• Logo ERC+SxA

    Arriben els mesos d'estiu i tornem a tenir l'oportunitat de gaudir de les vacances, de la família i d'una de les nostres festes més arrelades: la Festa Major.

    Moltes de les festes tradicionals, i en especial les festes majors, amb el pas dels anys s'han convertit en una repetició -amb algun petit canvi puntual- d'activitats i propostes que continuen donant satisfacció a una part de la ciutadania, però que va perdent pel camí a una altra part. No es tracta d'un fet exclusiu del nostre poble, són moltes les poblacions que des de fa uns anys han detectat aquesta realitat i han encetat debats i processos participatius que han fet possible un “repensament” de la festa i una adequació de les programacions als nous temps i, sobretot,  als nous requeriments dels veïns i veïnes.

    Conscients d'aquesta situació, ara fa pocs mesos, concretament l'abril passat, vam organitzar una trobada ciutadana, oberta a tothom, com a primer pas d'un procés participatiu que neix amb un triple objectiu: primer, donar compliment i desenvolupar el Reglament de Participació Ciutadana d'Alella, amb la creació d'un Consell Municipal de Festes, que ha de ser un òrgan molt més representatiu que l'actual Comissió de Festes, amb la finalitat d'estimular, canalitzar i integrar la participació de la ciutadania en els assumptes municipals i fer possible la corresponsabilització ajuntament-ciutadania (Art. 23.1 de l'esmentat Reglament); segon, obtenir una “fotografia” de la realitat social de les nostres festes, que ens permeti diagnosticar els punts forts i febles i tercer, arribar, amb el suport de tècnics i experts, a dissenyar i adoptar els canvis necessaris per a aconseguir unes festes vives i en constant evolució.

    Com es pot entendre, un procés d'aquesta envergadura no es pot improvisar i té un llarg recorregut. Enguany, els canvis introduïts en la programació de la Festa Major són molt petits i, d'altra banda, tampoc hi ha la pretensió de capgirar-ho tot. Segur que moltes de les propostes actuals són plenament vigents. Per poder-ho determinar cal continuar amb el treball iniciat. Per això al setembre, passada la Festa de la Verema, tornarem a convocar a entitats i ciutadania a participar d'una nova sessió de treball. Esperem comptar amb la vostra assistència. Participar en les decisions col·lectives és la millor manera de que la teva opinió pugui ser escoltada i compartida.

    Mentrestant, des d'ERC+SumemxAlella us desitgem un bon estiu i una magnífica i participativa Festa Major.