• gdaGent d'Alella va presentar a l’últim ple una moció per a reforçar la seguretat a les llars. La proposta és fer un Pla Local de Seguretat i crear una Comissió amb representants de les associacions veïnals, tècnics i experts en seguretat que hi col·labori; que vehiculi formació i informació sobre el tema i participi en el pla per a instal·lar càmeres lectores de matrícules al poble; projecte que d'altra banda s'està gestant amb excessiva discreció.
    També es demanava convocar urgentment les dues places de policia que estan vacants des de fa més de set mesos, que a finals d'aquest mes seran 4 perquè marxen dos agents més. El govern van negar la major: ni hi ha preocupació al poble, ni la situació és més o menys greu que a qualsevol altre lloc. Curiosament, les úniques dues intervencions del públic van ser per alertar sobre l'allunyament dels polítics envers la percepció del veïns i per demanar com s'afrontaria la seguretat a l'agost. En el marc del nou Reglament de Participació, amb unes 500 signatures es podria tirar endavant la creació d'una comissió sectorial. Ho haurem de valorar. També revisarem la nostra abstenció al projecte executiu del nou Casal quan es faci l'informe econòmic per a conèixer el cost del seu manteniment.
    El nostre vot sobre el punt dels Escolapis var ser en contra. No per previsible va ser menys decebedor: l'Ajuntament perd la possibilitat de fer-se amb la part dels jardins, el llac, la zona agrícola i la masia de Can Xecó Monnar. Com decebedora va ser la resposta de l'Alcalde respecte a l'aplicació de la llei de Transparència, vigent parcialment des de l'1 de juliol. Esperem que aquesta tardor es porti a aprovació el primer “Pla d'Actuació Municipal” després de passar per un audiència pública per a que la gent digui la seva; així ho vam demanar al Ple.
    Esperem també que l'impacte al poble per la pèrdua de les escoles Hamelin i Laie quedi compensat per iniciatives en favor del comerç local. Ens veiem a la Verema !.