• Logo ERC+SxA

    Un pla és aquella eina que ens permet veure on som i cap a on volem anar en una matèria concreta de manera estratègica i planificada en el temps. Una característica molt destacable d'aquests models de planificació, especialment en les primeres fases (detecció i diagnosi) és la seva aproximació a la realitat social i econòmica del municipi, treballant sobre el terreny, afavorint la participació dels diferents col·lectius i entitats i esdevenint una molt bona eina per conèixer les demandes i preocupacions de la població i per involucrar-la en la cerca de solucions. Aquesta metodologia de planificació permet treballar en una direcció clara i de manera transversal i coordinada entre els diversos departaments i agents implicats i contempla que ha d'existir una funció d'avaluació i redisseny constant.

    Durant el 2016, i d'acord a les previsions del Pla d'Actuació Municipal (PAM) aprovat a principis del mandat, des de les diferents Àrees de l'Ajuntament, s'han iniciat i desenvolupat a Alella els següents documents de planificació estratègica: han començat els treballs del nou Pla Local d'Adolescència i Joventut, que ja es troben en una fase molt avançada. S'ha encetat, conjuntament amb la Diputació de Barcelona, la redacció del primer Pla Local d'Equitat d'Alella. D'altra banda, està pràcticament acabat el Pla d'Usos del nou espai cultural impulsat des de l'Àrea de Cultura amb el suport i la direcció tècnica del Centre d'Estudis i Recursos Culturals (CERC) de la Diputació de Barcelona, El seu objectiu és definir i fer eficient l'ús dels diferents espais, adequar la programació i fixar la posició estratègica en el marc general dels equipaments i actuacions del conjunt del municipi.

    Durant els primers mesos d'aquest nou any s'iniciarà l'elaboració del Pla Local de Salut; també aquest 2017 i un cop enllestida la reestructuració de l'Àrea de Civisme i Seguretat Ciutadana, emprendrem la redacció del Pla Local de Seguretat i també està previst començar a treballar en el Pla de Paisatge d'Alella.

    En definitiva, plans que ens permeten continuar treballant coordinadament per millorar els serveis del nostre poble i la vida de les persones que hi vivim.

    No volem acabar sense deixar constància del nostre agraïment a totes les persones que, amb el seu donatiu i/o la seva col·laboració han contribuït solidàriament a superar, un any més, la recaptació a favor de La Marató de TV3.