• Logo ERC+SxA

    Dels 13,3 milions d'euros del pressupost municipal per a 2016 pràcticament l'única decisió que s'ha qüestionat des de l'oposició és la creació de la figura d'un gerent. Es tracta d'una inversió estratègica per tal de crear una direcció tècnica amb l'objectiu de poder fer més feina i d'una manera més eficient. Mitjançant  un procés de promoció interna entre els actuals treballadors municipals de major qualificació professional, es designarà la persona que prendrà les regnes administratives i tècniques de l'Ajuntament. Aquesta persona percebrà 62.764,40€ bruts anuals, incrementant la seva actual retribució a l'hora que augmenta en responsabilitat.

    El primer beneficiari d'aquesta decisió serà la ciutadania. Des de 2003 l'Ajuntament ha evolucionat. Ni el pressupost, ni els serveis que ofereix, ni la complexitat legislativa són les mateixes. La recent aprovació de les lleis de transparència estatal i catalana, entre d'altres, exigeixen uns nivells de compliment només possibles si l'Ajuntament treballa de manera encara més eficient.

    A més, el Pla d'Actuació Municipal aprovat aquest desembre estableix el compromís del govern fins al 2019 i fixa prop de 150 accions, la gran majoria de nova implementació.

    Significa això que l'alcalde i regidores i regidor de govern tindran menys feina? Ans al contrari, aquesta nova direcció tècnica vindrà a assumir responsabilitats noves o algunes que requerien una major dedicació. Els nous reptes requeriran el millor de totes i tots nosaltres, electes i personal de l'Ajuntament, per aconseguir que s'acompleixin.

    Una altra xifra que s'ha difós per dues vegades des de Gent d'Alella és que s'ha incrementat «el cost dels polítics més d'un 13%». Això no és cert. El 2015 el cost dels polítics, electes i personal eventual, va ser de 265.073,60€ i el 2016, havent prescindit de la persona de confiança política que donava suport a l'alcaldia, és de 261.400€.

    El que sí que ha variat a l'alça són els diners que es dediquen als regidors i regidores de l'oposició. Dels 24.400€ dotats el 2015 hem passat als 44.800€ per a 2016. Des d'ERC i SxA sempre hem cregut que és imprescindible que l'oposició pugui fer la seva feina en les millors condicions possibles. Per això es dota als quatre portaveus dels grups municipals d'un sou brut de 10.200€ anuals, un telèfon mòbil i un ordinador portàtil a més d'un espai físic a l'Ajuntament per dur a terme la seva tasca.

    La ciutadania espera del seu Ajuntament el millor, i cal que hi posem els recursos per fer-ho possible.