• gda

    El regidors Josep Bardés i Mercè Marzo, segona força política a l'Ajuntament, que a la pràctica no té cap poder de gestió ni de decisió per a poder incidir com voldríem en la bona marxa del poble, degut a la impunitat de la majoria absoluta de l'equip de govern, ens preguntem on estan els nostres votants. Els voldríem a tota arreu, perquè seria la manera d'arribar al govern (tot i que no sempre tothom fa servir el poder; el PSC porta governant 13 anys sent la força més petita amb poc més de 200 vots, cada dia més depenent de l'Alcalde i cada dia menys influent en el Govern, però amb una relació estable i predicible basada en els interessos).

    Tornant als votants, els voldríem a tots els nuclis; tot i que els tenim sobre tot a les urbanitzacions perquè són els espais més oblidats, a on es destina menys inversió i on es paguen més impostos (el govern d'Alella ha incrementat fins el 18% els blocs més alts de la factura de l'aigua i pujades contínues de l'IBI). Els voldríem a totes les entitats, que son l'ànima de la vida social del poble i reben anualment uns 60.000€ (i algú pot interpretar quantes es poden permetre el luxe de ser “independents” del seu principal finançador). També volem els nostres votants a tots els actes i activitats que es fan als nostres  carrers (però ni tenen temps ni poden els que han de treballar 12 hores diàries, o els joves expulsats a l'estranger, o les persones que han de lluitar per tirar endavant les seves empreses...)....

    I així podríem recrear hipòtesis a manca de recursos per a encarregar enquestes com sí ha pogut fer ERC en les dues ocasions que més ha pujat en vots.  Però sobre tot, els volem participant a les nostres reunions; aportant idees o treball des de qualsevol àmbit; denunciant situacions perilloses al carrer; assistint als plens per a conèixer el tarannà dels diferents grups; escrivint a les xarxes socials; fent servir el seu dret d'examinar els pressupostos, les ordenances fiscals o la documentació en la fase d'exposició pública, ….

    En definitiva, exercint la democràcia local dia a dia, per a que cada 4 anys, el seu vot sigui més informat, més conscient i més responsable. Més que mai, enguany, ens veiem a la Verema!