DIVENDRES
15
JULIOL
2022
19:00 h
(*fins al 24-7-2022)
INTERCONNECTADES: Mirades des de l'altra perspectiva
Fil·loxera 2022
Lloc Can Manyé. Espai d'art i creació
Durada Fins al 24 de juliol
Organitza Ajuntament d'Alella
Preu Gratuït
Tipus d'acte Exposició, Festes i fires, Joves
Interconnectades

La realitat crea percepcions, però les percepcions també creen realitat. La veritat es construeix a través del relat: parcial, subjectiu, ple de connotacions més o menys explícites. Però qui escriu les històries? Des d'on es teixeix el relat oficial dels suposats esdeveniments?

Sembla que la Fil·loxera va ser una plaga, un conjunt de petits éssers vius que s'alimenta de ceps i que cap als anys 1890 va arruïnar les collites de raïm de tot el sud d'Europa. Però si traslladem el punt de vista a l'animal alimentant-se i reproduint-se als camps de ceps simplement era supervivència, vida. El qualificatiu plaga i el seu to despectiu, problemàtic, el posem nosaltres com a éssers humans en tant que ens sentim víctimes de la situació - tot i ser alhora responsables de crear monocultius on aquest tipus de situacions es donen amb més facilitat.

Què passaria, doncs, si davant d'un relat desplacéssim el punt de vista? Si de sobte intentéssim pensar com ho fa la Fil·loxera? O posar-nos al lloc del cep? Què passaria si per una estona deixéssim de mirar les coses des del nostre melic?

Les diverses propostes que conformen la mostra, procuren caminar cap a aquesta direcció. Desplaçar el focus de la mirada. Obrir escletxes des d'on veure altres perspectives. Fer palpables les interrelacions entre totes les coses des de la interdependència. És per aquest motiu que en aquesta mostra tot és en tot, fregaments, suports i aproximacions. Tensions. I en aquest entremat, des d'on mires tu?

Exposició de Clara Duart, Alma Güell, Marcel Merlos, Júlia Oliva, Joan Pradell, Clàudia Toral coordinat per les artistes Albert Gironès i Anna Vilamú.  

Horaris exposició: del 15 al 24 de juliol: dimecres, dijous i divendres de 17 a 20h;  dissabte i diumenge d'11 a 14h.

Inauguració: Divendres 15 de juliol a les 19h

 
Avinguda Ferran Fabra, 1
08328 Alella
T. 93 540 72 45
agora@alella.cat

HORARI
De dilluns a divendres
Tardes, de 16 a 20 h (espai de trobada)
Matins, de 10 a 14 h (cita prèvia)

Pujar al principi de la pàgina