La violència masclista es continua perpetuant de manera transversal en les nostres vides. A vegades s'exerceix de manera més subtil i d'altres de manera més evident, però és una constant en el dia a dia que, lluny d'eradicar-se segueix amb força.
Un any més, el 25 de novembre reivindiquem el Dia Internacional contra la violència masclista, unes jornades que ens serveixen per visibilitzar i sensibilitzar al voltant d'aquesta temàtica.
Aquest any 2018 a Catalunya han assassinat a sis dones i hi ha hagut 9762 víctimes ateses fins al moment. Hem de tenir en compte que tan sols es contemplen els casos de dones assassinades dins l’àmbit de la parella cosa que exclou d'altres casuístiques que no es comptabilitzen en les dades oficials. Xifres i més xifres que ens ajuden a copsar part de l'impacte d'aquesta violència, però que en cap cas ens han d'allunyar de la realitat, i és que darrera aquestes sis dones assassinades hi ha famílies, amics i amigues, projectes personals, laborals, en definitiva, una vida que ningú hauria de tenir mai la potestat de treure.
La solució passa, en primera instància, per una implicació general de tota la societat i entendre que la violència masclista i el patriarcat ens perjudica a tots i a totes. Hem de començar a entendre que la igualtat entre homes i dones ens interpel·la a tothom.
Al llarg de les jornades del 25N des de la Regidoria d'Equitat s'han programat diverses activitats dirigides a públics diferents per tal de visibilitzar i sensibilitzar sobre la temàtica a Alella. Ara bé, som conscients que és una tasca que s'ha de desenvolupar al llarg de tot l'any i per això impulsem polítiques públiques que, de manera transversal, contribueixin a una societat més igualitària i justa. Des d'oferir formació a les escoles per a infants i professorat a donar fons bibliogràfic nou a la biblioteca municipal passant per crear un protocol contra la violència masclista en les nits d'oci nocturn a Alella.
Seguirem treballant dia a dia per una Alella feminista lliure de violència masclista.