Publicat el 8 de juliol de 202208.07.2022
3a Mostra d'Art Jove, del 15 al 24 de juliol de 2022 a Can Manyé
Interconnectades
  • Dates: 
    Del 15 al 24 de juliol de 2022
  • Horari: 
    dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20h, i dissabte i diumenge, d'11 a 14h.
  • Lloc: 
    Riera Fosca, 42
  • Organitza: 
    Ajuntament d'Alella
  • Web: 
    www.alella.cat/canmanye
  • Descripció

    "INTERCONNECTADES: Mirades des de l'altra perspectiva" 

    La realitat crea perceocions, però perceocions també creen realitat. La veritat es construeix a través del relat: parcial, subjectiu, ple de connotacions més o menys explícites. Però qui escriu les històries? Des d'on es teixeix el relat oficial dels suposats esdeveniments?

    Sembla que la Fil·loxera va ser una plaga, un conjunt de petits éssers vius que s'alimenta de ceps i que cap als anys 1890 va arruïnar les collites de raïm de tot el sud d'Europa. Però si traslladem el punt de vista a l'animal alimentant-se i reproduint-se als camps de ceps simplement era supervivència, vida. El qualificatiu plaga i el seu to despectiu, problemàtic, el posem nosaltres com a éssers humans en tant que ens sentim víctimes de la situació - tot i ser alhora responsables de crear monocultius on aquest tipus de situacions es donen amb més facilitat.

    Què passaria, doncs, si davant d'un relat desplacéssim el punt de vista? Si de sobte intentéssim pensar com ho fa la Fil·loxera? O posar-nos al lloc del cep? Què passaria si per una estona deixéssim de mirar les coses des del nostre melic?

    Les diverses propostes que conformen la mostra, procuren caminar cap a aquesta direcció. Desplaçar el focus de la mirada. Obrir escletxes des d'on veure altres perspectives. Fer palpables les interrelaciones entre totes les coses des de la interdependència. És per aquest motiu que en aquesta mostra tot és en tot, fregaments, suports i aproximacions. Tensions. I en aquest entramat, des d'on mires tu?

    Exposició de Clara Duart, Alma Güell, Marcel Merlos, Júlia Oliva, Joan Pradell, Clàudia Toral coordinat per les artistes Albert Gironès i Anna Vilamú.  

    Horaris exposició: del 15 al 24 de juliol: dimecres, dijous i divendres de 17 a 20h;  dissabte i diumenge d'11 a 14h.

    Inauguració: Divendres 15 de juliol a les 19h 

    Full de sala 

    Full de sala mostra d'art jove

    Full de sala mostra d'art jove

    Fitxer: Full_de_sala_III_Mostra_d_Art_Jove.pdf

    Format: Acrobat-PDF
    Pàgines: 2
    Mida: 32.4 kB