguiment del procés. Acabada la selecció, es convidarà les persones i/o entitats que han presentat propostes a explicar-les a la resta de la població, en un acte obert a la ciutadania programat per al dia 1 de febrer a les 19h a  la sala d'entitats de les Antigues Escoles Fabra.

 
L'Ajuntament organitza una plantada popular d'arbres

L'Ajuntament convida la ciutadania a participar en una plantada popular d'arbres a la zona verda de Cal Doctor prevista per al dissabte 4 de febrer a les 11h. És una activitat pensada per a tota la família que inclourà tallers mediambientals relacionats amb la plantació i cura de l'arbrat. Per facilitar l'organització de l'acte, es recomana fer inscripció prèvia emplenant aquest FORMULARI.

 
Treballs de poda als plataners de la BP-5002, entre Les Heures i Marià Estrada

El dilluns 23 de gener està previst l'inici dels treballs de poda i manteniment dels plataners situats al marge de la carretera BP-5002, en un tram de 500 metres, comprès entre el carrer de Les Heures i el passeig de Marià Estrada. Les feines tenen una durada prevista de tres setmanes i mentre es desenvolupen haurà talls puntuals de trànsit i restriccions d'estacionament al passeig de la Riera. 

 
L'Ajuntament torna a convocar les audiències de barri
L'Ajuntament tornarà a convocar la ciutadania per parlar dels diferents sectors del municipi a les audiències públiques de barris. Les sessions es faran de forma presencial la primera quinzena de febrer a la Sala de Plens de l'Ajuntament. S'han programat cinc sessions que tenen per objectiu conèixer de primera mà les necessitat, inquietuds i suggeriments de la ciutadania vers el seu entorn més proper.
 
“L´altre ubic, migracions del cos fragmentat”, primera proposta de l'any a Can Manyé

Can Manyé acull del 20 de gener al 5 de març l'exposició itinerant “L'altre ubic, migracions del cos fragmentat”. Aquesta exposició, comissariada per Mercè Alsina, explora alguns aspectes de l'extimitat, és a dir, el fenomen que encavalca les dimensions íntima i pública. En el món global, una era de la informació en la qual el flux comunicacional és central, vivim cada vegada més pendents de les xarxes, però la hiperconnectivitat, paradoxalment, provoca un efecte d'isolament que ens fa remetre al propi jo, tant en el pla psíquic com en el físic.

 
Els sons d'Alella, una nova proposta per fer poble i difondre el patrimoni alellenc

L'Ajuntament estrena aquest mes de gener un nou projecte, impulsat per la regidoria de Cultura, a través de Can Lleonart, per difondre els valors culturals i identitaris del poble. Amb el títol “Identitat i cultura: els sons d'Alella”, en aquesta primera edició es posa en relleu el patrimoni immaterial sonor del municipi que representen les campanes de l'església de Sant Feliu i els seus tocs.

 
L'Ajuntament lliura les claus d'un habitatge social de lloguer del Canonge
L'alcalde d'Alella, Marc Almendro, acompanyat de la regidora de Serveis a les Persones, Mercè Vizern, ha signat aquest dimecres, 18 de gener, el contracte d'arrendament d'un dels tres habitatges socials de lloguer per a joves situat al carrer Canonge, 52. L'immoble havia quedat lliure un cop finalitzat el contracte de cinc anys de l'anterior llogatera.
 
El Ple aprova una modificació del POUM per limitar el creixement als barris d'Alella de Mar

El Ple aprova inicialment una modificació puntual del POUM per limitar l'augment de l'edificabilitat als barris d'Alella de Mar, eliminant la possibilitat de construir habitatges plurifamiliars en parcel·les o agrupacions de parcel·les de més de 1.200 m2, i s'eliminen les limitacions de superfícies màximes dels sistemes d'equipament públics i privats. 

 
L´Ajuntament torna a convocar el concurs d´idees del Rost

L'Ajuntament ha tornat a convocar el concurs d'idees perquè els despatxos d'arquitectura o enginyeries puguin presentar les seves propostes de reurbanització i millora urbanística del barri del Rost. La proposta guanyadora rebrà l'encàrrec de redactar l'avantprojecte i el projecte executiu d'una intervenció que té per finalitat millorar l'accessibilitat i els serveis d'aquest singular barri d'Alella.

 
El Ple aprova el reglament del Consell Agrari Municipal d'Alella

El Ple del 22 de desembre va aprovar inicialment el reglament regulador del futur Consell Agrari Municipal d'Alella (CAMA), un nou òrgan de caràcter consultiu i de participació que es posa en marxa amb la voluntat de contribuir a la millora del món agrari i fer front al reptes d'aquest sector. El Reglament està a exposició pública del 13 de gener al 23 de febrer de 2023.

 
Punt de recollida d'arbres de Nadal a la Riera Principal
L'Ajuntament habilita un espai a la Riera Principal, al costat de la zona on s'ubica la deixalleria mòbil, perquè la ciutadania pugui deixar els arbres de Nadal. L'espai estarà disponible fins al 25 de gener. Abans de portar-los al punt de recollida, cal retira el test i tots els guarniments de l'arbre per poder reciclar-lo com a fracció vegetal i poder-ne obtenir compost.
 
AGENDA
Taller. Fet a mà. Creació d'un terrari de vidre

Data: DIVENDRES 20 GENER 2023 18:00 h
Lloc: Antigues Escoles Fabra
Durada: 2 hores
 
"L´altre ubic. Migracions del cos fragmentat"

Data: DIVENDRES 20 GENER 2023 19:00 h
(*fins al 5-3-2023)
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
 
Ruta prehistòrica de Céllecs

Data: DISSABTE 21 GENER 2023 09:00 h
Lloc: Sortida del pàrquing de la Riera Principal
Durada: a partir de les 9 h fins al migdia
 
Cinema. Broker

Data: DISSABTE 21 GENER 2023 17:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Durada: Dissabte 21 de gener a les 17h (VOSE) i 19:30h / Dilluns 23 a les 18h
 
Taller d'autodefensa feminista

Data: DISSABTE 21 GENER 2023 18:30 h
Lloc: Àgora
 
'Bord' i 'Galeria', en concert

Data: DISSABTE 21 GENER 2023 22:00 h
Lloc: Espai social del Casal d'Alella
Durada: de 22 a 23.30 h
 
Nius

Data: DIUMENGE 22 GENER 2023 16:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Durada: Diumenge 22 de desembre a les 12h i a les 16h
 
Nius

Data: DIUMENGE 22 GENER 2023 12:00 h
Lloc: Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
Durada: Diumenge 22 de desembre a les 12h i a les 16h
 
Cafè temàtic. L'educació emocional per a famílies

Data: DIMECRES 25 GENER 2023 14:00 h
Lloc: Sessió telemàtica
 
Celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Data: DIVENDRES 27 GENER 2023 09:30 h
Lloc: Plaça de l'Ajuntament
Durada: De 9.15 a 12.30h
 
Identitat i cultura: els sons d'Alella. Activitat familiar

Data: DISSABTE 28 GENER 2023 12:00 h
Lloc: Plaça de l'Ajuntament
 
Diumenges de Vins

Data: DIUMENGE 29 GENER 2023 12:00 h
Lloc: Oficina de Turisme
Durada: De 12 a 13.30h
 
Tres Tombs
Tres Tombs

Data: DIUMENGE 29 GENER 2023 09:00 h
Lloc: Riera principal

Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28
ajuntament@alella.cat

 

Vull donar-me d'alta
Vull donar-me de baixa
Consulta la política de protecció de dades