• Logo ERC+SxA

    En el Ple de gener es van portar a aprovació el Pla Local d'Equitat de Gènere i el Pla Local d'Adolescència i Joventut d'Alella. Ambdós documents vehiculen les polítiques que es desenvoluparan, en els àmbits respectius, al llarg dels propers 4 anys a nivell municipal.

    L'equitat de gènere és necessària per tal de poder avançar com a societat i, per tant, com a poble. Per això cal treballar-la de manera transversal i compromesa, implicant-hi tots els agents necessaris i marcant-nos objectius reals. Aquesta és la voluntat del nostre govern. En els últims anys s'han anat establint les estructures i les bases de la regidoria d'equitat, i és ara quan s'ha fet una diagnosi que ha permès detectar les mancances i fortaleses que tenim dins el nostre poble. Això ha donat pas a un pla d'acció que proposa polítiques ben ordenades i coherents que ens permetrà avançar i treballar per l'equitat entre homes i dones a Alella de manera continuada i extensiva a diversos col·lectius. La lluita activa contra la violència masclista, la coeducació, els drets i qualitat de vida (incloent accions dirigides al col·lectiu LGTBI) o la coresponsabilitat dels treballs i organització social dels temps són alguns dels set grans eixos que s'hi desenvolupen. Va ser aprovat per unanimitat dels electes presents amb els vots a favor d'ERC-SxA, Alternativa per Alella-CUP, Gent d'Alella i el PDECat.

    El nou Pla Local d'Adolescència i Joventut inclou dos aspectes que representen un salt qualitatiu respecte el pla anterior. En primer lloc, les polítiques d'adolescència es situen al mateix nivell que les de joventut i passem, per primera vegada, a tenir un pla que contempla tota l'etapa vital dels 12 als 30 anys de manera gradual i focalitzada. D'altra banda, es deixa enrere la concepció que les polítiques d'adolescència i joventut han de sorgir tan sols de la pròpia àrea i es passen a concebre de manera transversal, implicant les diverses regidories del nostre ajuntament en les polítiques que afecten a aquest sector de la població. El Pla desenvolupa 3 grans eixos: afirmació de la identitat personal, construcció de projectes vitals i participació en projectes col·lectius posant un especial accent a l'educació emocional i a la participació, elements que creiem indispensables a l'hora de teixir noves accions juvenils. Va ser aprovat amb els vots a favor d'ERC-SxA, AA-CUP, Gd'A i l'abstenció del PDECat.

    En resum, dues noves eines que ens permeten seguir treballant pel present i el futur d'Alella.